Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ве замолам Електротехника да ми дадете број од некој професор што дава приватни часови. Итно ми е.
Ви благаодарам однапред

И што дека ќе избере баш ЕЕС? Кој е заинтересиран за учење, ќе најде начин, така јас комбинирав изборни предмети да покријам се што ме интересираше толку колку што ме интересираше.
Ако е муабетот за вработување, тоа е друг проблем, и најчесто насоката од факултет е само еден фактор - има и други, според мене и позначјни фактори.
Мислев за студирањето,за вработување знаеме како иде сите:)
Многу мали измени има трпено студиската програма и имаат добра литература по сите предмети. И ја бирав,али за жал идиотите од други институти си ги гледаат своите студенти првенствено. Нека не избере само ЕЕУМ другото не праи некоја разлика.

Ако уште ги имаш испитниве, пиши ми да се договориме.
Ти пишав порака види си.

Мислев за студирањето,за вработување знаеме како иде сите:)
Многу мали измени има трпено студиската програма и имаат добра литература по сите предмети. И ја бирав,али за жал идиотите од други институти си ги гледаат своите студенти првенствено. Нека не избере само ЕЕУМ другото не праи некоја разлика.
Знам за тоа „своите“, јас добив коментар од еден „не мој“ професор цитирам „опасно одиш по жица“ за мојот интерес за литература за материјата, ама кој го врти, тоа што ме интересираше си најдов. Се надевам дека, а и би требало да е пензиониран господинот веќе. А штета, знае(ше) да пренесе знаење и искуство, па и генерално беше коректен.

ЕЕУМ не за потценување, без да навлегувам во деталите веднаш ќе ти кажам дека апсолвиран студент од ЕЕУМ е поподготвен за работа (на пример) во ЕВН во аналогна споредба за апсолвиран студент од другите енергетски насоки.
Секако, за такво нешто повеќе ти се важни 1. интерни и/или 2. политички препораки (читај врски подебели од каблите кои излегуваат од РЕК Битола) отколку било каков смер на било кој факултет, ама тема на муабет се енергетските насоки на факултетот, па овој дел да го занемариме.

Последно уредено:
Јас имам 17 години работно искуство во друга институција и шансите да се префрлам во ЕВН ми се равни на нула(смер Електроенергетика).

Во моментов таму се на цена кадри кои знаат да се справуваат со неплаќачи на струја, ништо повеќе. Значи колку си побезобразен со население, имаш поголема шанса за успех.

жал ми е што вака ве разочарувам, но искуството тоа го кажува

Јас имам 17 години работно искуство во друга институција и шансите да се префрлам во ЕВН ми се равни на нула(смер Електроенергетика).

Во моментов таму се на цена кадри кои знаат да се справуваат со неплаќачи на струја, ништо повеќе. Значи колку си побезобразен со население, имаш поголема шанса за успех.

жал ми е што вака ве разочарувам, но искуството тоа го кажува
Делумно излегуваме од темата, но сепак муабетот беше за енергетска насока на електро, а ове е муабет за тоа што би те очекувало по студирањето. Според тоа, коментарот ти е сосема на место, нема никакво разочарување тука.

ЕВН Македонија и ЕОС Матрикс, тоа е тоа дуо трио фантастико на пресметките во РМ.
Но да се задржиме на електрото. Еве како изгледаат нивните електро-потреби:Screenshot_2016-07-22-21-24-04.png Screenshot_2016-07-22-21-28-03.png

Во следниот оглас очекувајте да се бара и подготвеност за поддршка на групите во Бугарија, Албанија и Австрија, секако, во и надвор од работното време. Тоа е тој врвен и прониклив менаџмент, bachelor-и of arts и master-и of business administration.
Висина на плата нормално не објавуваат иако, колку што знам, има законска обврска за такво нешто. Ако објават, млад човек ќе пресмета и може да дојде до заклучок дека поисплатливо е да бркаш келнерски и општо угостителски занает отколку ваква "кариера" во ЕВН.

Јас само им посакувам многу, многу здравје, среќа и трпение на сегашните и идните вработени со вакви и слични работни задачи. Ќе им треба.

Последно уредено:
Знам за тоа „своите“, јас добив коментар од еден „не мој“ професор цитирам „опасно одиш по жица“ за мојот интерес за литература за материјата, ама кој го врти, тоа што ме интересираше си најдов. Се надевам дека, а и би требало да е пензиониран господинот веќе. А штета, знае(ше) да пренесе знаење и искуство, па и генерално беше коректен.

