Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Ама ако немам положено некој предмет, на пример структурно, за да запишам предмет од трета каде што е услов структурно, ќе неможам, така?
Мене ми спомнаа дека минимално 5 положени предмети треба да имаш, затоа прашувам. Дали е точна информацијава.
Нема врска тоа со минимално 5 положени предмети, барем лани немаше. Едноставно ако не успееш и во август да положиш структурно тогаш од септември ќе го запишеш структурно пак, па ќе можеш само 4 од втора година да запишеш ( под услов да ги имаш другите од прв семестар положено ). И да, најверојатно нема да можеш да запишеш предмет кој како услов го има структурно, макар да како што гледам, некои професори можат да ти дозволат да слушаш иако не ги исполнуваш условите. На пример знам дека имаше луѓе што немаа положено структурно а слушаа Алгоритми...

Ми треба ваше мислење/совет планирам да се запишувам на финки, не сум некој генијалец математика од причини што до средно имав професори што не се замараа со ништо, ама многу лесно сфаќам и брзо учам така да не ми е проблем ама сепак ми треба мислење од вас што се таму. И кој смер да го одберам, како најперспективен според вас ? Фала однапред :))

^^^ Да, по правило не смееш да запишеш предмет кој за услов има друг предмет кој не ти е положен.. ама има и исклучоци, ако толку сакаш можеш да поднесеш молба или да се договориш со професорот да можеш и алгоритми да слушаш.. Али најубаво е прво да го спремиш структурно па после ке му ја мислиш за алгоритми.. ништо страшно и да го презапишеш

Ако има некој испитни по Калкулус 1 нека ми прати во инбокс, и за потврда за редовен студент како може да се земе и дали се плаќа ?

Ако има некој испитни по Калкулус 1 нека ми прати во инбокс, и за потврда за редовен студент како може да се земе и дали се плаќа ?
За потврда одиш со индекс на студентски прашања, кажуваш дека ти треба потврда, ќе ти ја дадат празна, треба да ја пополниш (име, презиме,број на индекс, насока и сл) и после ја даваш да ти стават потпис и печат. Не се плаќа.

Ми треба ваше мислење/совет планирам да се запишувам на финки, не сум некој генијалец математика од причини што до средно имав професори што не се замараа со ништо, ама многу лесно сфаќам и брзо учам така да не ми е проблем ама сепак ми треба мислење од вас што се таму. И кој смер да го одберам, како најперспективен според вас ? Фала однапред :))
А зошто сакаш да се запишеш на ФИНКИ? Во последно врме се со вакви прашања ми идат, дали да се запишам на ФИНКИ, добар ученик сум,ми оди математика дрн дрн. На ФИНКИ треба да се запишеш ако сакаш информатика, работа со компјутери, креирање и одржување на комп. системи и апликации, креирање на веб страни итн... Ако сакаш математика треба да се запишеш на ПМФ, математиката е споредна работа на ФИНКИ...

Има некој комбинации од Линеарни трансформации / Калкулус 3 од оваа година или минатата шо се падало на испит ? ?

Ај помош околу задачава. Заради ЦГТ паѓам ова веројатност. Може пп ако знае некој.
sEDxBe9.png

Ај помош околу задачава. Заради ЦГТ паѓам ова веројатност. Може пп ако знае некој.
sEDxBe9.png
Нема врска со Централна Гранична тука, финта направија за збунување
да очекуваш ЦГТ или Чебишев а ова врска нема со тоа, а е слично по тексот.
За решението
а) треба да се најде Zmin{X1,X2 ...Xn}
тоа ке ти даде нова фуункција F*(x) , модифицирана од F(x) од екпоненцијална
б) ги внесуваш параметрите од тексот во нова фуункција F*(x) и пресметуваш резултат

ОС втор колоквиум кој беше да пише какви задачи имаше ?

Ima li nekoj resenie na ispitot DM1 januari 2013 ( za relacii 4 grupa) ..ako saka da prati .....POZZZZ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom