Факултет за Електротехника и информациски технологии

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
У секој случај со среќа. Тие што се веќе запишани и онака имаат застарени програми.
Па и вие што се префрливте од ФЕИТ на ФИНКИ учите по застарената програма на ФЕИТ. Како и да е, глупи ми се овие препирања ФЕИТ-ФИНКИ

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Па и вие што се префрливте од ФЕИТ на ФИНКИ учите по застарената програма на ФЕИТ. Како и да е, глупи ми се овие препирања ФЕИТ-ФИНКИ
На кого бе ти глуп!?

Се зезам, и воедно и се согласувам. Глупости се случуваат по кампусот. :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.947
Ај некој ако сака интегралов да ми го реши постапно за да се дојди до решението шо е дадено. Ова го најдов готово решение на една веб-страна, ама ми треба постапно како се решава.

zadaca.jpg

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Телекомуникации како што си беше само со пофенси назив. Уште маркетинг и менаџмент да лупнеле по новиве називи на смеровиве и топ ќе беше :D

Само што сеа нема да се учи прва година исто на сите смерови, најверојатно како што гледам од ова.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Едно прашање до колегите од втора година па нагоре: кога отприлика се испитните сесии во јуни и август/септември? Како се распределени, која недела е за зимски, која за летен семестар?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Едно прашање до колегите од втора година па нагоре: кога отприлика се испитните сесии во јуни и август/септември? Како се распределени, која недела е за зимски, која за летен семестар?

Па со оглед на тоа дека колоквиумската сесија завршува накај 30ти мај, јунската испитна сесија би требало да почне не повеќе од 5 дена после тоа. Прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа од летниот. А за во август, испитите почнуваат некаде после 15ти и пак мислам дека прво се полагаа од зимскиот семестар, па потоа од летниот.
--- надополнето: 4 мај 2012 во 12:00 ---
Телекомуникации како што си беше само со пофенси назив. Уште маркетинг и менаџмент да лупнеле по новиве називи на смеровиве и топ ќе беше :D

Само што сеа нема да се учи прва година исто на сите смерови, најверојатно како што гледам од ова.
И немаат ОМТ, среќници

A

apidrone

Гостин
Многу е боље сеа телекомуникации смерот... мерна нема, електроника 1 нема, математика 4 нема, електромагнетни полиња и бранови нема.. Требаше финки да се деси за да сменат овие нешто.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Редно беше да ги намалат математиките, можеби требаше годинава 80 да се упишат па да си ја чукнат главата.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Па со оглед на тоа дека колоквиумската сесија завршува накај 30ти мај, јунската испитна сесија би требало да почне не повеќе од 5 дена после тоа. Прво се полагаат предметите од зимскиот семестар, а потоа од летниот. А за во август, испитите почнуваат некаде после 15ти и пак мислам дека прво се полагаа од зимскиот семестар, па потоа од летниот.
Една недела за зимски и една недела за летен, така ?

A

apidrone

Гостин
Редно беше да ги намалат математиките, можеби требаше годинава 80 да се упишат па да си ја чукнат главата.
Е шо, цел материјал за интегралите у кецот е шлапнат, у мат 2 почнуваат со матрици.. Малце не ми се свиѓа тоа али ќе видиме.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Тоа што на машински имаат како домашни работи, кај нас ги пишуваат како први примери при предавања или вежби. Немам видено од колоквиум или испит од машински додуша, ама не верувам дека е нешто поразилчен соодносот.

Не знам дали ние сме толку „јаки“, или машински не го бива. Или и двете.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Е шо, цел материјал за интегралите у кецот е шлапнат, у мат 2 почнуваат со матрици.. Малце не ми се свиѓа тоа али ќе видиме.
Може ќе скусат некои лекции, некои методи за пресметување, не знам не ги имам видено програмите за предметите :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Една недела за зимски и една недела за летен, така ?
Така би требало ама не ме држи за збор, можно е и 17-18 дена да трае целата испитна сесија.

Kajgana Shop

На врв Bottom