ЕЕУМ не за потценување, без да навлегувам во деталите веднаш ќе ти кажам дека апсолвиран студент од ЕЕУМ е поподготвен за работа (на пример) во ЕВН во аналогна споредба за апсолвиран студент од другите енергетски насоки.
Секако, за такво нешто повеќе ти се важни 1. интерни и/или 2. политички препораки (читај врски подебели од каблите кои излегуваат од РЕК Битола) отколку било каков смер на било кој факултет, ама тема на муабет се енергетските насоки на факултетот, па овој дел да го занемариме.

Ми предавале 2 професори од тој смер,нивниот начин на предавање е жив криминал и губење време. Затоа и му го препорачав ЕЕС,бидејки има најдобар кадар и најдобра литература моментално. И институтот за машини исто има добри професори и највеќе практична работа али обновливите извори ти се ко политичар пред избори :)

Мој совет иди во РЕК еден ден,види што фаци работат таму и следниот ден дилемата за енергетика ќе ти е решена:icon_lol:

Ми предавале 2 професори од тој смер,нивниот начин на предавање е жив криминал и губење време. Затоа и му го препорачав ЕЕС,бидејки има најдобар кадар и најдобра литература моментално. И институтот за машини исто има добри професори и највеќе практична работа али обновливите извори ти се ко политичар пред избори :)

Мој совет иди во РЕК еден ден,види што фаци работат таму и следниот ден дилемата за енергетика ќе ти е решена:icon_lol:
Околу професорите повеќе е работа на личност и карактер, секој со слабостите и доблестите, отколку до институт. На пример, моето искуство вика дека вториот најдобар и најлошиот кадар за настава севкупно што сум го сретнал во студирањето се од ЕЕС, па ти најди нзс сега. Најдобриот кадар за настава за мене е од машини, почестите одат кај професор Крсте Н.

Околи литературата, се согласувам дека на ЕЕС има најсредена литература на македонски јазик.
Но од друга страна, литературата која ми ја предложиле професори од ЕЕУМ(ЕЦРП) а била на англиски/српскохрватски јазик, е фантастична и според мене, подобра од македонските прилагодби.
Единствена врвна литература на македонски јазик која што сум ја сретнал е книгата "Основи на мерна техника" од Цветан Гавровски, што во суштина е сосема мал дел од енергетика. Има и други добри материјали, но англиските/српскохрватските кои ги спомнав претходно мене ми биле подобри.

Тоа е отприлика, па сега, кој што милува.

За РЕК, тоа што си видел таму е генерално во ред. Треба да видиш какви фаци се на платен список, а не ни одат на работа. Трагикомедијата настрана, нема таму инженеринг, и тоа малку инженеринг околу електраната се работи на други места.

dali ima nekoj uslov za zapisuvanje vtora godina kolku predmeti treba da imam polozeno?

dali ima nekoj uslov za zapisuvanje vtora godina kolku predmeti treba da imam polozeno?
Погледни овде, имаш кои предмети ти се услови за даден предмети у трет семестар, зависно смерот на кој си.
Прво треба да ги запишеш неположените предмети од прв семестар (презапишаните, ако имаш такви), па задолжителните од трет, и после ако остане место за изборниот.
Попунуваш кредити со секој предмет.

Ако не се лажам мислам дека услов е да имаш положено повеќе од 50% од предметите што се слушаат во прва година, при што паѓаш во приватна квота, ама отиди на официјалната страна на ФЕИТ би требало да ги има сите информации во врска со твоето прашање.

може ли некој што беше на јунскиот испит Математика 1 да ми ги пише задачите какви беа?[DOUBLEPOST=1470219127][/DOUBLEPOST]може ли некој што беше на јунскиот испит Математика 1 да ми ги пише задачите какви беа?

може ли некој што беше на јунскиот испит Математика 1 да ми ги пише задачите какви беа?[DOUBLEPOST=1470219127][/DOUBLEPOST]може ли некој што беше на јунскиот испит Математика 1 да ми ги пише задачите какви беа?
една низи глупости нешто, график,2 интеграли, параметарски извод да се најде и плоштина на лик огранечен со 2 тангенти

viewer.php
http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=55690129403717586396.jpg&file_imgur=axrlmHg.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom