- Член од
- 23 април 2014
- Мислења
- 10
- Поени од реакции
- 0
За игри игри и игриЗа што ќе ја користиш?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За игри игри и игриЗа што ќе ја користиш?
Arma 3, Call of duty, battlefield...Сега следува прашање "За какви игри ќе го користиш?"
Инаку конфигурацијата ти е ОК но подобро склопи си сам некоја базирана на i5 и GTX 970.
Па непланирам да праам оверклок. Дур сме што е препорака gtx970 или Sapphire ATI PCX R9 290 4GB GDDR5 TRI-X HDMI/DVIx2/DP OC?Се согласувам со коментарите погоре мислам дека подобро е да земаш 4670k или 4690k co gtx970. Оваа графичка што ја имаш ти јас ја комбинирав со i3 4130 мислам дека е жално на i7 haswell да му ставиш таква графичка
edit: Ако не планираш да правиш оверклок на процесорот може и поевтина матична да земаш (b85 или h87) и процесор со заклучен мултиплајер ( без К на крајот )
Имаат слични перформанси, но јас би одел со gtx 970 бидејќи е понов модел и троши дупло помалку струја(140w наспроти 300w). Доколку не планираш да правиш оверклок не би ти препорачал да земаш матична од Z- серијата би ти препорачал некоја матича со h81,b85,h87 некој од овие чипсети, а за процесор i5 4670.Па непланирам да праам оверклок. Дур сме што е препорака gtx970 или Sapphire ATI PCX R9 290 4GB GDDR5 TRI-X HDMI/DVIx2/DP OC?
Имаат слични перформанси, но јас би одел со gtx 970 бидејќи е понов модел и троши дупло помалку струја(140w наспроти 300w). Доколку не планираш да правиш оверклок не би ти препорачал да земаш матична од Z- серијата би ти препорачал некоја матича со h81,b85,h87 некој од овие чипсети, а за процесор i5 4670.
http://www.anandtech.com/show/7481/the-amd-radeon-r9-290-review еве ти бе друже300W? кој ве излажа?
Еве ти бе друже оваа последното ако не знеш да читаш оваа е специјално за тебе и немој со овие муабети како нема врска овие тестови или објавено од хејтери бидејќи момците од anandtech.com знаат многу повеќе од тебе па и од мене.Што треба да видам од овие тестови?
Здраво,
сакав да се консултирам со вас за напојување. Сакам да земам нешто поквалитетно за да не почне да ми прави проблеми со хардверот и слично.