Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислев за студирањето,за вработување знаеме како иде ситеИ што дека ќе избере баш ЕЕС? Кој е заинтересиран за учење, ќе најде начин, така јас комбинирав изборни предмети да покријам се што ме интересираше толку колку што ме интересираше.
Ако е муабетот за вработување, тоа е друг проблем, и најчесто насоката од факултет е само еден фактор - има и други, според мене и позначјни фактори.
Ако уште ги имаш испитниве, пиши ми да се договориме.
Ако уште ги имаш испитниве, пиши ми да се договориме.
Ти пишав порака види си.Ако уште ги имаш испитниве, пиши ми да се договориме.
Знам за тоа „своите“, јас добив коментар од еден „не мој“ професор цитирам „опасно одиш по жица“ за мојот интерес за литература за материјата, ама кој го врти, тоа што ме интересираше си најдов. Се надевам дека, а и би требало да е пензиониран господинот веќе. А штета, знае(ше) да пренесе знаење и искуство, па и генерално беше коректен.Мислев за студирањето,за вработување знаеме како иде сите
Многу мали измени има трпено студиската програма и имаат добра литература по сите предмети. И ја бирав,али за жал идиотите од други институти си ги гледаат своите студенти првенствено. Нека не избере само ЕЕУМ другото не праи некоја разлика.
Делумно излегуваме од темата, но сепак муабетот беше за енергетска насока на електро, а ове е муабет за тоа што би те очекувало по студирањето. Според тоа, коментарот ти е сосема на место, нема никакво разочарување тука.Јас имам 17 години работно искуство во друга институција и шансите да се префрлам во ЕВН ми се равни на нула(смер Електроенергетика).
Во моментов таму се на цена кадри кои знаат да се справуваат со неплаќачи на струја, ништо повеќе. Значи колку си побезобразен со население, имаш поголема шанса за успех.
жал ми е што вака ве разочарувам, но искуството тоа го кажува
Знам за тоа „своите“, јас добив коментар од еден „не мој“ професор цитирам „опасно одиш по жица“ за мојот интерес за литература за материјата, ама кој го врти, тоа што ме интересираше си најдов. Се надевам дека, а и би требало да е пензиониран господинот веќе. А штета, знае(ше) да пренесе знаење и искуство, па и генерално беше коректен.
ЕЕУМ не за потценување, без да навлегувам во деталите веднаш ќе ти кажам дека апсолвиран студент од ЕЕУМ е поподготвен за работа (на пример) во ЕВН во аналогна споредба за апсолвиран студент од другите енергетски насоки.
Секако, за такво нешто повеќе ти се важни 1. интерни и/или 2. политички препораки (читај врски подебели од каблите кои излегуваат од РЕК Битола) отколку било каков смер на било кој факултет, ама тема на муабет се енергетските насоки на факултетот, па овој дел да го занемариме.
Околу професорите повеќе е работа на личност и карактер, секој со слабостите и доблестите, отколку до институт. На пример, моето искуство вика дека вториот најдобар и најлошиот кадар за настава севкупно што сум го сретнал во студирањето се од ЕЕС, па ти најди нзс сега. Најдобриот кадар за настава за мене е од машини, почестите одат кај професор Крсте Н.Ми предавале 2 професори од тој смер,нивниот начин на предавање е жив криминал и губење време. Затоа и му го препорачав ЕЕС,бидејки има најдобар кадар и најдобра литература моментално. И институтот за машини исто има добри професори и највеќе практична работа али обновливите извори ти се ко политичар пред избори
Мој совет иди во РЕК еден ден,види што фаци работат таму и следниот ден дилемата за енергетика ќе ти е решена![]()
Погледни овде, имаш кои предмети ти се услови за даден предмети у трет семестар, зависно смерот на кој си.dali ima nekoj uslov za zapisuvanje vtora godina kolku predmeti treba da imam polozeno?
dali ima nekoj uslov za zapisuvanje vtora godina kolku predmeti treba da imam polozeno?
една низи глупости нешто, график,2 интеграли, параметарски извод да се најде и плоштина на лик огранечен со 2 тангентиможе ли некој што беше на јунскиот испит Математика 1 да ми ги пише задачите какви беа?[DOUBLEPOST=1470219127][/DOUBLEPOST]може ли некој што беше на јунскиот испит Математика 1 да ми ги пише задачите какви беа?