Факти за #влијателните

• Креатор на темата Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување Време на започнување
Е како зборувате вака, зарем не знаете дека сите шеги што ги слушате или кажувате најпрво биле напишани на Twitter…

Bump!
najjakata tema za 2012.

Јас би рекол најдебилна тема за 2012.

Единствено корисно од темава беше што ни покажа дека не сме многу далеку од вкусот и начинот на живот во...

51IIR5mRs4L._SL500_SS500_.jpg

Јас би рекол најдебилна тема за 2012.
Единствено корисно од темава беше што ни покажа дека не сме многу далеку од вкусот и начинот на живот во...
Твое мислење :)

Најсмешно ми беше кога една влијателна не обвини мене, PurplePuma, Pillow Queen i Ligeia_ дека сме биле некакви ха-це верници и сме пропагирале радикално христијанство. :pos:
Којзнае како не замислувала типката, демек седиме во манастирот во Зрзе со шамии на главите и библии во рацете и во паузата измеѓу плетењето чорапи и вечерната молитва го шириме словото Господово на Твитер. Требаше да си го сменам името во сестра Параскева.

А тек да им ги пратевме Мики1 или спирос, оној со црвениот фонт, што ли ќе помислеа тогаш....

Најсмешно ми беше кога една влијателна не обвини мене, PurplePuma, Pillow Queen i Ligeia_ дека сме биле некакви ха-це верници и сме пропагирале радикално христијанство. :pos:
Којзнае како не замислувала типката, демек седиме во манастирот во Зрзе со шамии на главите и библии во рацете и во паузата измеѓу плетењето чорапи и вечерната молитва го шириме словото Господово на Твитер. Требаше да си го сменам името во сестра Параскева.

А тек да им ги пратевме Мики1 или спирос, оној со црвениот фонт, што ли ќе помислеа тогаш....
Е па тогаш вие сте на ред. Влијателните си ја завршија работата http://kajgana.com/prezemete-go-humanitarniot-tviterkalendar
#кајганакалендар :)

Е па тогаш вие сте на ред. Влијателните си ја завршија работата http://kajgana.com/prezemete-go-humanitarniot-tviterkalendar
#кајганакалендар :)
Само 2-3 од девојките во календарот се дел од #влијателните другите се обични твитерџики, ама акцијата е за поздравување, и се очекува контра реплика/фото-сесија од форумџиките :)

Твитови преведени од англиски и ајде паметни сме. Нема грешка бе.

Чистокрвни вмровски монаси, кои имаат многудетни семејства.

Леле Јасна Трагачевска у твитер календар :pos: пишете на јутјуб да ја видите оваа кој резил е сама по себе.

Имам замерка, концептуално како целина. Имено 3,4,5,6,7,8,9,10, па и 12, се на некој начин, со слична поза, кај што ги покриваат, условно кажано, срамните места со делови од телото и/или подгрбавени нанапред со истиот начин.
Кога ќе ги погледнам сликите одеднаш имам дојам, дека мнозината, така собрани (склупчани, што би рекле Србите), се кријат. Не верувам дека глобалната замисла за карактерот на календарот била таа.
Многу репетитивно делува, кога скоро на секоја фотка, рацете им се прекрстени на гради или долу и/или заради тоа се подзгрбавени. Таков е поголем дел од фотките, IMO требало поише месеци да се стават со слики, кај што на други начини се покриваат тие места (платна, облека или друго).
Не знам кој им кажувал кои пози да ги фатат, али можел да стаи поголем процент на слики со некој друг начин на покривање на срамни делови (цицки енд стаф), како што се на пример 2 или 11.
Околу позите, според мене, требало да се покаже поголем диверзитет.

Освен ова, што и не е којзнае каква примедба, сликите се добри.

ова е мој личен, субјективен впечаток, а ја секако не сум фотограф или нешто слично

Иначе врска неам од твитер, нити пак некад сум го сфатил као нешто многу корисно (али ја сум немеродавен и за тоа)....
У вези влијателни:
Многу несериозно избрано име. У старт, чим се крстиле влијателни, јасно ти е колку е саатот. Како малине деца, ебате беља, ќе напраам банда и ќе се викаме најјаки тепачи.
Зборот влијателен/ни, ваљда се употребува за нешто што има такви карактеристики, да влијае врз околина или нејзин дел. Значи тоа нешто има таква природа, да влијае, и таа негова особина го прави така да го нарекуваме, а не зборот со кој ќе го означиме (т.е. влијателен/ни).

Кратко кажано, ако си влијателен - другите ќе го приметат тоа, ако не си - џабе ти е било кое име што ќе си го стаиш (дури и супервлијателни). Боље им било да стаат било какво име и ако се стварно влијателни, голем дел од таа твитер заедница ќе ги доживува така.
Вака, името помалку делува како смешно, незрело предупредување за соговорникот да не си игра играчки, оти си има работа со влијателен некој. (или фалење)

Вака на пример мене да ми дое некој и да ми каже дека е дел од некакви влијателни, у старт ќе ме изнасмее.

И на крају краева, на кого му влијаат овие, баш ме занима....
А и не сум многу сигурен дека влијаат како и колку што си замислуваат. Мене ми влијаат верувам, сосема спротивно од што им е идејата, барем околу велигденскиот масакр.

Само 2-3 од девојките во календарот се дел од #влијателните другите се обични твитерџики, ама акцијата е за поздравување, и се очекува контра реплика/фото-сесија од форумџиките :)
Ехе, ние 5 години пред да постои Твитер или #влијателните имавме акција за Кајгана календар :)
Само штета што никогаш не ја реализиравме, а имавме преку 15 пријавени девојки. И по некој маШ.

Леле Јасна Трагачевска у твитер календар :pos: пишете на јутјуб да ја видите оваа кој резил е сама по себе.
Лилааа каква станалааа... а кога свиреше бас у Вивид многу ја свиѓав. Широкограда личност, ем свири у рок бенд, сонценце.

Некои луѓе паднаа у депресија поради дешафките денес, јас паднав у депресија затоа што видов каква станала Јасна...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom