Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да ми објасни како се полага калкулус 1, посебно теорија посебно задачи или заедно се полагаат?
Btw дали е можно да се спремам за 10 дена или да го оставам за на испит? xD

Кога ќе слушнам дека од другите факултети имаат распореди за полагање уште од септември, за до наредна година за испитните сесии, а бе се чудам како мечка да игра оро. :toe:
И што е најтрагично ако ти се случи да не пратиш молба на време или нешто слично, ти држат предавања за неодговорност.

a dali se dovolni auditoriski i labaratoriskite za spremanje na prviot kolokvium? patem ima 2 zadaci na kolokvium edna so ciklusi ,druga si if-else/switch?
Реши ги сите лабараториски сама, а ако сакаш учи и од туторијали. Полесно е и појасно ќе ти биде отколку лошите аудиториски. Иначе има 2 задачи и едната знам дека е со низи, а другата поима немам каква беше, веројатно рекурзии, функции и слично. Види имаш на фб по групиве споделено колоквиумски задачи.

Кој е асистент и професор структурно група 5 ,(е технологии) 1 година?

Недела дена пред колоквиумска:
* Кога ќе биде колоквиумската?
- Пааа најверојатно 4 октомври.
* До кое предавање ќе биде колоквиумот?
- Се' уште не сме се договориле со колегите, ама ќе бидете известени (во превод: 5 минути пред колоквиум).
* Ќе се полага на лист или на е-тест?
- Па лани беше едно, годинава може ќе се смени, ќе видиме.

Шубо. :D

Недела дена пред колоквиумска:
* Кога ќе биде колоквиумската?
- Пааа најверојатно 4 октомври.
* До кое предавање ќе биде колоквиумот?
- Се' уште не сме се договориле со колегите, ама ќе бидете известени (во превод: 5 минути пред колоквиум).
* Ќе се полага на лист или на е-тест?
- Па лани беше едно, годинава може ќе се смени, ќе видиме.

Шубо. :D
*презентациите не се прикачени на курсот*

**да ја дополнам вистината за финки**

Инаку, што е толку тешко да пратиш предлог распоред за колоквиумска(што 99% е веројатно драстично да се промени до денот пред полагање на колоквиумот). Толку неодговорни професори како и "студентски парламент" (ако е некаква организација воопшто, чисто сумњам) не сум сретнал досега.

Дефинитивно најслабо организиран факултет е финки, никој појма нема ни како се полага ни што треба за полагање. Посебно овој семестар па, лабораториските вежби каснат по сите предмети што ги слушам, си реков дај да си го земам вовед во интернет барем еден предмет да не се замарам, го прашувам Иван Китановски за лабораториски вика немаме демонстратори не знам како ќе биде. Колоквиумска дојде бе ало средете се малку.

Вие топ сте, кога бев прва јас ДМ2 знам полагавме во сабота во 17 часот, во петок вечер ни стига мејл од Жанета дека заборавила да ги постави последните две предавања ( за дрва ) и дека и тие влегуваат во колоквиумот. И погодете што, 50% од колоквиумот беше со дрва. :D

А да, сеа по ново, пошто една лабораториска е малку, по две лабораториски по 6 предмети во рок од недела дена. Снаџи се, па живи. :D
Едно време барем се знаеше, на сите рокот до сабота им беше, сеа паники ме фаќаат која беше до денес, која до утре, која задутре... пошто пробај па испушти една.

Годинава е дефинитивно најхаотично, како и колегата горе си го земав Вви со цел дека ке имам еден лабав предмет, Китановски касни на вежби 90% од времето , до вчера немаше ниакаков материјал на курсот а лабараториските на еден му викаат ќе има ке се прават на факултет, на колегата погоре дека немале демонстратори а на мене па ми кажаа од дома дека ке бидат. Скоро на сите предмети нешто фали од материјал што треба да биде поставен а исто така едни професори се по 2 предавања напред а некој се по некое назад, и сеа на предавање си кажуе овоа нема да го има на колоквиум од кога го завршува предавањето, односно жената е напред 3 предавања на 1 недела пред колоквиум, нема да именувам кој професор. Плус има по 1 , максимум 2 квалитетни асистенти по предметиве и сите кај нив идат и се дешава гунгула на вежби и тоа им е голем проблем.

Иначе за гужва дефинитивно врвот беше кај Томче Делев објектно во бараки кога беше, не можеше да влезе човекот пат немаше од столчиња, во ходникот имаше луѓе од таму пратеа, пауза кога ќе кажеше 15 минути само требаа да излезат сите, кога стигна Томче после пола саат конечно до катедрата сликаше за да покажува ако не му веруваат колку било. Сега и да нема столче кај да се стави, пак слабо ми е некако кога ќе ми текне на тоа. Ајде барем интересно ни е, дружба има (y)

Иначе за гужва дефинитивно врвот беше кај Томче Делев објектно во бараки кога беше, не можеше да влезе човекот пат немаше од столчиња, во ходникот имаше луѓе од таму пратеа, пауза кога ќе кажеше 15 минути само требаа да излезат сите, кога стигна Томче после пола саат конечно до катедрата сликаше за да покажува ако не му веруваат колку било. Сега и да нема столче кај да се стави, пак слабо ми е некако кога ќе ми текне на тоа. Ајде барем интересно ни е, дружба има (y)
Каква дружба, блискиот колега или пак симпатичната колешка кога ќе ги видиш пред 128 луѓе кои се пред тебе само преку месенџер ќе воспоставите врска. :pos:

Ма класични стипси се , на толку студенти и пелешење пари, нека земат и на тие асистенти што имаат низ години проблем со гужва на предавање нека им дадат уште некој термин плус и нека си платат за тоа или едноставно земи акни ги у АМФ и нека дое и слепо и сакато и нека ги слуша. Факт е дека кај асистенти што сум слушал одредени предмети сум имал потешкотии како например Методија по ДМ1, чоекот да не се лажеме ама мисли дека предава у средно на предавање и само препишува и брише и ко у струја е брцнат. Плус исто така многу нормално дека и сабајлечки термин кај срање асистент ќе биде празно одколку кај некој што барем сака да ти пренесе знаење у некој нормален термин попладне ќе биде панаѓур. Ама ај еве да речеме дека кај нас е проблемот вака така. Што праиме со распореди,лабараториски и материјали што увек каснат. На други факултети имаат од Август кога и во колку часот полагаат испити од Јануари. Пак ќе пофторам стипси невидени се, барем 10% накачи на кадар и сите вакви проблеми ќе се решат горе доле.

PS: Ве молам колеги бањајте се почесто, затоа што у бараки со 150 студенти со намалена редовна хигиена е стварно пеколно и малце си подмириснуе.

Нашиве факултети се факултети само кај нас. Од Никарагва да дојде во посета некој професор првиот авион за назад ќе го фати :icon_lol: еден колега кога ми кажуваше во Љубљана како е на ваквиве факултети ми идеше со лажичето да се заколам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom