Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е ФИНКИ лош избор ако не сум добар математика? има ли мн математики
На ПЕТ имаш најмалце математики(дискретна 1 и 2), можеш на тој смер да се запишеш. На сила ќе седнеш и ќе ги научиш, не се толку тешки.

Dali znaete nekoj sto drzi casovi po aok? [emoji4][emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да прашам колку ви бил просекот на тие што сте се запишале на ФИНКИ?

Да прашам колку ви бил просекот на тие што сте се запишале на ФИНКИ?
Ако веќе сакаш да се запишиш, веројатноста да бидеш задоволен со евентуален просек 6.00 после прва испитна сесија е скоро 99.99%. :icon_mrgr:

aj internet programranje i web pogramiranje nekoj ako poze da mi objasni so se izucuva ili ako moze da mi prati materijali bi mu bil blagodaren? :vozbud:

aj internet programranje i web pogramiranje nekoj ako poze da mi objasni so se izucuva ili ako moze da mi prati materijali bi mu bil blagodaren? :vozbud:
Интернет програмирање се учат аплети, најлош предмет од цел факултет. Бегај подалеку од него.

Веб програмирање се учат јава сервлети и спринг. Одличен предмет ако сакаш да се занимаваш со јава веб програмирање во животот. Сервлетите се учат од книгата Servlets and JSP од head first (лесно се наоѓа на нет) а Спринг се учи дел од неговата документација a дел од Spring in Action.
Покрај тоа имаше и едно или две предавања за Hibernate, како најкористен ORM.

Услов за да можеш да го запишеш веројатност и статистика е да ги имаш положено калкулус 1 и дискретна 2 или барем еден од нив?

Услов за да можеш да го запишеш веројатност и статистика е да ги имаш положено калкулус 1 и дискретна 2 или барем еден од нив?
Да имаш положено калкулус 1.

• Ми се допаѓа
Reactions: 8A
Положен Калкулус 1 и потпис од Дискретна Математика 2.

• Ми се допаѓа
Reactions: 8A
Колквиумски/испитни прашања по Веб програмирање да не ви се наоѓаат?

Здраво сакам да прашам каква е процедурата за префрлање од феит на финки доколку некој до сега се префрлил нека одговори.
Дали некој положени предмети од феит се признаваат при префрлање на финки ?
И некој да напше какви искуства има на смерот пет ?

Колквиумски/испитни прашања по Веб програмирање да не ви се наоѓаат?
Нема, од она што го запамтив имаше:
Да се подредат по ред фазите на извршување за service method, init, креирање httpservletrequest/response, имаше едно да се подредат по ред кои патеки/рути ќе се извршат.
Имаше 5 прашања за HTTP, 2 прашања за бази беа, 3 прашања за angularJS и доста прашања за ServletContext.
Многу слични беа на тестовите од книгата (jsp and servlets 3rd edition) после секој chapter и читај bullet points :D
Здраво сакам да прашам каква е процедурата за префрлање од феит на финки доколку некој до сега се префрлил нека одговори.
Треба да зборуваш со продеканот за настава на финки.

И некој да напше какви искуства има на смерот пет ?

Се признаваат али никој не може да ти каже колку,се зависи од смерот кој би го избрал и кои предмети досеа си ги слушал...ќе ти треба исписница од феит со уверение за положени испити. Мислам дека се останува во иста квота во која си првично влезен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom