П
Паган-др
Гостин
Колку е важно да се следат профилите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во аплицирањето си пишуваш дали би прифатил кофинансирање (+двестотче) доколку не влезиш во државна квота.
Сепак нека искоментираат некои што имале искуство со ова, јас само што најдов со читање, допрва бруцош-...че(?)![]()
Дали е точно дека студентите на ФИНКИ за различни предавања одат и во простории на ПМФ, ФЕИТ и други факултети?
Огромна е разликата во профилите(на финки) што ќе ти пишувало во дипломата... а доколку сметаш дека треба да знаеш одредена материја што другите смерови ја учат а ти не.. тогаш слободно избери си го тој предмет затоа 3та и 4та год скоро сите предмети се изборниКолку е важно да се следат профилите?
Ме интересира ако знае некој да ми каже како вообичаено има предавања на ФИНКИ зошто имам слушнато на некои факултети дека имаат огромни паузи меѓу предавања и чекаат премногу време.Исто така ме интересира која е разликата меѓу државна и приватна квота,освен очигледната причина цената ?
Аха фала многу ,а што се однесува до вонредните студенти тие не одат како редовните секој ден на факс така?Зависи од распоредот. Може да се случи цела година ни една пауза да немаш, а можеби и секој ден по некој саат да си чекаш.
Во секој случај кога се прави распоредот се настојува на тоа да нема поголеми паузи меѓу предавања/вежби.
Разликата е само цената
Тоа значи
Аха фала многу ,а што се однесува до вонредните студенти тие не одат како редовните секој ден на факс така?
Инаку не знам баш точно како одат тие работи но да не имате инфо за некакви стипендии на ФИНКИ од типот тие што имаат над 95 бодови или првите 10 на список?