Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
У секој случај со среќа. Тие што се веќе запишани и онака имаат застарени програми.

Па и вие што се префрливте од ФЕИТ на ФИНКИ учите по застарената програма на ФЕИТ. Како и да е, глупи ми се овие препирања ФЕИТ-ФИНКИ

Па и вие што се префрливте од ФЕИТ на ФИНКИ учите по застарената програма на ФЕИТ. Како и да е, глупи ми се овие препирања ФЕИТ-ФИНКИ

На кого бе ти глуп!?

Се зезам, и воедно и се согласувам. Глупости се случуваат по кампусот. :)

Ај некој ако сака интегралов да ми го реши постапно за да се дојди до решението шо е дадено. Ова го најдов готово решение на една веб-страна, ама ми треба постапно како се решава.

zadaca.jpg

Повели...

Attachments

• Integral.jpg
    Integral.jpg
    469,5 KB · Прегледи: 66

Телекомуникации како што си беше само со пофенси назив. Уште маркетинг и менаџмент да лупнеле по новиве називи на смеровиве и топ ќе беше :D

Само што сеа нема да се учи прва година исто на сите смерови, најверојатно како што гледам од ова.

Едно прашање до колегите од втора година па нагоре: кога отприлика се испитните сесии во јуни и август/септември? Како се распределени, која недела е за зимски, која за летен семестар?

Едно прашање до колегите од втора година па нагоре: кога отприлика се испитните сесии во јуни и август/септември? Како се распределени, која недела е за зимски, која за летен семестар?

Па со оглед на тоа дека колоквиумската сесија завршува накај 30ти мај, јунската испитна сесија би требало да почне не повеќе од 5 дена после тоа. Прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа од летниот. А за во август, испитите почнуваат некаде после 15ти и пак мислам дека прво се полагаа од зимскиот семестар, па потоа од летниот.
--- надополнето: 4 мај 2012 во 12:00 ---
Телекомуникации како што си беше само со пофенси назив. Уште маркетинг и менаџмент да лупнеле по новиве називи на смеровиве и топ ќе беше :D

Само што сеа нема да се учи прва година исто на сите смерови, најверојатно како што гледам од ова.

И немаат ОМТ, среќници

Многу е боље сеа телекомуникации смерот... мерна нема, електроника 1 нема, математика 4 нема, електромагнетни полиња и бранови нема.. Требаше финки да се деси за да сменат овие нешто.

Редно беше да ги намалат математиките, можеби требаше годинава 80 да се упишат па да си ја чукнат главата.

Па со оглед на тоа дека колоквиумската сесија завршува накај 30ти мај, јунската испитна сесија би требало да почне не повеќе од 5 дена после тоа. Прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа од летниот. А за во август, испитите почнуваат некаде после 15ти и пак мислам дека прво се полагаа од зимскиот семестар, па потоа од летниот.
Една недела за зимски и една недела за летен, така ?

Редно беше да ги намалат математиките, можеби требаше годинава 80 да се упишат па да си ја чукнат главата.
Е шо, цел материјал за интегралите у кецот е шлапнат, у мат 2 почнуваат со матрици.. Малце не ми се свиѓа тоа али ќе видиме.

Тоа што на машински имаат како домашни работи, кај нас ги пишуваат како први примери при предавања или вежби. Немам видено од колоквиум или испит од машински додуша, ама не верувам дека е нешто поразилчен соодносот.

Не знам дали ние сме толку „јаки“, или машински не го бива. Или и двете.

Е шо, цел материјал за интегралите у кецот е шлапнат, у мат 2 почнуваат со матрици.. Малце не ми се свиѓа тоа али ќе видиме.

Може ќе скусат некои лекции, некои методи за пресметување, не знам не ги имам видено програмите за предметите :)

Една недела за зимски и една недела за летен, така ?

Така би требало ама не ме држи за збор, можно е и 17-18 дена да трае целата испитна сесија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom