Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Како оди процесот за промена на професор ако може да објасне некој.
Поднесуваш молба на molbi.finki.ukim.mk, едноставно е. Треба да се чека некои 10тина дена максимум за одобрување и тоа е тоа.

Поднесуваш молба на molbi.finki.ukim.mk, едноставно е. Треба да се чека некои 10тина дена максимум за одобрување и тоа е тоа.
Може сред сесија да се смени професор? Знам на почетокот на семестарот дека им одобруваа за молбите.

Здраво би сакал да прашам каде можам да ги најдам тие наставни планови што се потребни при префрлање од друг факултет на финки ?

Мислење (по можност и материјали) за:
- Веб базирани системи
- Напреден веб дизајн
- Имплементација на системи со отворен код
- Објектно ориентирана анализа и дизајн
- Програмирање на видео игри и специјални ефекти

Може сред сесија да се смени професор? Знам на почетокот на семестарот дека им одобруваа за молбите.
Мислам дека не, рокот е 1 или 2 недели после конечниот распоред за семестарот.

Мислење (по можност и материјали) за:
- Веб базирани системи
- Напреден веб дизајн
- Имплементација на системи со отворен код
те заборавив, ќе ти пратам до вечер :D

Нешто за предметите:
-Интерактивни апликации
-Интернет програмирање
-Маркетинг
-Основи на телекомуникации
Кои два би ми ги препорачале да ги земам како изборни?

Нешто за предметите:
-Интерактивни апликации
-Интернет програмирање
-Маркетинг
-Основи на телекомуникации
Кои два би ми ги препорачале да ги земам како изборни?

Интерактивни се учи Jquery, Jquery UI. На предавање се збори за некои основни принципи за кориснички интерфејси.
Се полага и теорија и задачи. Корисен предмет.

Интернет програмирање се учи Java аплети и JavaScript (canvas).
Се полага и теорија и задачи плус има и проект (да се изработи веб страница)

Макетинг е задолжителен предмет за ПЕТ. Лесен предмет, се полага само теорија на заокружување и наместо лабораториски вежби се изработува групна презентација на дадена тема.

Основи на телекомуникации не сум го слушал.

Одлуката е твоја.

Некој да каже збор два за предметот логичко и функционално програмирање , и ако има материјали да прати уште подобро

Некој да ми дае совет за што изборни да одберам на ики смер. Изборни предмети ми се:
Формални јазици и автомати 6.00 ,
Интерактивни апликации 6.00 ,
Интернет програмирање 6.00 ,
Калкулус 3 6.00 ,
Основи на Телекомуникации 6.00,
Објектно ориентирана анализа и дизајн 6.00
Основи на телекомуникации и калкулус не ги земам. А за другиве 4 не знам ништо. Некој совети/ препораки?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Некој да ми дае совет за што изборни да одберам на ики смер. Изборни предмети ми се:
Формални јазици и автомати 6.00 ,
Интерактивни апликации 6.00 ,
Интернет програмирање 6.00 ,
Калкулус 3 6.00 ,
Основи на Телекомуникации 6.00,
Објектно ориентирана анализа и дизајн 6.00
Основи на телекомуникации и калкулус не ги земам. А за другиве 4 не знам ништо. Некој совети/ препораки?

Интерактивни апликации би ти советувал да да го земеш...доста корисен предмет е.Се учи Java Script i jQuery.Јас сум на ИКИ (сега за трета година) и бидејќи за трети семестар е доста ограничен изборот би те советувал еден изборен да земеш од КНИ/ПЕТ. Јас на пример покрај Интерактивни апликации и ооад го земав ИТ системи за учење.

Интерактивни апликации би ти советувал да да го земеш...доста корисен предмет е.Се учи Java Script i jQuery.Јас сум на ИКИ (сега за трета година) и бидејќи за трети семестар е доста ограничен изборот би те советувал еден изборен да земеш од КНИ/ПЕТ. Јас на пример покрај Интерактивни апликации и ооад го земав ИТ системи за учење.
А што губам ако земам предмет од друг смер? Ако може да се земе во ики зошто го нема во листата?

А што губам ако земам предмет од друг смер? Ако може да се земе во ики зошто го нема во листата?

Види вака...Студиската програма ја прават задолжителните предмети кои мора да се запишат и положат за да се завршат студиите од одредена студиска програма. Изборни предмети може да земаш од било која од останатите студиски програми на ФИНКИ па дури и од универзитетска листа од останатите факултети на УКИМ.Бидејќи К3 и телекомуникации не сакаш да ги запишеш, формални јазици и автомати не би ти препорачал по што нема некоја посебна корист од него и никој од нашата генерација не го запиша ти се отвара простор за еден изборен предмет да земеш од некој од останатите смерови.

Види вака...Студиската програма ја прават задолжителните предмети кои мора да се запишат и положат за да се завршат студиите од одредена студиска програма. Изборни предмети може да земаш од било која од останатите студиски програми на ФИНКИ па дури и од универзитетска листа од останатите факултети на УКИМ.Бидејќи К3 и телекомуникации не сакаш да ги запишеш, формални јазици и автомати не би ти препорачал по што нема некоја посебна корист од него и никој од нашата генерација не го запиша ти се отвара простор за еден изборен предмет да земеш од некој од останатите смерови.[DOUBLEPOST=1473021036][/DOUBLEPOST]
Види вака...Студиската програма ја прават задолжителните предмети кои мора да се запишат и положат за да се завршат студиите од одредена студиска програма. Изборни предмети може да земаш од било која од останатите студиски програми на ФИНКИ па дури и од универзитетска листа од останатите факултети на УКИМ.Бидејќи К3 и телекомуникации не сакаш да ги запишеш, формални јазици и автомати не би ти препорачал по што нема некоја посебна корист од него и никој од нашата генерација не го запиша ти се отвара простор за еден изборен предмет да земеш од некој од останатите смерови.
Е па ок фала. Ја уште имам многу нејасни работи за факултетот ама најверојатно така ќе направам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom