Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Оти никогаш не се пишат кој ги држат овие часовите :cuc:
Мн ти е важно кој ги држи или онака те интересира ?[DOUBLEPOST=1395222037][/DOUBLEPOST]
Дали АОК може да се положи задачи на колоквиум а целата теорија да си ја оставам на испит :)
можеш да си го положиш на колоквиуми, на испит е потежок :)

Веб дизајн лани имаше прашања и за боите, на пример #00FF00 која боја е. Колегата до мене ги имаше испринтано сите бои и нивните кодови,
ама листот му беше црно-бел. :pos:

ПС. Ако има некој заинтересиран за АОК часови нека ме контактира :X3:

Барај го Димитар Чукалиев, барем мислам дека сеуште е претседател на спфинки или па е во главните членови.

Не е Димитар претседател, Давор Поповски е. Димитар не ни студира овде :)

бтњ, Оперативни што и колку задачи у јава ќе има на колоквиум?

Дали АОК може да се положи задачи на колоквиум а целата теорија да си ја оставам на испит :)
Извини шо се мешам ама па теоријата е далеку полесна од задачите. Ако решиш задачи, теоријата смешки ќе ти биде.
Може. Дозволено е и печатени материјали да си понесеш
Абе ајде да си носам по најлесниот предмет на факсов. Дај нека дадат за математиките материјали да си носиме :D

Не е Димитар претседател, Давор Поповски е. Димитар не ни студира овде :)

бтњ, Оперативни што и колку задачи у јава ќе има на колоквиум?

Една за I/O и една за синхронизација. Другите 2 во тетратка.

Оти никогаш не се пишат кој ги држат овие часовите :cuc:
сива економија + да не се откажеш од почеток
личности кои сакаат да држат часови но да не се знае дека тие го прават тоа.
не целосно посветени на тоа - непрофесионалисти
нивното вниманите е повеќе наочено колку пари ке земат од пирватните часови отколку колку ке е успешно тоа
следува => недоверба кај потенцијалните клиенти ( клиенти што знаат што е навистина добра услуга )

Оперативни некој што бил на предавања да каже дали дале некоја информација за теоретскиот дел од колоквиумот? Знам лани Мишковски ги праеше прашањата, ама оваа година не го држи он предметот, па ме интересира од каков тип би биле прашањата и слично.
Тенкјуверимач.

Оперативни некој што бил на предавања да каже дали дале некоја информација за теоретскиот дел од колоквиумот? Знам лани Мишковски ги праеше прашањата, ама оваа година не го држи он предметот, па ме интересира од каков тип би биле прашањата и слично.
Тенкјуверимач.
Прашањата ќе бидат нешто слично на прашањата КРС (така викаше Невена). Ќе има и прашања, кај што ќе треба да се одговара, а ќе има и мали задачки, на пример да препознаеш дали ќе се појави блокада, дали е системот во сигурна состојба, кој предизвикал page fault итн....

Мене тоа што ме интересира е што ви се чини потешко, теоријата или задачите по ОС ?

Прашањата ќе бидат нешто слично на прашањата КРС (така викаше Невена). Ќе има и прашања, кај што ќе треба да се одговара, а ќе има и мали задачки, на пример да препознаеш дали ќе се појави блокада, дали е системот во сигурна состојба, кој предизвикал page fault итн....

Мене тоа што ме интересира е што ви се чини потешко, теоријата или задачите по ОС ?
Лани потешка ми се чинеше теоријата, годинава задачите. Следната година, искрено верувам дека нема да ми биде тешко ни едното ни другото :D[DOUBLEPOST=1395260585][/DOUBLEPOST]Ја знам дека сум напорна, ама ако може да ми каже некој кои предавања ни влегуваат во материјалот за колоквиум? Заклучно со Управување со меморија 1, или ќе има и Управување со меморија 2? :)

Последно уредено од модератор:
Лани потешка ми се чинеше теоријата, годинава задачите. Следната година, искрено верувам дека нема да ми биде тешко ни едното ни другото :D[DOUBLEPOST=1395260585][/DOUBLEPOST]Ја знам дека сум напорна, ама ако може да ми каже некој кои предавања ни влегуваат во материјалот за колоквиум? Заклучно со Управување со меморија 1, или ќе има и Управување со меморија 2? :)
Ќе имало и управување со меморија 2.

Ќе имало и управување со меморија 2.
Брат нема да има управување со меморија 2. Заклучно со кецот е. И на курсес е така.
Боро одвај стигна Блокади да предај а не управување со меморија 2.

Освен некој ако кажал официјално. Ама нема материјали за тоа поставено. Така да i dont think so

Брат нема да има управување со меморија 2. Заклучно со кецот е. И на курсес е така.
Боро одвај стигна Блокади да предај а не управување со меморија 2.

Освен некој ако кажал официјално. Ама нема материјали за тоа поставено. Така да i dont think so
Професорката Невена рече така. Сме имале цела недела да научиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom