Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zdravo, aplicirav vo prviot upisen rok, me imase na preliminarnata lista, no odluciv da ne se zapisuvam. Dali treba da storam nesto za da gi izvestam, ili samo da ne odam na denot na zapisuvanje?
Услов за запишување на семестар нема, има услови за запишување предмети. Пример, без положено структурно не може да запишеш алгоритми.Dali ima uslov za zapisuvanje na tret semestar?
da no primer za algoritmi pisuva uslov oop kako preduslovНишто, само не оди да се запишуваш.
Автоматски споено мислење:
Услов за запишување на семестар нема, има услови за запишување предмети. Пример, без положено структурно не може да запишеш алгоритми.
Мислам се однесува на тоа да го имаш слушано. Предмет од летен не може да е услов за зимски. Секогаш се од зимски за следен зимски исто и за летен.da no primer za algoritmi pisuva uslov oop kako preduslov
Mmm okej a za kompjuterski mrezi i bezbednost sto mora da imae polozeno?Мислам се однесува на тоа да го имаш слушано. Предмет од летен не може да е услов за зимски. Секогаш се од зимски за следен зимски исто и за летен.
Јас имам слушано Веб Базирани системи. Се учи RDF, Sparql, семантички веб и нешто основно data science, machine learning. Има доста теорија и плус задачи, се полагаше на лист со десетина прашања за пишување и 2-3 кратки задачи. Има лабораториски кои се практични и на крајот има задолжителен проект за кој оваа година имаше две опции: да направиш апликација било каква која ќе биде базирана на RDF и Sparql или анализа на податочно множество по избор. Проектот уште го немам направено бидејќи предметот ми е запишан како екстра предмет пред дипломирање и чекам да видам со другите предмети како ќе биде, така што немам информации за тоа како оди презентирањето. Ако не си слушал бази на податоци или ако не сакаш бази на податоци во глобала, не го запишувај предметот, Sparql ти е сличен како SQL.Дали некој ги има слушано предметите Криптографија, Пресметување со високи перформанси и Веб базирани системи? Ми треба мислење околу организираност за предметите.
Kolku cini prezapisuvanje na predmet??
Malce oftopik e prasanjevo, dali macbook kje mi vrsi rabota za prva godina programiranje ili da sklopam windows pc?