Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој да ми прате некои материјали по линеарна алгебра (линеарни пресликувања, матрица на линеарни пресликувања и сл.).
Некоја книга во електронска форма или пак решени задачи.
Фала однапред :)

Дали овие смерови сеуште постојат, или моментално се само овие ?[DOUBLEPOST=1396703817][/DOUBLEPOST]И кои студии имаат најпополнети квоти?
И од кој смер дипломата носи највеќе шанси за вработување?

Дали овие смерови сеуште постојат, или моментално се само овие ?[DOUBLEPOST=1396703817][/DOUBLEPOST]И кои студии имаат најпополнети квоти?
И од кој смер дипломата носи највеќе шанси за вработување?
Сега се само новите студиски програми (линк 2), најполно е на ТКИИ (барем јас ко се запишував), сега знам дека енергетските смерови се преполни, а за работа не ти е гаранција дипломата, туку тоа што ќе го научиш и постигниш за тие 4 (+1до 5) години на факултетот. Земи во предвид и тоа што го сакаш да го студираш и работиш, тоа нека те води, доколку одиш со сила, џабе одиш.

Сега се само новите студиски програми (линк 2), најполно е на ТКИИ (барем јас ко се запишував), сега знам дека енергетските смерови се преполни, а за работа не ти е гаранција дипломата, туку тоа што ќе го научиш и постигниш за тие 4 (+1до 5) години на факултетот. Земи во предвид и тоа што го сакаш да го студираш и работиш, тоа нека те води, доколку одиш со сила, џабе одиш.
Знам, ме интересираше чисто онака, за кој профил има најголема побарувачка.
Фала иначе.

Дали може некој љубезен колега да ми помогне за задача за кола, немам идеја:
Ми треба коло каде имам на влез бројка од 0 до 9, искодирана со вишок три. Излези се остатот при делење на цифрата со 4 (2 излеза) и бит за парна парност за сите излезни битови (1 излез). Како воопшто да почнам? :/

Zdravo,ke moze li da mi dade nekoj brojce od profesor za spremanje po elektrotehnika

Ме интересира како им е на луѓето на Компјутерски Хардвер и Електроника, планирам таму да запишам пошо најпривлечна ми е програмата од сите смерови на електро и на Финки, па да не должам имам бош прашања од типот на:
Како ви е таму?
Задоволни ли сте од наставата?
Има ли пракса нешо?
У принцип барам ваши лични импресии, смеете и пцовки да користите.

Куик куешчн: кој смер има највеќе врска со биоинжењеринг/невробиологија? КСИАР, КТИ или КХИЕ?

Куик куешчн: кој смер има највеќе врска со биоинжењеринг/невробиологија? КСИАР, КТИ или КХИЕ?
најблиску до тоа што го кажа има на постдипломски. Биокибернетика, е сеа незнам дали е на феит или финки, ама е од КТИ смерот.

КСИАР ти е математика и физика споени, КТИ ти е програмирање а КХИЕ ти е процесирање на сигнали.

Постојат невронски мрежи (neural networks) кои се користат како вештачка интелигенција, ама освен името и начинот на дејствување, тие немаат никаква поврзаност со биологија или невробиологија.

Ако бараш нешто слично мислам дека овие работи биоинжењеринг/невробиологија се учат на молекуларна биологија на ПМФ.

Некој да не знае електротехника 2ката што даваат отприлика на теорија:)?од претходни години.

Дали некој може да ми испрати решени задачи од овој тип или знае дали некаде на нет можам да најдам туторијал видео или пак пдф решени задачи? Би била многу благодарна.

http://imgur.com/DkONN82

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom