Facebook vs Google+ vs Twitter

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Не сфаќам шо функција има Твитерот, баш ко за амерички идиоти ми е праен, нема функција.
Ја не сфаќам зашто има па група на ФБ за секој цитат од филм/серија.Твитер.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Иам фб,твитер до сеа не сум го пробал али ќе го пробам и тоа чудо..

M

Mr.InF3ction

Гостин
Тапа e споредбата помеѓу Twitter и Facebook кога двата се различни работи.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Фејсбук. Се додека не ти стане преокупација и единствен контакт за социјализација (а има и такви), Фејсбукот знае да биде добар за да најдеш луѓе со кои си изгубил контакт од овие или оние причини, или добар начин да останеш во контакт со луѓе со кои немаш друг начин (рецимо не се од Македонија).

Имам и Твитер. Ама глуп ми е, не му ја сфаќам целта и за што служи... за постирање статуси?

Така да бирам Фејсбук со негово умерено користење. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Фејсбук. Се додека не ти стане преокупација и единствен контакт за социјализација (а има и такви), Фејсбукот знае да биде добар за да најдеш луѓе со кои си изгубил контакт од овие или оние причини, или добар начин да останеш во контакт со луѓе со кои немаш друг начин (рецимо не се од Македонија).

Имам и Твитер. Ама глуп ми е, не му ја сфаќам целта и за што служи... за постирање статуси?

Така да бирам Фејсбук со негово умерено користење. :)
Твитер е топ за фирми, сајтови, новинари, спортисти, попознати фацки да споделуваат брзи информации :) Јас имам Твитер колку да следам новости од овие набројаниве, инаку јас да твитувам, не гледам некоја особена потреба, што аир од тоа некој да знае кај сум или што правам сега или што сум дознала.

Фејсбук ми е за глупирање, постирање вицеви и одржување контакти со деца и роднини од странство или од групата за факултет да видам резултати, ливчиња, домашна кој напишал и сл.:) Седам на него едно 15-20 мин дневно, да ми кажат дека од утре нема да постои, биг диал, а го имало а го немало сеедно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.576
Твитер е топ за фирми, сајтови, новинари, спортисти, попознати фацки да споделуваат брзи информации :) Јас имам Твитер колку да следам новости од овие набројаниве, инаку јас да твитувам, не гледам некоја особена потреба, што аир од тоа некој да знае кај сум или што правам сега или што сум дознала.

Фејсбук ми е за глупирање, постирање вицеви и одржување контакти со деца и роднини од странство или од групата за факултет да видам резултати, ливчиња, домашна кој напишал и сл.:) Седам на него едно 15-20 мин дневно, да ми кажат дека од утре нема да постои, биг диал, а го имало а го немало сеедно.
Во Македонија оваа констатација не важи.

Пример, нашиот сајт има 3200+ на фејсбук а само 18 фаловерс на Твитер.

Никој скоро не користи Твитер во Македонија, и мене лично ми е некако дебилско. Има корист за тоа што ти го наброја, али во Македонија сеуште не.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во Македонија оваа констатација не важи.

Пример, нашиот сајт има 3200+ на фејсбук а само 18 фаловерс на Твитер.

Никој скоро не користи Твитер во Македонија, и мене лично ми е некако дебилско. Има корист за тоа што ти го наброја, али во Македонија сеуште не.
И мене, што сеа потреба да пишам идам надвор да косам трева? :/ За следење да, ок ми е, ама твитување, глупости.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Во Македонија Twitter сеуште не е нешто познато, многу малку луѓе воопсхто имаат слушнато за тоа а уште помалку користат. Сега за сега Facebook а понатаму можеби повеќе ќе бидам на Twitter, сега само така ми стои профилот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
[video]http://www.liveleak.com/view?i=191_1292480041[/video]

Kajgana Shop

На врв Bottom