Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
fala mn brat :D
--- надополнето: 14 февруари 2014 во 18:54 ---
Decki aj ke ve zamolam uste ovie nekoj da mi gi odgovori nikade ne mozam da gi najdam odgovorite

1) Какво движење е рамномерно променливо праволиниско движење , како гласат равенките за брзина и изминат пат кај овие движења?

2) Гравитациона сила - мегу кој тела дејствува и со кој закон се дефинира, напиши равенка
Да не бегаш од часови следен пат.

Последно уредено од модератор:
Zdravo! Dali ima nekoj materijali da mi prati (ispitni zadachi itn itn..) po predmetot Internet tehnologii kaj prof Toni Janevski i po predmetoto Elektronika kaj prf Metodija Kamilovski?

Кој се најбитни лекции од ОЕ2 за колоквиум,како што беше гранични услови во кецот :) Некако поголема е книгава сеа :icon_mrgr:

Gi ima prasanjata nekoj koi rotiraat kaj verka fizika 2 kako sto gi imase vo prv semestar?Ako gi ima ke moze li da gi prati ke mu bidam vecno blagodaren :D

Ако има некој било какви испитни/колоквиумски прашања од било кој смер и година на факултетов, нека ми пише, ќе направам ќе ги поставам на едно место, за да биде од поголема практична примена за сите студенти на кои им требаат :)

Attachments

• 31780_122302024473075_100000798353843_114030_1551076_n.jpg
    31780_122302024473075_100000798353843_114030_1551076_n.jpg
    61,2 KB · Прегледи: 57
Ако има некој било какви испитни/колоквиумски прашања од било кој смер и година на факултетов, нека ми пише, ќе направам ќе ги поставам на едно место, за да биде од поголема практична примена за сите студенти на кои им требаат :)
Имаш во Самикоп :)[DOUBLEPOST=1393881461][/DOUBLEPOST]
Gi ima prasanjata nekoj koi rotiraat kaj verka fizika 2 kako sto gi imase vo prv semestar?Ako gi ima ke moze li da gi prati ke mu bidam vecno blagodaren :D
Учи си све кај Верка друже. Али највеќе ги ротира период на полураспаѓање, Планков закон, оние со честица во јама како и да беа, тие трите лекции обавезно напамет сними ги и Шредингерова равенка.

лесно е физика 2, мене дури и интересно ми стана и симнав и прочитав доста материјал за гама зраци, распаѓање, Чернобил како најголемата хаварија од таа сфера - причини за хаваријата, the aftermath, заштита ..., башка тогаш и Фукушима се случи и додатно те тераше да се интересираш. Проблемот е што гускине по физика, како и едно 80 посто од фаците на факс се глупи и ограничени и не знаат како да го заинтересираат студентот. Поготово за физика 2 зошто ова со распаѓање на јадра е понова сфера во физиката, се' уште е во фаза на развивање и откривање а нив ги мрзи два три сајта да отворат на нет да видат како полесно да го објаснат сето тоа. Лихнида е фина, амбициозна и сака да те научи, јас неа одма би ја ставила професор и би ја уназадила Верка која во термин за консултации се заклучува во канцеларија да не ја замараат. Чиниш на Тесла правнуката е.

Имаш во Самикоп :)[DOUBLEPOST=1393881461][/DOUBLEPOST]
Учи си све кај Верка друже. Али највеќе ги ротира период на полураспаѓање, Планков закон, оние со честица во јама како и да беа, тие трите лекции обавезно напамет сними ги и Шредингерова равенка.
Шо е Самикоп? :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom