Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Професорката Невена рече така. Сме имале цела недела да научиме.

Да бе,јас цела недела слободна иам,не знам шо да прам сама со себе цела среќа еве Невена се најде додаден материјал да закачи пошо ќе полудев од досада. Како може бе непредаден материјал да го има на колоквиум? Се испотепаа неделава да завршат со материјалот за колоквиум,значи со пола од предметиве касневме,еве денес конечно завршивме се,и сеа уште нешто вака непредадено да закачат не е фер стварно.

Ако има некој прашања за теоретскиот колоквиум по Интернет Технологии и сака да сподели :))

Сеа испаѓа ОС задачите за Блокади и распределување процеси да се полагаат во теорија? Не ми е јасно,цел семестар викаа дека во задачи ќе се полагаат сеа испаѓа во теорија. Да знаев ќе седнев порано и ќе си ја учев теоријата. Катастрофа се значи.

Сеа испаѓа ОС задачите за Блокади и распределување процеси да се полагаат во теорија? Не ми е јасно,цел семестар викаа дека во задачи ќе се полагаат сеа испаѓа во теорија. Да знаев ќе седнев порано и ќе си ја учев теоријата. Катастрофа се значи.
Главното прашање е сега, што се ќе има на задачи? Ако ништо не полагаме на лист....

I/O и синхронизација.
Не зезнаа јако.

Milos mi napisa deka ke bile tri zadaci, I/O,posebno nitki ( kako vtorata lab ) i posebno sinhronizacija.
Jako ne zafrkaa,jas na primer ne ja spremav teorijata,vaka ispaga mnogu glupo,da znaev deka i zadacive ke se del od teorija ke si spremev nesto barem,sea nema vreme ni za citanje.

Minatata godina ovoj predmet Operativni Sistemi (Sistemski Softver) imase pomalku teorija za ucenje na Ispit otkolku sega sho ima na kolokvium :facepalm:

Јавни мобилни мрежи што се паѓа на теоретски колоквиум знае некој?

Му се наоѓа на некој испитни/колоквиумски по Вештачка Интелигенција ? Ставен ни е еден колоквиум од лани, ама некако не ми е доволно :)

Ako zboruvame za Sistemski Softver kaj Mishkovski sto so slusase do lani togas definitvno DA , ziveeme vo razlicni svetovi o_O
Лани не беа споени предметиве. Бидејќи сеа се споија се стандардизира програмата и иста е. Инаку колку имаше повеќе сакаш да ти кажам?
Сега изоставени се 20 слајда за процеси кај линукс и windows. Сега само за процеси општо има. ;)

Лани не беа споени предметиве. Бидејќи сеа се споија се стандардизира програмата и иста е. Инаку колку имаше повеќе сакаш да ти кажам?
Сега изоставени се 20 слајда за процеси кај линукс и windows. Сега само за процеси општо има. ;)

I blokadi imase ? (51 slajd)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom