FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
MRW the so called најдобар менаџер изгуби полуфинале (кое што ќе му донесеше меч за единствената титула што може да ја освои годинава) од менаџер кој што 3 години уназад фановите го бркаат од екипа (eкипа која што воопшто нема победнчки менталитет во вакви do or die дерби утакици)
upload_2017-4-23_18-12-53.png
Anonymous+used+roll+picture+anonymous+rolled+image+_701bc7605fea5f166bb60ad90e87f29b.jpg
wpid-arsene-wenger1.jpg
BTMgP5eIEAAwBai.jpg
567464.jpg
upload_2017-4-23_18-13-38.png
arsenewenger1024_2974298.jpg
upload_2017-4-23_18-14-26.png
cristiano-ronaldo-562-arsene-wenger-at-a-very-young-age-in-1996-just-after-he-signed-for-arsenal.jpg

18119370_1148172488622227_1693485215735227527_n.jpg

Ако освојат и оваа година ќе бидат најтрофеен клуб во ФА Куп, сега делат прво место со Јунајтед со по 12 титули и двата тима.

Тешки да освојат и да потпише нов договор Венгер :D

Уште да е тоа причината поради која ќе остане.(прашај го Кроенке)
Има потпишано договор според сите шпекулации уште пред месец дена,само уште не се објавува,т.е се чека погодниот момент.:icon_lol:
Приказна за мали деца е доколку освојат ФА куп Венгер ќе остане благодарение на тоа.

Некогаш треба и среќа да имаш.

Аууу која глупост ја направи Ремзи. :D По мене можеа комотно офсајд да судат (па дури и требаше), оти Ремзи тргна на топката, точно дека не ја допре, ама пак имаше некое влијание врз играчите на Челзи.

ама пак имаше некое влијание врз играчите на Челзи.
Какво? Инстинктивно тргна на топката, кога сфати дека може да активира офсајд се повлече. Никаква намера немаше, никаков офсајд нема во ситуацијава. Правилна одлука беше ова.

Ама правилото е како што знам ако играчот што е во офсајд пречи на видикот на голманот при шут, тука немаше такво нешто, се тргна од топката, нека ме поправи некој не сум сигурна. Затоа веројатно и главниот судија го дозволи голот.
Од неутрална гледна точка топ Арсенал што поведе зошто сега Челзи ќе брка и ќе има отворен фудбал, иначе да беше обратно Арсенал ќе паднеа психички. :D

Bash posho trgna na topkata trebashe da svirat ofsajd...
Јасно, и тука се враќаме на тоа што го зборував пред неколку месеци за технологијата што се воведуа во фудбалот моментално. Ќе има буквално вакви ситуацијата, свират офсајд од некој играч на Арсенал (пример), играчите на противникот подзастануваат како и сега, играчот на Арсенал дава гол. Четвртиот судија на снимката гледа дека уствари не било офсајд и голот го важат. И како тоа ќе го унапреди фудбалот? Од оштетаување на едниот тим ќе се префрли само на оштетување на другиот тим. Можда офтопик сум, ама ситуацијава беше скроз иста со тоа што сакав да го доловам, па затоа. :D[DOUBLEPOST=1495903628][/DOUBLEPOST]
Какво? Инстинктивно тргна на топката, кога сфати дека може да активира офсајд се повлече. Никаква намера немаше, никаков офсајд нема во ситуацијава. Правилна одлука беше ова.
Aбе самиот мајндсет не е ист. Овие од одбрана застануваат (судијата веќе го има кренато знамето), голманот исто не е 100% спремен итн, итн.. :) Штом тргнува на топката според мене е веќе офсајд. :)[DOUBLEPOST=1495903732][/DOUBLEPOST]
Ама правилото е како што знам ако играчот што е во офсајд пречи на видикот на голманот при шут, тука немаше такво нешто, се тргна од топката, нека ме поправи некој не сум сигурна. Затоа веројатно и главниот судија го дозволи голот.
Од неутрална гледна точка топ Арсенал што поведе зошто сега Челзи ќе брка и ќе има отворен фудбал, иначе да беше обратно Арсенал ќе паднеа психички. :D
Се повлечи, ама прво даде 2-3 корака кон топката. Ме боли кур искрено, секако сум повеќе за Арсенал, оти по мене Челзи не е до толку доминантен за да земе дупла круна, ама дека ситуацијата е ептен заебана, е. :D

Сега најдобриот играч Канте ќе сече 2-3 топки и ќе ја сврти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom