Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Ко што иде времево се бара знаење, никој не гледа што титула имаш сакаш биди и магистар ама ако немаш у глава џабе ти е се.
се распаравате како осмооделенци да сте мајку му!

Кој ли е модератор на подфорумов?! Би сакал да ги избрише сите постови кои немаат никаква врска со ФЕИТ.

апидроне, ок дечко, брани си ги твоите 4 годишни студии, плукај по 3 годишните, докажувај на форумов дека тоа е подобро....се е ок....ама те молам за 3-4 години, кога сите од нас, не на форум, туку во животот надвор од форум, ќе градиме кариери и ќе се докажуваме... е тогаш те молам немој да го избришеш акаунтот... ветуваш?

Што имам јас да се нервирам или да бришам акаунтот бе баце... Луѓе со средно се на високи функции, Македонија е ова...
И доста мешате баби и жаби. Не викам јас дека ова било подобро од она. Вие велите дека тие и тие предмети ви се непотребни, јас само ви кажувам да си идете на друго место каде што мислите дека е подобро. Толку.

Зајкова имала 400 тетратки за прегледување од колоквиумов. Резултати најверојатно пред јунски испит:toe:

Зајкова имала 400 тетратки за прегледување од колоквиумов. Резултати најверојатно пред јунски испит:toe:
Ваљда не ги прегледува сама бе? :nesvest:

Те молам, не ја потценувај Зајкова! :)

Да ви се мочам во идните инженери. Пред да станете инженери, преиспитајте се попрво да не ви фали нешто друго вас. Досадни сте веќе.

П.С. mladenc0 ова не се однесуваше на тебе, да не ме сфатиш погрешно.

Да ви се мочам во идните инженери.

ова не ме навредува, инаку ќе пријавев лошо мислење....

инженери се само тие со 4 години, така апидроне?

Епа сеа ќе те пријави :pos:

Иначе, на некој да не му се наоѓа распоредот на часови од зимскиот семестар??

Значи оваа Весна како ги искина овие од ИМФ... една асистентка мање, и автоматски товарот на другите паѓа, у случајов Сања... Ко шо глеам у распоредов, 4 паралелки има: В, Г, инфо и ИКИ 2.

--- надополнето ---

Воедно, можно е од септември големо подмладување во ИМФ :) Ако тоа се случи, тогаш би требало Боро, Петар Лазов и бабата да се пензионираат, бидејќи си ги имаат годините :) Не не сум матичар, на страната на ФЕИТ им пишува датум на раѓање :) Е сеа, веројатно Санева ќе се врати од породилно и најверојатно ќе ја замени бабата (крушата под круша паѓа :)), Бабаче досега му беше асистентка на Боро, па би можела таа да го замени него, а пак Начевска да го замени Лазов. Весна е на докторски студии, па таа нема да се појави уште некое време. Значи останува само Сања како асистент. Тоа повлекува дека треба да се примат нови асистенти. Се разбира, ништо од ова не мора да се случи, само мои претпоставки се, али ако таму негде август се пушти оглас за прием на нови асистенти на ИМФ, тоа значи дека некој си иде у пензија! :)

2. Стекнати титули по завршување на студиските програми и времетраење на студиите

Титула: Дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии - специјалност: Информатика и компјутерско инженерство

Времетраење: 4 години (8 семестри)

3. Наставна програма

Задолжителни предмети

* Семестар 1
o Математика 1
o Физика 1
o Основи на електротехника 1

o Структурирано програмирање
o Странски јазик
* Семестар 2
o Математика 2
o Физика 2