Фалбаџии

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Курот да му го јадат на 21 годишниот Периша Савелиќ кој на таа возраст било сигурно едно наивно, необразувано дете изманипулирано од политика меѓу германци, бугари, срби, фашисти, комунисти и монархисти...

Сигурен сум дека појма немал ни самиот тој што уствари се дешава!

Јас стварно не разбирам што сака да каже авторот :вонзем:
И јас не ја разбирам поентата на постот
демек што се фали, каменот зарѓавел ?
Доџоше пилци поебаше квачку е работава , ко не разбирате што е поентата на самата тема ај не тролајте :cautious:

forata e sto ima poveke takvi kameni na koj sto gp pisuva toa e sea toa so vero slikata dali e reklama za vero pred novogodisna sumljivo mi e

forata e sto ima poveke takvi kameni na koj sto gp pisuva toa e sea toa so vero slikata dali e reklama za vero pred novogodisna sumljivo mi e

Ај, другите сфатиле што сфатиле, ама ти што си сфатил... :pos::pos::pos::pos:
Еден е споменикот, не се повеќе.

Курот да му го јадат на 21 годишниот Периша Савелиќ кој на таа возраст било сигурно едно наивно, необразувано дете изманипулирано од политика меѓу германци, бугари, срби, фашисти, комунисти и монархисти...

Сигурен сум дека појма немал ни самиот тој што уствари се дешава!
На многу други теми имам пишувано,за овој наш херој,потруди се најди ги и прочитај,сега од мене само овој податок.
На 22 август 1941 година,пред Периша Савелиќ,борците на првиот скопски партизански одред положија заклетва.

Градат нови ама старите не оти ги виделе на што личат. Секоја чест чичко Анчо.

овој заборавив да го сликам како беше предходно,
поточно од овде ја почнав оваа работа 1991 година,
на овој камен-мермер,како и на многу други низ градов,
не се читаше ништо ни една буква.Кога го работам ова како и денес од сабајле,се случува ќе подзастанат минувачи и загледуваат како прв пат да го гледаат споменикот,а тој тука стој со години.На некој споменици имам и некои непријатни случки,како на оној што сега го нема,до Камениот мост,на загинатите скопјани на 12 ноември1944 год.Целиот беше непрегледен,зараснат со трње и дрва и поради затвореност не можев редовно да го одржавам.Но еден ден решив се тоа да го очистам,И успеав,ама набрзу го срушива.
На некој споменици сум работел по неколку дена,како на оној позади собрание,што поради местоположбата многу се валка,
и тоа секоја година-Херојот е Чехот Роберт Гајдик.
Борец од диверзанските младински групи од Скопје,кои го и запалива германскиот авион во с.Лисиче,многу пред да пукне првата пушка во Македонија.Picture 160.jpg

На многу други теми имам пишувано,за овој наш херој,потруди се најди ги и прочитај,сега од мене само овој податок.
На 22 август 1941 година,пред Периша Савелиќ,борците на првиот скопски партизански одред положија заклетва.
Каде војувал првиот скопски партизански одред и која година се битките?

еве тема за фалби-иако ФАЛБАТА Е Р`ЃА
Овде кажете напишете - пофалете се што сте направиле,
добро,убаво и позитивно за...
За школото,факултетот,фабриката,работното место
За вашата улица,вашето маало,вашиот град,вашиот дом,
За..сопругата,девојката,комшиката или пак за швалерката.
Шала на страна,еве јас што направив денес.
Уф почнав со фалење,така ли е или не ама вистина.Е.
Признавам беше многу ладно и можеби не ја баш завршив најдобро работава сабајлево,а што ја работам над 20 години.
И види чудо никој за тоа не знае - не сум се пофалил.
А и никој не ме сопрал во оваа работа,а ме гледаат сите.Ајас
не можејќи да ги гледам,темните,зацрнети споменици на нашите херои почнав некаде 90 тите години да ги осветлувам како знам и умеам по мое,претежно во мојов град.
И тоа со мој сретства,време и труд.
Вака сум ги „направил скоро сите споменици низ Скопје.
значи ко ќе видам некој како чисти споменик тој е чичко Анчо :D , браво за волонтерството од мене имаш дволитарка краљи марко;)....бааѓи ќе треба да уложуваш од 2014 г. натака како ли ќе постигнеш онолку споменици да исчистиш:LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom