Единствено 204 кредити да имаш соберено.Дали има некои услови воопшто за запишување на диполомска како предмет ( во 8ми семестар) ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Единствено 204 кредити да имаш соберено.Дали има некои услови воопшто за запишување на диполомска како предмет ( во 8ми семестар) ?
Здраво, дали некој што слушал лани Бази на Податоци кај Велинов се сеќава колку беше границата за положување теорија?
Дали КМИБ може да се подели на испит да се полага само теорија или задачи? Како што беше на кол?
Основи на веб дизајн се уче HTML и CSS. Имаш 4 5 лабораториски вежби шо ќе треба да ги изработеш и се релативно лесни и би ти препорачал сам да си ги решаваш за да га научеш поубаво предмето. Порано полагањето било на прв колоквиум теорија само и ако имаш 80 или повише поени за втор колоквиум можеш да изработеш проект. Онака втор колоквиум е решавање задача, слично како на испит, имаш дадено HTML код и слика како треба да изгледа страната и треба у CSS да гу направеш како шо е дадено.Некој да даде инфо за Објектно ориентирана анализа и дизајн и за Основи на веб дизајн.
Што се учи и слично ?
Објектно ориентирана анализа и дизајн изгледа лесен предмет ама колоквиумите/испитот се со комплицирани прашања.Некој да даде инфо за Објектно ориентирана анализа и дизајн и за Основи на веб дизајн.
Што се учи и слично ?
А што всушност се учи на предметот ?Објектно ориентирана анализа и дизајн изгледа лесен предмет ама колоквиумите/испитот се со комплицирани прашања.
Треба да извадиш на теорија поени за 7 за да можеш да дополагаш задачи диаграми за повисока оценка.
Aко извадиш поени за 6 не моеш да дополагаш диаграми за повисока оцена, ќе треба да преполагаш теорија.
Има 10 лабараториски кои мора да ги направиш во даден рок.
На предметот се учат дијаграми (цртежи грубо кажано) за тоа како корелираат класите и нејзините функции во Објектно-ориентираното програмирање. Доста битна работа ако сакаш да си софтверски инжинер и предметот е боза.А што всушност се учи на предметот ?
Poveli, samo ja nema glava 12 vo ovaja baza.Biznis nekoja baza prasanja za 2 kolokvium?
Софтверско мислам дека е доста отежнат во споредба со минатите години во однос на положување и добивање на повисока оценка. Сите професори беа поделени и предаваа по неколку предавања, исто и асистентите. Предметот е теоретски и доста обемен, но материјалот е совладлив. Практичниот дел исто така не е тежок. Има 2 лабораториски вежби. Не знам дали пак ќе биде така ама оваа година полагањето беше поделено на три дела:Здраво колеги, сакам ако може збор два да ми кажете за предметите ОС и Софтверско инженерство. Ме интересира кај кој е најдобро да се слушаат, подетално за Софтверско инженерство, има ли практичен дел, дали е обемен и тежок предмет? Ме интересира за да знам кон која тежина на изборни предмети да се фокусирам. Фала ви однапред
https://www.mediafire.com/folder/wz...lCgguPYLY3xluOHIMqhDuoauiRx-khnaqy3u6C29iwC28Здраво дечки, дали има некој материјали ООП и СП за учење да ми испрати? Би ви била многу благодарна![]()