Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да каже збор два за предметот Софтверско инженерство? Интересен,корисен,тежок,лесен?

Тој како што гледам нов предмет е, ставен место бази, а бази е префрлен во 5ти семестар по новава програма. Е сега ние дали тој ќе го слушаме во 4ти или бази ќе си слушаме по старо? :D

Тој како што гледам нов предмет е, ставен место бази, а бази е префрлен во 5ти семестар по новава програма. Е сега ние дали тој ќе го слушаме во 4ти или бази ќе си слушаме по старо? :D

Jас мислам по старо си е, односно во 4 семестар ќе го слушаме. На iknow е ставен како задолжителен во 4 семестар. Иначе софтверско инженерство го има и на старата програма, само мислам дека беше на АСИ смерот.

Jас мислам по старо си е, односно во 4 семестар ќе го слушаме. На iknow е ставен како задолжителен во 4 семестар. Иначе софтверско инженерство го има и на старата програма, само мислам дека беше на АСИ смерот.

Епа ако имаме бази тогаш нема да имаме софтверско изгледа :unsure:

За да ги ставам во мирување студиите треба да се поднесува нешто или треба само да не запишам семестар?

Визуелно програмирање? Импресии ?

Бирај веднаш, меѓу најинтересните предмети е. Врв е семинарската на крај, пример игричка во C#. Ова секако ако те интересира програмирање :)
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 03:45 ---
Дали знаете дали може да се презапише веќе положен задолжителен предмет? Некако да се поништи тоа што е положено, и да се презапише две години подоцна :D. Иначе еднаш би се броеле кредитите, нормално.

Бирај веднаш, меѓу најинтересните предмети е. Врв е семинарската на крај, пример игричка во C#. Ова секако ако те интересира програмирање :)
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 03:45 ---
Дали знаете дали може да се презапише веќе положен задолжителен предмет? Некако да се поништи тоа што е положено, и да се презапише две години подоцна :D. Иначе еднаш би се броеле кредитите, нормално.
мислам може ама размисли си, да не се заебеш :)

КК е досаден предмет, веб дизајн со ООП и Англиски ми беа најлесни испити. Софтверско, хмм, полно студенти (барем до лани, преклани) го оставаа последен, не дека е лесен туку дека им беше енигма :D јас да сум би одела со бази :D

Зошто не можам да го запишам Бизнис и Менаџмент во чеврт семестар, смер КНИ сум, а знам лани деца шо беа исто КНИ го имаа запишано БиМ. И која е процедирата ако сакам семестаров 6 предмети да запишам?

Кориснички интерфејси има ли слушано некој да каже оприлика што се учи и во кој програмски јазик се програмира или препорака за друг изборен предмет во четврти семстар? Најверојатно ќе изберам визуелно програмирање и се мислам за вториот изборен...

0DQYA8W.png

Коментар за изборниве? Треба да одберам 2-3. Некако први ми идат Рударење и Алгоритми, а од другите Безжични, Мрежни стандарди и уреди ( повеќе за уредите него за стандардите :D ) и комерцијава ( да не е ептен глупа? ). Па и Кориснички интерфејси. Другите не. Фала :)

^^ Е и јас сакам да го зеам мрежни стандарди и уреди ама го нема во листата шо ја објавија овој семестар.

Кориснички интерфејси има ли слушано некој да каже оприлика што се учи и во кој програмски јазик се програмира или препорака за друг изборен предмет во четврти семстар? Најверојатно ќе изберам визуелно програмирање и се мислам за вториот изборен...

Кориснички интерфејси го предава Лошковска. Предметот е интересен, освен глупата теорија. Се работи WPF, XAML и C# како заднински код. Подоцна, во Веб базирани системи, метро апликациите за Windows 8 може да бидат изработени со користење на XAML и C#. Лесен е за положување и теоријата се поминува на 2 теста кои се полагаат на колоквиум или оддеднаш на испит. Тестот е на компјутер и е само од презентациите. Иначе, теорија опфаќа влезни и излезни компоненти на комјутер, постапки за креирање на добар кориснички интерфејс, фази на истражување, тестирање и слично... Главно е безвезе теоријата.

0DQYA8W.png

Коментар за изборниве? Треба да одберам 2-3. Некако први ми идат Рударење и Алгоритми, а од другите Безжични, Мрежни стандарди и уреди ( повеќе за уредите него за стандардите :D ) и комерцијава ( да не е ептен глупа? ). Па и Кориснички интерфејси. Другите не. Фала :)

БКМ е интересен предмет, лани го предаваше Соња Филиповска, оваа година не знам кој. Се учи инаку се околу безжична комуникација, протоколи, стандарди, опрема, антени(видови, примена), сигурност на WiFi комуникација, WIFi стандарди. Лабораториските исто се лесни и интересни, имаш сетирање на рутери, нивно подесување, правење планови во програми за зрачење на антени и правилно поставување на антени за покривање на некој простор и сл.

ЕМК е продолжение на мрежно програмирање, се работи во ASP.NET и целиот предмет на аудиториски правевме еден ист пример, секој час по нешто ново, ко изглед на е-продавница, додадвање навигација, страничење, кошничка, најава, администратори, обични корисници, сторирани процедури во SQL и слично. И овој корисен предмет го најдов, има убава семианрска што треба да ја напраиш на крај сеопфатна. Велам корисен предмет иако никогаш не би се вратил да програмирам електронска продавница во АСП.НЕТ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom