Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Кај никој не работи. Многу им е тапа системот и во 5 до 12 ги средуваат проблемите... Мада ова iknow им е само за полесно обработување на податоците, пак треба и писмено да се пополнуваат ради законски регулативи.

Треба човек да има разбирање, поготово ние што сме од оваа струка. Знаеме дека е тешко да се направи апликација која ќе работи скоро без грешки, ама да му се сневиди, дали воопшто ја имаат тестирано апликацијава?

Секакви грешки ми се појавија досега, и не успеав да пријавам испити.

Треба човек да има разбирање, поготово ние што сме од оваа струка. Знаеме дека е тешко да се направи апликација која ќе работи скоро без грешки, ама да му се сневиди, дали воопшто ја имаат тестирано апликацијава?

Секакви грешки ми се појавија досега, и не успеав да пријавам испити.

Ама важно на испит ти кога ќе треба да направиш нешто, мора да работи перфектно иначе нема да положиш!

Еве сеа гледам средено е на iknow и успешно заврши пријавувањето.

Не разбрав што кажа. :D

И ја, ама претпоставувам сакаше да каже дека кога полагаме на компјутери мора све да завршиме перфектно, а условите баш и не се најдобри. :)

Јас не ги пријавив испитите електронски, туку во сандаче, пошто останав на ФЕИТ. Ваљда ќе ми го важат тоа од ФИНКИ, ФЕИТ кој и да е. Ај у ку*ац со овие префрлувања што настанаа, требаше да биде за сите нови запишани студенти што сакаат информатика да одат на ФИНКИ, а тие што се на ФЕИТ и ПМФ да си истераат така до крај. Алчни за пари, ФИНКИ ќе ти дадат и на 31 декември да запишеш зимски семестар и да можеш да ги полагаш испитите уште во јануарска сесија. :D :P Формирање на ФИНКИ беше пред све од голема важност за тие што беа на информатика на ПМФ, затоа што 100% од тие студенти сега се на ФИНКИ и мислам дека ПМФ повеќе даваше зор за формирање на ФИНКИ пошто најреално зборено сметам дека поквалитетни информатички кадри излегуваат од ФЕИТ. :))))))))) Очекувам бура од реакции после оваа изјава. :P Можда од ПМФ појаки математичари излегуваат ама па затоа е и природно-математички факултет и не ми смета што е така, да сакав математика таму ќе студирав. Ама реално информатиката на електро е за нијанса појака од онаа на пмф. :D :P Добро е што конечно се формираше еден и единствен факултет за информатика, тоа го поздравувам, ама требаше да ги остават старите студенти на мира. Сега и јас сум засегнат што ФИНКИ се вмеша во моите студии и сака да ми наметне да играм по нивни правила. Fu*k you FINKI, you are too late for me. А за новите генерации, супер си. (y)

Јас не ги пријавив испитите електронски, туку во сандаче, пошто останав на ФЕИТ. Ваљда ќе ми го важат тоа од ФИНКИ, ФЕИТ кој и да е. Ај у ку*ац со овие префрлувања што настанаа, требаше да биде за сите нови запишани студенти што сакаат информатика да одат на ФИНКИ, а тие што се на ФЕИТ и ПМФ да си истераат така до крај. Алчни за пари, ФИНКИ ќе ти дадат и на 31 декември да запишеш зимски семестар и да можеш да ги полагаш испитите уште во јануарска сесија. :D :P Формирање на ФИНКИ беше пред све од голема важност за тие што беа на информатика на ПМФ, затоа што 100% од тие студенти сега се на ФИНКИ и мислам дека ПМФ повеќе даваше зор за формирање на ФИНКИ пошто најреално зборено сметам дека поквалитетни информатички кадри излегуваат од ФЕИТ. :))))))))) Очекувам бура од реакции после оваа изјава. :P Можда од ПМФ појаки математичари излегуваат ама па затоа е и природно-математички факултет и не ми смета што е така, да сакав математика таму ќе студирав. Ама реално информатиката на електро е за нијанса појака од онаа на пмф. :D :P Добро е што конечно се формираше еден и единствен факултет за информатика, тоа го поздравувам, ама требаше да ги остават старите студенти на мира. Сега и јас сум засегнат што ФИНКИ се вмеша во моите студии и сака да ми наметне да играм по нивни правила. Fu*k you FINKI, you are too late for me. А за новите генерации, супер си. (y)

Конкретно за студентите од ИНФО, само позитивни работи донесе ФИНКИ и тоа клучни работи за студирањето како што е можноста да бираме повеќе од 4 предмети од другите студии, можноста да бираме од новите изборни предмети кои се активирани, можност за постдипломски... Во право време се префрлив на ФИНКИ и не познавам некој да не е задоволен од префрлањето.

Добро бе ММЕ знае некој како да ја пратам поракава успешно? Се убив од пишување невалиден формат ми враќа

Ебати и електронско плаќање и све што убаво си беше порано купи си маркица залепи ја...

Па иди и сеа купи си и залепи ја. :)
Ја немав никаков проблем со плаќањево, ја користев апликацијата за андроид.

Сеа таксените марки ги платив ама у она системот ми вика грешка во уплата кога ги ставам кодовите. Нек се носат у пм

Сеа таксените марки ги платив ама у она системот ми вика грешка во уплата кога ги ставам кодовите. Нек се носат у пм

Не си единствен. Скоро сите од моја група го имаат истиов проблем. Вклучувајќи ме и мене.

Пробувај по неколку пати... и кај мене заебаваше, по 5-6 обида треба за да го прими кодот.
Пробувај рефреш... откако ќе ти каже да почекаш да провери, остај го неколку минути на раат и слични ствари...
Ќе го прифати евентуално. :)

Колеги, може некој конкретно да ми каже што задачи имаше на колоквиумот што го праева студентите од Финки прва година, втор колоквиум кај Иван Чорбев?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom