Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Професорот треба да ги стави.На iknow потписите ги става професорот или во студентски кога ќе ги добијат пријавите?
(ln2x)^3x
Ваше мислење дали треба степенов пред ln да го извадам веднаш или најпрво да логаритмирам?
Ме бунат малце заградите, така да пробав на два начина да ја решам.
Првиот пат веднаш го извадив степенот, додека пак вториот начин, логаритмирав па го извлеков степенот напред.
Вториот начин беше дупло подолг.
Инаку нека не ве буни, ова е само дел од задачата.
Степенот ти е на цел ln, не само на членот внатре (на пр. ако беше ln(2x^3x) тогаш прво ќе го извлечеше степенот ). Вака прво логаритмирај па вади.
КРС, испити задачи едно друго се наоѓа нешто ? Да поднаучиме нешто пред испит
КРС, испити задачи едно друго се наоѓа нешто ? Да поднаучиме нешто пред испит
Не знам како можеш да се двоумиш помеѓу економски и информатички, или одиш на тоа што е повеќе барано тоа. Не знам не можам да те сфатам, дали сакаш да бидеш економист или информатичар, два различни поими се тоа, што повеќе ти оди оди на тоахмм се думам дали да одам на некој од нашиве факултети за информатички науки(ФИНКИ,ФЕИТ и кој се таму други)...програмирање поточно или па Словенија во Љубљана на економски ..ајде нека кажи некој свое мислење или сугестија..оти не е работата само да се земи диплома , многу ми е важно и кои методи се учат за програмирање и кои професори предаваат и дали е квалитетен факултетот и материјалот
и двете работи ми одат и двете работи би сакал да ги правам понатаму во животот не гледам шо е појче барано со тие работи се лажат само простата раја мене ми е на кое место можам повеќе да се надоградам оти кај нас образованиево е рамно на образованието во Замбија оти како шо реков не ми е битно само дипломата сакам да научам нешто а кај нас факултетиве се далеку од квалитетни барем по мое мислењеНе знам како можеш да се двоумиш помеѓу економски и информатички, или одиш на тоа што е повеќе барано тоа. Не знам не можам да те сфатам, дали сакаш да бидеш економист или информатичар, два различни поими се тоа, што повеќе ти оди оди на тоа
и двете работи ми одат и двете работи би сакал да ги правам понатаму во животот не гледам шо е појче барано со тие работи се лажат само простата раја мене ми е на кое место можам повеќе да се надоградам оти кај нас образованиево е рамно на образованието во Замбија оти како шо реков не ми е битно само дипломата сакам да научам нешто а кај нас факултетиве се далеку од квалитетни барем по мое мислење
си одговорив ама ај си велам па во заблуда да не сум да видам шо мисла останативеСо болдов не си одговори сам на прашањето?