Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Математика 1 најбитно, електротехника 1 и структурирано за изборните предмети.
Мислам дека за да упишеш ТК Софтвер или Интернет програмирање мора да имаш положено СП и ислушано ООП. Може ли некој од постарите што се на ТК да ми каже основи на мерна техника што предмет е, гледав не влече ништо, значи можам без проблем да го запишам? Ваљда од англиски кредитите можам да ги искористам за него или ? Ај малце појаснување ако не е проблемМислам дека може и без СП.
Мислам дека за да упишеш ТК Софтвер или Интернет програмирање мора да имаш положено СП и ислушано ООП. Може ли некој од постарите што се на ТК да ми каже основи на мерна техника што предмет е, гледав не влече ништо, значи можам без проблем да го запишам? Ваљда од англиски кредитите можам да ги искористам за него или ? Ај малце појаснување ако не е проблем![]()
Да да, сигурно имам се положеноСе имаш положено до сега т.е. од прв семестар? Значи кредитите ти немаат врска со запишувањето на новите предмети, само условните предмети. Мерна техника е задолжителен предмет па сакал нејќел мора да го ислушаш и да го положиш. А предметот е што да ти кажам. Уште се мачам со него. Теорија е скоро се. Учиш за мерење воопшто, мерни инструменти и се поврзано со мерењето. Здравје Боже кога ќе се запишеш догодина и ќе почнеш со лабораториски ќе ти пратам што се ти треба и ќе те упатам што поконкретно да учиш за да не се занимаваш со непотребни работи.
Да да, сигурно имам се положено. Па би требало да е интересен предметот, вака по името, ваљда мериш со осцилоскопи и такви глупости, штознам? Иначе фала за понудената помош и одговорот
![]()
Дечки од колку до колку работи студентски за заверка на семестар? 12ип до 3ип?
Мислам дека за да упишеш ТК Софтвер или Интернет програмирање мора да имаш положено СП и ислушано ООП. Може ли некој од постарите што се на ТК да ми каже основи на мерна техника што предмет е, гледав не влече ништо, значи можам без проблем да го запишам? Ваљда од англиски кредитите можам да ги искористам за него или ? Ај малце појаснување ако не е проблем![]()
Предава проф. д-р Цветан Гавровски. Иди му на секој час, убаво објаснува, башка има некои прашања шо може да ти се паднат на колоквиум/испит, а не се доволно објаснети во книгата. После секој час, прочитај дома што е предавано дента, затоа што ќе направиш огромна грешка ако оставиш да спремаш недела дена пред колоквиум/испит. Исто така гледај на колоквиум да положиш, немој да почнуваш за испит од почеток, се ќе ти се испомеша. Најтешкото во предметот е тоа што има многу блок структури кои треба „детално“ да се објаснат. Ако не ти е битна оценката, т.е. само колку да положиш, нека не те лаже Зајче дека е тешко, она не знае да препишува![]()
Јас да седев на твојата позиција, ќе извадев повеќе од 7цаЕ баш знам, ама неможам кога само мене ме гледаат ...![]()
Јас да седев на твојата позиција, ќе извадев повеќе од 7цаТуку да прашам: дали има некој постар колега од ТК, да каже нешо поише за предметите: Комутација и рутирање, и Симулациски методи во телекомуникациите?
Јас да седев на твојата позиција, ќе извадев повеќе од 7цаТуку да прашам: дали има некој постар колега од ТК, да каже нешо поише за предметите: Комутација и рутирање, и Симулациски методи во телекомуникациите?