dragonsky
Hate leads to suffering
- Член од
- 25 декември 2010
- Мислења
- 43.420
- Поени од реакции
- 85.376
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема да освојат.Прегледај го приврзокот 169178
Ако освојат и оваа година ќе бидат најтрофеен клуб во ФА Куп, сега делат прво место со Јунајтед со по 12 титули и двата тима.
Тешки да освојат и да потпише нов договор ВенгерПрегледај го приврзокот 169178
Ако освојат и оваа година ќе бидат најтрофеен клуб во ФА Куп, сега делат прво место со Јунајтед со по 12 титули и двата тима.
Тешки да освојат и да потпише нов договор Венгер![]()
Какво? Инстинктивно тргна на топката, кога сфати дека може да активира офсајд се повлече. Никаква намера немаше, никаков офсајд нема во ситуацијава. Правилна одлука беше ова.ама пак имаше некое влијание врз играчите на Челзи.
Јасно, и тука се враќаме на тоа што го зборував пред неколку месеци за технологијата што се воведуа во фудбалот моментално. Ќе има буквално вакви ситуацијата, свират офсајд од некој играч на Арсенал (пример), играчите на противникот подзастануваат како и сега, играчот на Арсенал дава гол. Четвртиот судија на снимката гледа дека уствари не било офсајд и голот го важат. И како тоа ќе го унапреди фудбалот? Од оштетаување на едниот тим ќе се префрли само на оштетување на другиот тим. Можда офтопик сум, ама ситуацијава беше скроз иста со тоа што сакав да го доловам, па затоа.Bash posho trgna na topkata trebashe da svirat ofsajd...
Aбе самиот мајндсет не е ист. Овие од одбрана застануваат (судијата веќе го има кренато знамето), голманот исто не е 100% спремен итн, итн..Какво? Инстинктивно тргна на топката, кога сфати дека може да активира офсајд се повлече. Никаква намера немаше, никаков офсајд нема во ситуацијава. Правилна одлука беше ова.
Се повлечи, ама прво даде 2-3 корака кон топката. Ме боли кур искрено, секако сум повеќе за Арсенал, оти по мене Челзи не е до толку доминантен за да земе дупла круна, ама дека ситуацијата е ептен заебана, е.Ама правилото е како што знам ако играчот што е во офсајд пречи на видикот на голманот при шут, тука немаше такво нешто, се тргна од топката, нека ме поправи некој не сум сигурна. Затоа веројатно и главниот судија го дозволи голот.
Од неутрална гледна точка топ Арсенал што поведе зошто сега Челзи ќе брка и ќе има отворен фудбал, иначе да беше обратно Арсенал ќе паднеа психички.![]()