Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Единствено хард дискот вреди на ова... Ги имаме истите на работа (не се купени од ddstore) и имаат WD Raptor 10000 RPM дискови.[DOUBLEPOST=1457115346][/DOUBLEPOST]
Ne gi znam koi se ovie.Za memorija odi so proverena rabota, Kingston, Corsair, Crucial itn...
G.Skill :свиркам:

И никогаш, ама никогаш не ги ставај Kingston пред Corsair.

Единствено хард дискот вреди на ова... Ги имаме истите на работа (не се купени од ddstore) и имаат WD Raptor 10000 RPM дискови.[DOUBLEPOST=1457115346][/DOUBLEPOST]
G.Skill :свиркам:

И никогаш, ама никогаш не ги ставај Kingston пред Corsair.

Абе прво ми текна на нив, де па ти. :D

Ми се гаси компјутерот,дали тоа е до напојувањето и ако е до тоа да ми предложите некое напојување.

Ми се гаси компјутерот,дали тоа е до напојувањето и ако е до тоа да ми предложите некое напојување.

Може и да ти прегрева процесорот. Отвори види да не имаш многу прашина, или кулерот да не ти е расипан.

може да прегерева. провери прво температура и напони со програма како на пример aida64 или некоја друга. во аида64 имаш и стабилити тест па пушти го тоа и следи напони и температури.

Моментално користам лаптоп АсусК55В купен пред 2.5-3 години со:
i5-3210m @ 2.50GHz
4GB ram
nVidia GT 630m 2GB
500GB HDD
Го користам за работа најмноу, хром 5-6 табови, и лајт гејминг... Ама некако во последно не го бива баш :(
Бидејќи буџетот не е нешто преголем, а мислам дека е време да се појачам па го гледам овој
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_24&product_id=217750
Муабетот ми е дали ќе осетам разлика дали вреди или да барам нешто друго?? Што би предложиле вие?

i5-3210m @ 2.50GHz
4GB ram
nVidia GT 630m 2GB
500GB HDD
Го користам за работа најмноу, хром 5-6 табови, и лајт гејминг... Ама некако во последно не го бива баш :(
Бидејќи буџетот не е нешто преголем, а мислам дека е време да се појачам па го гледам овој
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_24&product_id=217750
Муабетот ми е дали ќе осетам разлика дали вреди или да барам нешто друго?? Што би предложиле вие?
Najmnogu razlika ke osetis so ssd i uste edna plocka ram. Ne vredi da kupuvas drug laptop.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

i5-3210m @ 2.50GHz
4GB ram
nVidia GT 630m 2GB
500GB HDD
Ја користам Dell Inspiron n5110
i5 2410 M @ 2.30GHz
4GB Ram (мада во последно 8 и се преродив)
nVidia GT525m
500gb HDD (кој е речиси пред умирање)

Без проблем возам работа на два екстерни full hd монитори, процесорот крепи многу, гратис што во позадина нон стоп иам 30тина таба хром, фтп клиент, текст едитор, мозила, фотошоп цело време.
Не вреди, стави си рам и како шо кажа @GreenRoot моеш и ssd ~ 6000 денари ќе вложиш и тоа е тоа.

i5-3210m @ 2.50GHz
4GB ram
nVidia GT 630m 2GB
500GB HDD
ако на почеток работел добро за сурфање и работа, подзачисти windows малку, дефрагментација, отпимизација
но сепак SSD + 4GB RAM ти е најдобра инвестиција. 4GB рам се премалку денес, а хдд во лаптоповите се пребавни

Добар беше го користев на win8.1 и си работеше топ ама морав да го вратам на win7 ради програмата за работа и од тогаш ептен сецка, некогаш 4 таба на хром одвај ги отвара.. сега мислам дека и на win10 ќе може да работи програмов па ако не да го инсталирам да видам дали ќе има разлика. Што да гледам кај ссд кој се подобри? Можеби вашава варијанта ќе испадне најдобра за моментов :)

Добар беше го користев на win8.1 и си работеше топ ама морав да го вратам на win7 ради програмата за работа и од тогаш ептен сецка, некогаш 4 таба на хром одвај ги отвара.. сега мислам дека и на win10 ќе може да работи програмов па ако не да го инсталирам да видам дали ќе има разлика. Што да гледам кај ссд кој се подобри? Можеби вашава варијанта ќе испадне најдобра за моментов :)
Samsung evo, najdobra kombinacija za cena, performansi i dolgotrajnost. Ako ne ti se davaat pari zemi kingston.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Сакам да се подновам со лаптоп, нема посебна намена, дали има нешто подобро од овај во тој ценовен ранг, околу 19к ?

Сакам напојување ново да купам дека ми пукна старото,да ми предложите кое да го купам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom