Dani
1 + 1 = 10
- Член од
- 22 јуни 2010
- Мислења
- 24.839
- Поени од реакции
- 60.397
Даваат доволно време или треба да се биде брз?
40 минути 40 прашања ќе имало, така што сепак ќе мора спремен да си појдеш

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Даваат доволно време или треба да се биде брз?
Мн ти е важно кој ги држи или онака те интересира ?[DOUBLEPOST=1395222037][/DOUBLEPOST]Оти никогаш не се пишат кој ги држат овие часовите![]()
можеш да си го положиш на колоквиуми, на испит е потежокДали АОК може да се положи задачи на колоквиум а целата теорија да си ја оставам на испит![]()
Барај го Димитар Чукалиев, барем мислам дека сеуште е претседател на спфинки или па е во главните членови.
Извини шо се мешам ама па теоријата е далеку полесна од задачите. Ако решиш задачи, теоријата смешки ќе ти биде.Дали АОК може да се положи задачи на колоквиум а целата теорија да си ја оставам на испит![]()
Абе ајде да си носам по најлесниот предмет на факсов. Дај нека дадат за математиките материјали да си носимеМоже. Дозволено е и печатени материјали да си понесеш
Не е Димитар претседател, Давор Поповски е. Димитар не ни студира овде
бтњ, Оперативни што и колку задачи у јава ќе има на колоквиум?
сива економија + да не се откажеш од почетокОти никогаш не се пишат кој ги држат овие часовите![]()
Тие во тетратка се од распоредување на процеси или има и уште нешто друго?Една за I/O и една за синхронизација. Другите 2 во тетратка.
Тие во тетратка се од распоредување на процеси или има и уште нешто друго?
Прашањата ќе бидат нешто слично на прашањата КРС (така викаше Невена). Ќе има и прашања, кај што ќе треба да се одговара, а ќе има и мали задачки, на пример да препознаеш дали ќе се појави блокада, дали е системот во сигурна состојба, кој предизвикал page fault итн....Оперативни некој што бил на предавања да каже дали дале некоја информација за теоретскиот дел од колоквиумот? Знам лани Мишковски ги праеше прашањата, ама оваа година не го држи он предметот, па ме интересира од каков тип би биле прашањата и слично.
Тенкјуверимач.
Лани потешка ми се чинеше теоријата, годинава задачите. Следната година, искрено верувам дека нема да ми биде тешко ни едното ни друготоПрашањата ќе бидат нешто слично на прашањата КРС (така викаше Невена). Ќе има и прашања, кај што ќе треба да се одговара, а ќе има и мали задачки, на пример да препознаеш дали ќе се појави блокада, дали е системот во сигурна состојба, кој предизвикал page fault итн....
Мене тоа што ме интересира е што ви се чини потешко, теоријата или задачите по ОС ?
Ќе имало и управување со меморија 2.Лани потешка ми се чинеше теоријата, годинава задачите. Следната година, искрено верувам дека нема да ми биде тешко ни едното ни другото[DOUBLEPOST=1395260585][/DOUBLEPOST]Ја знам дека сум напорна, ама ако може да ми каже некој кои предавања ни влегуваат во материјалот за колоквиум? Заклучно со Управување со меморија 1, или ќе има и Управување со меморија 2?
![]()
Брат нема да има управување со меморија 2. Заклучно со кецот е. И на курсес е така.Ќе имало и управување со меморија 2.
Професорката Невена рече така. Сме имале цела недела да научиме.Брат нема да има управување со меморија 2. Заклучно со кецот е. И на курсес е така.
Боро одвај стигна Блокади да предај а не управување со меморија 2.
Освен некој ако кажал официјално. Ама нема материјали за тоа поставено. Така да i dont think so