Мислам дека може и без СП.Математика 1 најбитно, електротехника 1 и структурирано за изборните предмети.
Мислам дека за да упишеш ТК Софтвер или Интернет програмирање мора да имаш положено СП и ислушано ООП. Може ли некој од постарите што се на ТК да ми каже основи на мерна техника што предмет е, гледав не влече ништо, значи можам без проблем да го запишам? Ваљда од англиски кредитите можам да ги искористам за него или ? Ај малце појаснување ако не е проблемМислам дека може и без СП.
Се имаш положено до сега т.е. од прв семестар? Значи кредитите ти немаат врска со запишувањето на новите предмети, само условните предмети. Мерна техника е задолжителен предмет па сакал нејќел мора да го ислушаш и да го положиш. А предметот е што да ти кажам. Уште се мачам со него. Теорија е скоро се. Учиш за мерење воопшто, мерни инструменти и се поврзано со мерењето. Здравје Боже кога ќе се запишеш догодина и ќе почнеш со лабораториски ќе ти пратам што се ти треба и ќе те упатам што поконкретно да учиш за да не се занимаваш со непотребни работи.Мислам дека за да упишеш ТК Софтвер или Интернет програмирање мора да имаш положено СП и ислушано ООП. Може ли некој од постарите што се на ТК да ми каже основи на мерна техника што предмет е, гледав не влече ништо, значи можам без проблем да го запишам? Ваљда од англиски кредитите можам да ги искористам за него или ? Ај малце појаснување ако не е проблем
Да да, сигурно имам се положено . Па би требало да е интересен предметот, вака по името, ваљда мериш со осцилоскопи и такви глупости, штознам? Иначе фала за понудената помош и одговоротСе имаш положено до сега т.е. од прв семестар? Значи кредитите ти немаат врска со запишувањето на новите предмети, само условните предмети. Мерна техника е задолжителен предмет па сакал нејќел мора да го ислушаш и да го положиш. А предметот е што да ти кажам. Уште се мачам со него. Теорија е скоро се. Учиш за мерење воопшто, мерни инструменти и се поврзано со мерењето. Здравје Боже кога ќе се запишеш догодина и ќе почнеш со лабораториски ќе ти пратам што се ти треба и ќе те упатам што поконкретно да учиш за да не се занимаваш со непотребни работи.
Хахаха кога ќе треба да правиш елаборати и глупости нема да ти биде толку интересно т.е. ај да не зборам може ќе ти биде интересно, мене ич не ми беше.Да да, сигурно имам се положено . Па би требало да е интересен предметот, вака по името, ваљда мериш со осцилоскопи и такви глупости, штознам? Иначе фала за понудената помош и одговорот
Од 12 ипол до 3 мислам, ама можно е и до 3иполДечки од колку до колку работи студентски за заверка на семестар? 12ип до 3ип?
Предава проф. д-р Цветан Гавровски. Иди му на секој час, убаво објаснува, башка има некои прашања шо може да ти се паднат на колоквиум/испит, а не се доволно објаснети во книгата. После секој час, прочитај дома што е предавано дента, затоа што ќе направиш огромна грешка ако оставиш да спремаш недела дена пред колоквиум/испит. Исто така гледај на колоквиум да положиш, немој да почнуваш за испит од почеток, се ќе ти се испомеша. Најтешкото во предметот е тоа што има многу блок структури кои треба „детално“ да се објаснат. Ако не ти е битна оценката, т.е. само колку да положиш, нека не те лаже Зајче дека е тешко, она не знае да препишуваМислам дека за да упишеш ТК Софтвер или Интернет програмирање мора да имаш положено СП и ислушано ООП. Може ли некој од постарите што се на ТК да ми каже основи на мерна техника што предмет е, гледав не влече ништо, значи можам без проблем да го запишам? Ваљда од англиски кредитите можам да ги искористам за него или ? Ај малце појаснување ако не е проблем
Е баш знам, ама неможам кога само мене ме гледаат ...Предава проф. д-р Цветан Гавровски. Иди му на секој час, убаво објаснува, башка има некои прашања шо може да ти се паднат на колоквиум/испит, а не се доволно објаснети во книгата. После секој час, прочитај дома што е предавано дента, затоа што ќе направиш огромна грешка ако оставиш да спремаш недела дена пред колоквиум/испит. Исто така гледај на колоквиум да положиш, немој да почнуваш за испит од почеток, се ќе ти се испомеша. Најтешкото во предметот е тоа што има многу блок структури кои треба „детално“ да се објаснат. Ако не ти е битна оценката, т.е. само колку да положиш, нека не те лаже Зајче дека е тешко, она не знае да препишува
Јас да седев на твојата позиција, ќе извадев повеќе од 7ца Туку да прашам: дали има некој постар колега од ТК, да каже нешо поише за предметите: Комутација и рутирање, и Симулациски методи во телекомуникациите?Е баш знам, ама неможам кога само мене ме гледаат ...
Ај бе доста види го, цццццццццц ... ќе видиш утре и онака полагам во 223 и 8ца ќе извадам Дај Боже да положам, ни оцена ми треба ни ништо.Јас да седев на твојата позиција, ќе извадев повеќе од 7ца Туку да прашам: дали има некој постар колега од ТК, да каже нешо поише за предметите: Комутација и рутирање, и Симулациски методи во телекомуникациите?
Комутација и рутирање ти го предава Тони Јаневски. Типот е одличен професор (и во објаснување и во однесување). Има само една равенка во целиот предмет и само таа и ќе ти треба. Нема интеграли, нема диференцијали, нема ништо од математика. Само логика и текст. Содржините се лесно разбирливи, се учи нешто конкретно (дигитална телефонија, сигнализација, принцип на работа) и башка Тони многу добро објаснува. Мој совет, седи на предавања кај Тони, нема да зажалиш. Бонус е што Тони е интересен и да го слушаш. Според мое мислење, еден од најдобрите професори на факултетот. Едно 300 страни е целата скрипта, постојат и испитни прашања кои стварно се паѓаат (Самикоп FTW). Предметот е боза, со еден збор.Јас да седев на твојата позиција, ќе извадев повеќе од 7ца Туку да прашам: дали има некој постар колега од ТК, да каже нешо поише за предметите: Комутација и рутирање, и Симулациски методи во телекомуникациите?