Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги да не ја има некој случајно Микроелектронски кола од Седра и Смит во електронска форма на македонски јазик?

Колеги да не ја има некој случајно Микроелектронски кола од Седра и Смит во електронска форма на македонски јазик?

Не знам ни дали има такво нешто воопшто. Ако ја сакаш на англиски со се решени задачи да ја закачам некаде.

Колеги од повисоките години, ќе може ли ваше мислење околу енергетските насоки и ТКИИ (телекомуникации). :) Која е подобра?

сосема спротивни насоки.електроенергетските масоки имаат воглавном попрактична `теорија`,т.е. предавањата се воглавном за енергетски мрежи,трансформатори и ел.машини,испитувања,постројки и слично.додека телекомуникациите и предавањата и задачите се базираат на сувопарна математика,фуриеви трансформации каде најбитна е матаматичката анализа.и во праксата многу се разликуваат-енергетичарите се вработуваат или во ЕЛЕМ,МЕПСО или ЕВН,а оние со телекомуникации или во телекомот или слични установи.има многу случаеви колеги мои од телекомуникации да се вработат на места наменети за информатичари

Не знам ни дали има такво нешто воопшто. Ако ја сакаш на англиски со се решени задачи да ја закачам некаде.

Не, нема потреба, англиската верзија ја имам. Фала сепак :)

Jas sum na KHIE, koi predmeti mozam da gi zapisam vo 3 semestar. Imam polozeno fizika 1 matematika 1 i angliski, a matematika 2 od vtor go nemam ?

Jas sum na KHIE, koi predmeti mozam da gi zapisam vo 3 semestar. Imam polozeno fizika 1 matematika 1 i angliski, a matematika 2 od vtor go nemam ?

http://feit.ukim.edu.mk/fakultet/st...rsko-inzhienierstvo-i-ieliektronika-proghrama

Види си овде што можеш да запишеш. Кликни на линковите на книгите и ти пишува за секој предмет посебно кои се условите (за трет семестар обично се положен предмет од прв и ислушан од втор семестар).

блазе си ви,кај мене беше минус 2,фебруар-чиста годината

Па нели нема веќе услови, ги укинаа... освен ако за новите студии не ги воведоа условите пак. Според старите студиски програми се што треба да се исполни е вкупно предметите да ти изнесуваат под 35 кредити.

Па нели нема веќе услови, ги укинаа... освен ако за новите студии не ги воведоа условите пак. Според старите студиски програми се што треба да се исполни е вкупно предметите да ти изнесуваат под 35 кредити.

Условите се укинати само за старите студиски програми зашто политиката им е што побрзо да завршат тие од старите програми и да останат чисто новите.

основи на електротехника 1
ке ми ја каже ли некој ШЕМАТА и шо треба да се уче од теорија..
--- надополнето: 24 јули 2013 во 18:33 ---
и дали стварно у август е најлесен испито ОЕ1 и најлесно пуштат?

основи на електротехника 1
ке ми ја каже ли некој ШЕМАТА и шо треба да се уче од теорија..
--- надополнето: 24 јули 2013 во 18:33 ---
и дали стварно у август е најлесен испито ОЕ1 и најлесно пуштат?

Не знам сега како е ама претходно беа за теорија граничните услови, доказите за Тевененова и Нортонова, понекогаш даваа услов за максимална моќност. Отприлика тоа е.

порано даваа 11 кратки прашања и 3 мерни единици.мерните едници( на пример ти дава кулон) мора да ги разложиш на основните 7 од СИ ситемот, и од овие три несмееше ни едно да се греши.со грешна мерна единица и со80-90 бодови од писмен се обораше на усно

порано даваа 11 кратки прашања и 3 мерни единици.мерните едници( на пример ти дава кулон) мора да ги разложиш на основните 7 од СИ ситемот, и од овие три несмееше ни едно да се греши.со грешна мерна единица и со80-90 бодови од писмен се обораше на усно

Тоа, колку што ми имаат кажувано постари пријатели од некаде твоја генерација, го давал Панчо Врангалов. Сега јас имам впечаток дека Кацарска многу повеќе бара одошто Грчев, но не се толку ко Панчо порано. Асистентите да не ги споменувам. Јас повеќе научив од Љупчо во лабораторија што е отколку од асистентите.

има некој број од професор што дава часови логички кола и дискретни автомати?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom