Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
koi predmeti se polesni za izborni vo 5ti semestar? Prezapisuvam algoritmi i dali so molba mozam maksimum 6 predmeti da imam ili mozi i povekje?

Zdravo, aplicirav vo prviot upisen rok, me imase na preliminarnata lista, no odluciv da ne se zapisuvam. Dali treba da storam nesto za da gi izvestam, ili samo da ne odam na denot na zapisuvanje?

Ништо, само не оди да се запишуваш.
Автоматски споено мислење:

Dali ima uslov za zapisuvanje na tret semestar?
Услов за запишување на семестар нема, има услови за запишување предмети. Пример, без положено структурно не може да запишеш алгоритми.

Некој што слушал Веб Програмирање , ако може да ми каже што се учи поточно по предметот?

Ништо, само не оди да се запишуваш.
Автоматски споено мислење:

Услов за запишување на семестар нема, има услови за запишување предмети. Пример, без положено структурно не може да запишеш алгоритми.
da no primer za algoritmi pisuva uslov oop kako preduslov

da no primer za algoritmi pisuva uslov oop kako preduslov
Мислам се однесува на тоа да го имаш слушано. Предмет од летен не може да е услов за зимски. Секогаш се од зимски за следен зимски исто и за летен.

Мислам се однесува на тоа да го имаш слушано. Предмет од летен не може да е услов за зимски. Секогаш се од зимски за следен зимски исто и за летен.
Mmm okej a za kompjuterski mrezi i bezbednost sto mora da imae polozeno?

Кратко мислење за предметот Мрежна безбедност (оценување, проекти, лаб, колку треба замарање и сл.)???

Дали некој ги има слушано предметите Криптографија, Пресметување со високи перформанси и Веб базирани системи? Ми треба мислење околу организираност за предметите.
Јас имам слушано Веб Базирани системи. Се учи RDF, Sparql, семантички веб и нешто основно data science, machine learning. Има доста теорија и плус задачи, се полагаше на лист со десетина прашања за пишување и 2-3 кратки задачи. Има лабораториски кои се практични и на крајот има задолжителен проект за кој оваа година имаше две опции: да направиш апликација било каква која ќе биде базирана на RDF и Sparql или анализа на податочно множество по избор. Проектот уште го немам направено бидејќи предметот ми е запишан како екстра предмет пред дипломирање и чекам да видам со другите предмети како ќе биде, така што немам информации за тоа како оди презентирањето. Ако не си слушал бази на податоци или ако не сакаш бази на податоци во глобала, не го запишувај предметот, Sparql ти е сличен како SQL.

Kolku cini prezapisuvanje na predmet??

Ако си државна квота 1230, приватна 2460 денари.
Ако си државна и по трет пат презапишуваш ист предмет, паѓаш во приватна

Malce oftopik e prasanjevo, dali macbook kje mi vrsi rabota za prva godina programiranje ili da sklopam windows pc?

Ќе ти врши

Здраво, ако може некој што има слушено некој од наведените предмети да ми даде мислење за:
-професори и асистенти, дали сметате дека е корисен материјалот што се учи, начин на полагање, тежина на предметот...

Ви благодарам :D

Последно уредено:
Една финта ќе ви кажам, што се учеше по Вовед во информатика во прв семестар. На чичо Гугл пишувате
ИМЕ_НА_ПРЕДМЕТ site: forum.kajgana.com
Пример
Интернет програмирање site: forum.kajgana.com

Веднаш ќе ви ги пребара сите можни страни каде е спомнувано името на тој предмет. Исто така, пребарувајте и по фејсбук групиве кај search барот со наведување на предметот. Извинете што нема да дадам опис на предметиве, но сметам дека мојава информација ќе ви биде од корист за понатаму :D
Кога ги слушав предметите порано, давав опис на форумот. Брзо ќе го најдете мојот коментар со тој метод.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom