Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Г

Грејвдигер

Гостин
Кај никој не работи. Многу им е тапа системот и во 5 до 12 ги средуваат проблемите... Мада ова iknow им е само за полесно обработување на податоците, пак треба и писмено да се пополнуваат ради законски регулативи.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Треба човек да има разбирање, поготово ние што сме од оваа струка. Знаеме дека е тешко да се направи апликација која ќе работи скоро без грешки, ама да му се сневиди, дали воопшто ја имаат тестирано апликацијава?

Секакви грешки ми се појавија досега, и не успеав да пријавам испити.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Треба човек да има разбирање, поготово ние што сме од оваа струка. Знаеме дека е тешко да се направи апликација која ќе работи скоро без грешки, ама да му се сневиди, дали воопшто ја имаат тестирано апликацијава?

Секакви грешки ми се појавија досега, и не успеав да пријавам испити.
Ама важно на испит ти кога ќе треба да направиш нешто, мора да работи перфектно иначе нема да положиш!

Г

Грејвдигер

Гостин
Еве сеа гледам средено е на iknow и успешно заврши пријавувањето.

Не разбрав што кажа. :D
И ја, ама претпоставувам сакаше да каже дека кога полагаме на компјутери мора све да завршиме перфектно, а условите баш и не се најдобри. :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ах, сега веќе има смисла. Фала колега. :)

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Јас не ги пријавив испитите електронски, туку во сандаче, пошто останав на ФЕИТ. Ваљда ќе ми го важат тоа од ФИНКИ, ФЕИТ кој и да е. Ај у ку*ац со овие префрлувања што настанаа, требаше да биде за сите нови запишани студенти што сакаат информатика да одат на ФИНКИ, а тие што се на ФЕИТ и ПМФ да си истераат така до крај. Алчни за пари, ФИНКИ ќе ти дадат и на 31 декември да запишеш зимски семестар и да можеш да ги полагаш испитите уште во јануарска сесија. :D :P Формирање на ФИНКИ беше пред све од голема важност за тие што беа на информатика на ПМФ, затоа што 100% од тие студенти сега се на ФИНКИ и мислам дека ПМФ повеќе даваше зор за формирање на ФИНКИ пошто најреално зборено сметам дека поквалитетни информатички кадри излегуваат од ФЕИТ. :))))))))) Очекувам бура од реакции после оваа изјава. :P Можда од ПМФ појаки математичари излегуваат ама па затоа е и природно-математички факултет и не ми смета што е така, да сакав математика таму ќе студирав. Ама реално информатиката на електро е за нијанса појака од онаа на пмф. :D :P Добро е што конечно се формираше еден и единствен факултет за информатика, тоа го поздравувам, ама требаше да ги остават старите студенти на мира. Сега и јас сум засегнат што ФИНКИ се вмеша во моите студии и сака да ми наметне да играм по нивни правила. Fu*k you FINKI, you are too late for me. А за новите генерации, супер си. (y)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас не ги пријавив испитите електронски, туку во сандаче, пошто останав на ФЕИТ. Ваљда ќе ми го важат тоа од ФИНКИ, ФЕИТ кој и да е. Ај у ку*ац со овие префрлувања што настанаа, требаше да биде за сите нови запишани студенти што сакаат информатика да одат на ФИНКИ, а тие што се на ФЕИТ и ПМФ да си истераат така до крај. Алчни за пари, ФИНКИ ќе ти дадат и на 31 декември да запишеш зимски семестар и да можеш да ги полагаш испитите уште во јануарска сесија. :D :P Формирање на ФИНКИ беше пред све од голема важност за тие што беа на информатика на ПМФ, затоа што 100% од тие студенти сега се на ФИНКИ и мислам дека ПМФ повеќе даваше зор за формирање на ФИНКИ пошто најреално зборено сметам дека поквалитетни информатички кадри излегуваат од ФЕИТ. :))))))))) Очекувам бура од реакции после оваа изјава. :P Можда од ПМФ појаки математичари излегуваат ама па затоа е и природно-математички факултет и не ми смета што е така, да сакав математика таму ќе студирав. Ама реално информатиката на електро е за нијанса појака од онаа на пмф. :D :P Добро е што конечно се формираше еден и единствен факултет за информатика, тоа го поздравувам, ама требаше да ги остават старите студенти на мира. Сега и јас сум засегнат што ФИНКИ се вмеша во моите студии и сака да ми наметне да играм по нивни правила. Fu*k you FINKI, you are too late for me. А за новите генерации, супер си. (y)
Конкретно за студентите од ИНФО, само позитивни работи донесе ФИНКИ и тоа клучни работи за студирањето како што е можноста да бираме повеќе од 4 предмети од другите студии, можноста да бираме од новите изборни предмети кои се активирани, можност за постдипломски... Во право време се префрлив на ФИНКИ и не познавам некој да не е задоволен од префрлањето.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Добро бе ММЕ знае некој како да ја пратам поракава успешно? Се убив од пишување невалиден формат ми враќа

Ебати и електронско плаќање и све што убаво си беше порано купи си маркица залепи ја...

Г

Грејвдигер

Гостин
Па иди и сеа купи си и залепи ја. :)
Ја немав никаков проблем со плаќањево, ја користев апликацијата за андроид.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Сеа таксените марки ги платив ама у она системот ми вика грешка во уплата кога ги ставам кодовите. Нек се носат у пм

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Сеа таксените марки ги платив ама у она системот ми вика грешка во уплата кога ги ставам кодовите. Нек се носат у пм
Не си единствен. Скоро сите од моја група го имаат истиов проблем. Вклучувајќи ме и мене.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Пробувај по неколку пати... и кај мене заебаваше, по 5-6 обида треба за да го прими кодот.
Пробувај рефреш... откако ќе ти каже да почекаш да провери, остај го неколку минути на раат и слични ствари...
Ќе го прифати евентуално. :)

DAFFY DUCK

Перфекционист
Член од
20 јуни 2009
Мислења
34
Поени од реакции
16
Колеги, може некој конкретно да ми каже што задачи имаше на колоквиумот што го праева студентите од Финки прва година, втор колоквиум кај Иван Чорбев?

Kajgana Shop

На врв Bottom