Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво,имам положено 2 предмети од прв семестар,а 5 од втор и сега изглеа паѓам ви приватна квота.Колку изнесува едн кредит во приватна квота?
отвори страна на СПФЕИТ, изгуглај ја.Може инфо плус за енергетски смерови,а посебно сум заинтересиран за ЕАОИЕ.
Од 15-ти.дали можам да запишам предмет од трет семстар (нема услов) a тие од прв да ги оставам за следна година :?
и дали некој знае од кога почнуваме од 15 или од 1ви
Сега само претходниот зимски ти го гледаат.Почнувајки од учебната 2013/2014, студент запишан со партиципација на трошоците за студирање на прв циклус на студии, го губи статусот на студент запишан во државна квота и ги продолжува студиите со поднесување на трошоците за студирање (кофинансирање) ако:
Ако во минатиот зимски семестар имам положено 3 од 5 предмети, а летниов семестар 1 од 5 дали според ова сега (зимски семестар) ќе ме префрлат во приватна квота или ќе ме префрлат во следниот летен семестар, доколку не положам уште 2 предмета?
- не положил најмалку 50% од запишаните кредити во одреден семестар до почетокот на наредниот соодветен семестар (зимски, односно летен).
у трет семестар прво за запишуваш неположените од прв семестар, а после ако ти остане место (ако не пополниш 30 кредити) ги запишуваш задолжителните од трет.дали можам да запишам предмет од трет семстар (нема услов) a тие од прв да ги оставам за следна година :?
и дали некој знае од кога почнуваме од 15 или од 1ви