Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Еве да ве поздравам сите што полагате утре ТНП со еден добар цитат од книгата :)
tnp.png

Еве да ве поздравам сите што полагате утре ТНП со еден добар цитат од книгата :)
по кој предмет е ова ? Алгоритми ? по новите смерови или по старта програма ?
Цитатов ништо не го разбрав , ова значи многу е тежок предметов ?

Дали некој знае дали има распоред за ОСИ за полагање на 10 во сабота ?

фала genius2 сум се заборавил дека ми стигнал маил за ОСИ , мн. испити што побрзо да памтиш .

За ОСИ, колоквиумот ќе биде етест исто како што сега ги одговараме прашањата ? за интернет word и excel 3 прашања ќе има, за хардвер 7 ? или многу повеќе ?

по кој предмет е ова ? Алгоритми ? по новите смерови или по старта програма ?
Цитатов ништо не го разбрав , ова значи многу е тежок предметов ?

Дали некој знае дали има распоред за ОСИ за полагање на 10 во сабота ?
Теорија на програмирање - III семестар на КНИ. На други смерови го учат како Формални јазици и автомати. Не е баш тешко ама вакви глупости на квадрат ќе наоѓаш во книгата :D

За ОСИ, колоквиумот ќе биде етест исто како што сега ги одговараме прашањата ? за интернет word и excel 3 прашања ќе има, за хардвер 7 ? или многу повеќе ?

ова треба да се учи колку што разбрав јас . ако не е точно нека ме исправи некој.

мене ме интересира дали ќе може да се пристапува на други веб страни или ќе ги блокираат другите веб страни. Знам дека сигурно не е дозволено , но дали тие што сакаат да одат на ризик ќе можат да посетат друга веб страна.

Attachments

• sto_da_se_uci.jpg
    sto_da_se_uci.jpg
    130,4 KB · Прегледи: 30
ова треба да се учи колку што разбрав јас . ако не е точно нека ме исправи некој.

мене ме интересира дали ќе може да се пристапува на други веб страни или ќе ги блокираат другите веб страни. Знам дека сигурно не е дозволено , но дали тие што сакаат да одат на ризик ќе можат да посетат друга веб страна.
Да де да тоа треба да се учи ама, јас прашувам дали колоквиумот ќе биде исто така пр за интернет excel и word ќе им само 3 прашања или 10 или повеќе тоа не ми е јасно

Да де да тоа треба да се учи ама, јас прашувам дали колоквиумот ќе биде исто така пр за интернет excel и word ќе им само 3 прашања или 10 или повеќе тоа не ми е јасно

Мислам дека повеќе ќе има ама не сум сигурен.

И јас не знам точно но мислам дека ќе се повеќе од 3 прашања за групата Интерент Word Excel , мислам дека на поцеток рекоја по 25 прашања од две области .
Исто така кажаја дека по 1 мин од прашање , но прашањата од Excel ти треба 1 мин само да ги прочиташ , реферати се тоа не се прашања.

Јас разбрав и дека прашањата од самотестирање нема да биле истите на колоквиум, тие ни биле дадени само за вежба. Колку е точно незнам.
Иначе запишаа 1200 бруцоши на факултетов и сега чистка планираат да прават, а?
Калкулус денес болно тежок, и викајте што сакате ама благе везе си немаат колоквиумите од лани со колоквиумите годинава. КРС потежок, ДМ пообемен, тој лани ако се решаваше за пола сат овде ти треба добар саат за да ги напишеш сите докази, Калкулус да не правам муабет. Од 5 задачи ми дава 2 со лимеси ( а најмногу време потрошивме на нив ) и тие носат по 2 поени. А ни начукале задача со забрзување што носи 7 поени. Врска си немаат задачите со тие лани.

Јас разбрав и дека прашањата од самотестирање нема да биле истите на колоквиум, тие ни биле дадени само за вежба. Колку е точно незнам.
Калкулус денес болно тежок, и викајте што сакате ама благе везе си немаат колоквиумите од лани со колоквиумите годинава. КРС потежок, ДМ пообемен, тој лани ако се решаваше за пола сат овде ти треба добар саат за да ги напишеш сите докази, Калкулус да не правам муабет. Од 5 задачи ми дава 2 со лимеси ( а најмногу време потрошивме на нив ) и тие носат по 2 поени. А ни начукале задача со забрзување што носи 7 поени. Врска си немаат задачите со тие лани.

Се согласувам...од тоа што го видов минатите години што се паѓало на колоквиуми, оваа година дефинитивно потешки задачи особено Калкулус и ДС.

Нема да бидат истите? Е шо ќе дадат ? Барем да нема -1 поен, а колку од прилика прашања ќе бидат ? 100 ? може да ни лупнат ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom