Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
:LOL::ROFLMAO:

Не е тоа матична, си слушнал за зборот versus и скратеницата VS? :)
Иначе види дали ја има таа што ја пишав погоре.

Што е? Не сум слушнал за тој збор.
Таа погоре ја нема.
Motherboard MSI Intel i3/i5/i7 што е ова?
--- надополнето: Jun 15, 2011 12:34 PM ---
Добро бе не ме напаѓајте одма ;) јас да се разбирав толку немаше да брам овде помош..

Што е? Не сум слушнал за тој збор.
Таа погоре ја нема.
Motherboard MSI Intel i3/i5/i7 што е ова?

Епа побарај си на wikipedia што значи. А за ова во болдираново ич не те разбрав што сакаш да кажеш.
--- надополнето: Jun 15, 2011 12:37 PM ---
Добро бе не ме напаѓајте одма ;) јас да се разбирав толку немаше да брам овде помош..

Да ама неможе да очекуваш да ти го објаснуваме секој туѓ збор.

Епа побарај си на wikipedia што значи. А за ова во болдираново ич не те разбрав што сакаш да кажеш.

Па болдираното што е, го има во каталогов ова Мatherboard матична значи колку што знан ама МSI INTEL i3/i5/i7, незнам и јас..

Па болдираното што е, го има во каталогов ова Мatherboard матична значи колку што знан ама МSI INTEL i3/i5/i7, незнам и јас..

Офф имаа ли таа фирма веб страна? Дај да не се мачиме вака. Тоа што пишува MSI Motherboard i3/i5/i7 може да ги опфаќа сите матични на MSI за старите и новите модели на i3/i5/i7, ништо не кажува конкретно.

Офф имаа ли таа фирма веб страна? Дај да не се мачиме вака. Тоа што пишува MSI Motherboard i3/i5/i7 може да ги опфаќа сите матични на MSI за старите и новите модели на i3/i5/i7, ништо не кажува конкретно.

Има ќе ти ја пратам на пп, ама нема да најдеш ништо на страната барав и јас.. Ама не е то битно, онака прашав. Дај кажи некоја матична и колку ќе е разликата во пари во споредба со Н55М-Е23.
п.с. се одлучив за i5 процесор.

Има ќе ти ја пратам на пп, ама нема да најдеш ништо на страната барав и јас.. Ама не е то битно, онака прашав. Дај кажи некоја матична и колку ќе е разликата во пари во споредба со Н55М-Е23.
п.с. се одлучив за i5 процесор.

Епа дај да линкот да видиме од кои производители носат матични, да не нагаѓаме :D
--- надополнето: Jun 15, 2011 12:50 PM ---
Хм, значи лимитиран си на MSI. Епа види дали ја има MSI P55-GD65. Околу 110 долари е колку што видов на нет, значи околу 5500 ден. ако имаш среќа :)

Нема матични во каталогов сем ова Н55М

По подолго читкање по нет барање по продавници и прашување тука склопив нешто (и нарачано е веќе) вклучувајчи и ваши предлози...

Asus P8P67
i5 2500k
Saphire HD 6950 2GB
HDD WD 1TB Sata 3 Caviar Black 6 Gbit/s
Patriot 60GB SATA INFERNO Series SSD
2 x 2GB DDR3 1333 Mhz Patriot Sector 5
Chieftec 500W + Chieftec MESH case
DVD-RW

Цената искочи 54 500

Мислења? згрешив нешто или ок е (ако се гледа и цената)?

Прескап е али добар хард, си можел да заштедиш некои 1000 денари со Samsung F3, ем побрз ем поефтин. Другото се е ок! ти фали уште афтермаркет кулер за клокање, 1500 денари Hyper 212+ и на коњ си :)

По подолго читкање по нет барање по продавници и прашување тука склопив нешто (и нарачано е веќе) вклучувајчи и ваши предлози...

Asus P8P67
i5 2500k
Saphire HD 6950 2GB
DVD-RW

Цената искочи 54 500

Супер е све, само ја би за појако и поквалитетно напајање, како на пр. Corsair TX650 650W, или CM Silent Pro M 600W ако клокаш.

Уште еднаш ќе кажам, топ конфигурација! (y)

Asus P8P67
i5 2500k
Saphire HD 6950 2GB
DVD-RW

Цената искочи 54 500

Место тој хард-диск земи два поефтини, може спинпоинт, и тури ги во RAID 1,нема да зажалиш.
И обавезно еден Хајпер или Ноктуа кулер, да го потераш процесорот до небесите. :)

Мислам дека нема потреба од клокање уште на почеток на оваа конфигурација :)
здравје боже понатека ќе видиме, не сум значи изгорен гејмер па на пример да ставам уште една графичка или одма да клокам... али во секој случај сакам во наредни 2-3-4 години да не се замарам со нови делови или ако ми се приигра некоја нов игра да не се мислам дали ќе ми ја поддржи или без проблем и без кочење да си уклучам 7-8 програми (пошто во секој момент коа работам иам уклучено барем 3-4 различни браусери + фотошоп, дримвивер и остали такви срања)
Ако оваа конфигурација го исполнува тоа тогаш сум презадоволен

Иначе ми ја понудија Сафире PB-CI7S42P67/PURE BLACK P67 HYDRA ама 14 бона не ми се даваа за таа.

Мислам дека нема потреба од клокање уште на почеток на оваа конфигурација :)
здравје боже понатека ќе видиме, не сум значи изгорен гејмер па на пример да ставам уште една графичка или одма да клокам... али во секој случај сакам во наредни 2-3-4 години да не се замарам со нови делови или ако ми се приигра некоја нов игра да не се мислам дали ќе ми ја поддржи или без проблем и без кочење да си уклучам 7-8 програми (пошто во секој момент коа работам иам уклучено барем 3-4 различни браусери + фотошоп, дримвивер и остали такви срања)

Иначе ми ја понудија Сафире PB-CI7S42P67/PURE BLACK P67 HYDRA ама 14 бона не ми се даваа за таа.

Греота е да не го клокаш тој процесор, за тоа е создаден. :cool:

али во секој случај сакам во наредни 2-3-4 години да не се замарам со нови делови или ако ми се приигра некоја нов игра да не се мислам дали ќе ми ја поддржи или без проблем и без кочење да си уклучам 7-8 програми (пошто во секој момент коа работам иам уклучено барем 3-4 различни браусери + фотошоп, дримвивер и остали такви срања)

Абсолутно ќе го исполни.

И боље што не си ја земал, overrated piece of crap.

П.С. Се надевам ќе користиш WIN7.
--- надополнето: Jun 17, 2011 11:44 AM ---
Топче бидејќи имаш SSD ти препорачувам да ги следиш прпоракиве,

1. Обавезно да се исклучиш или намали Систем Ристор = ќе ослободиш најмалце 4/5гб на дискот.

2. Хибернацијата исто така.

3. Пејџ Фајлот да се намали на 500мб, најмногу.

4. Да не правиш обилни и многу тестови на почетокот од употреба, особено важно ако имаш Сендфорс базирано SSD, (Inferno има таков контролер) за истите важи ова правило: ако веќе мораш да правиш бенчмарци користи го ATTO бенчмаркот и никако AS-SSD или Crystaldiskmark!

5.Инсталирање на најновиот Интел драјвер (обавезно) RST xxx.

6. Намести Хај перформанс план во павр опшнс/контрол панел.

7.Исклучување на Индексинг опцијата., опционално.

8. Да се остави најмалце 15% слободен простор на дискот.

9. Осигурај се дека Дефрагементацијата ти е исклучена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom