FA & Capital One Cup

Член од
5 март 2018
Мислења
17.301
Поени од реакции
19.770
Овој куп е измислен да билдаат статистика и самодоверба некои играчи, е вака како синоќа, ќе се падни Челзи со некоја умрена екипа и ќе ги ишлакаат со 5 гола минимум.

Исто така служи и за лечење на фрустрации на Пеп кога ќе го изеди од некоја екипа во ПЛ и ќе ја вади нервата на петтолигаши тука :)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не знам зошто вака зборуваш. Купов претставува одлична прилика за адаптација во англискиот фудбал на новајлииве од другите лиги, Хаверц, Вернер, Тиаго, Џејдон Санчо.
Нема причина да го потценуваш купот, не служи само за адаптација. Би било голем успех за Челзи да го одвои, а и греота е да не го освои со вакви изданија на Хаверц.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Нема причина да го потценуваш купот, не служи само за адаптација. Би било голем успех за Челзи да го одвои, а и греота е да не го освои со вакви изданија на Хаверц.
Јас се радувам на секој трофеј, чешки нека го освои.

Туку, еве, да те прашам. По твојава изместена логика, Јунајтед завчера играше со третолигаш (Барнсли е второлигаш), зошто Дони ван Де Бек не постигна три гола и асистенција? Горе-долу играат на исти позиции, двајца средњаци со офанзивни карактеристики.

Така што, Хаверц > Ван де Бек. Додека на даде Бек два гола во лига, а овој добие црвен со ВБА. Па после ќе тераме со ,,флоп" и тако то.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436

Туку, еве, да те прашам. По твојава изместена логика, Јунајтед завчера играше со третолигаш (Барнсли е второлигаш), зошто Дони ван Де Бек не постигна три гола и асистенција? Горе-долу играат на исти позиции, двајца средњаци со офанзивни карактеристики.

Така што, Хаверц > Ван де Бек. Додека на даде Бек два гола во лига, а овој добие црвен со ВБА. Па после ќе тераме со ,,флоп" и тако то.
Па каде сум напишал дека Дони е подобар од Хавертс? Де Бек кошташе 40 милиони, Хавертс 80, нормално дека Хавертс ќе постигне три гола и ќе има една асистенција. Не знам што те буни. Ние што навиваме за клубови кои потрошија кафе пари се радуваме ако донесениот играч има неколку добри подавања на натпрверот, вие кои навивате за Челзи се радувате кога инвестицијата од 80 милиони постигнува 3 гола и плус има асистенција против петтолигаш. Различни светови се во прашање. Затоа и сметам дека Челзи е прв фаворит во вој куп, Хавертс проигра токму во него.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.911
Поени од реакции
7.482

Де бе,ај што утна за Лутон дека е третолигаш,па и Барнсли го напраи второлигаш.
На крај разбирам дека ова го пишуваш без врска,онака,ама сепак лош форс.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па каде сум напишал дека Дони е подобар од Хавертс? Де Бек кошташе 40 милиони, Хавертс 80, нормално дека Хавертс ќе постигне три гола и ќе има една асистенција. Не знам што те буни. Ние што навиваме за клубови кои потрошија кафе пари се радуваме ако донесениот играч има неколку добри подавања на натпрверот, вие кои навивате за Челзи се радувате кога инвестицијата од 80 милиони постигнува 3 гола и плус има асистенција. Различни светови се во прашање. Затоа и сметам дека Челзи е прв фаворит во вој куп, Хавертс проигра токму во него.
Чекај бе ти, какви 40 милиони. А парите за Санчо свесно ги игнорираш?
Сад си пао најниже, Владимир.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Де бе,ај што утна за Лутон дека е третолигаш,па и Барнсли го напраи второлигаш.
На крај разбирам дека ова го пишуваш без врска,онака,ама сепак лош форс.
Абе ги измешав со Лејтон Ориент, прости ми. Иначе Барнсли е второлигаш, што се збуни?

Гледаш на што ни личи конверзацијава? Веројатно гледаш. :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.911
Поени од реакции
7.482
Абе ги измешав со Лејтон Ориент, прости ми. Иначе Барнсли е второлигаш, што се збуни?

Гледаш на што ни личи конверзацијава? Веројатно гледаш. :)
200% бев сигурен дека испадна Барнсли лани,а се спаси Лутон.
Лутон цела сезона беше последен,на крај се повампири,а Барнсли некако мислев дека падна,што знам :D

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Само мене ми е чудно дека Тотенхем игра денес со Челзи, а четврток игра квалификации ЛЕ?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Само мене ми е чудно дека Тотенхем игра денес со Челзи, а четврток игра квалификации ЛЕ?
Тебе и на Мурѓо :D шала на страна, стварно се забегани енглезиве со распоредов и после смешка бил купов, епа е, како очекуваат Тотенхем да излезе со јак состав во мечов, не знам.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Тебе и на Мурѓо :D шала на страна, стварно се забегани енглезиве со распоредов и после смешка бил купов, епа е, како очекуваат Тотенхем да излезе со јак состав во мечов, не знам.
Не дека во четврток имаат којзнај како противник, ама сепак. Сигурно ќе плачи Мурињо, или плачел досега. :icon_lol:

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Не дека во четврток имаат којзнај како противник, ама сепак. Сигурно ќе плачи Мурињо, или плачел досега. :icon_lol:
A koj nema da placi? Ova e vtora nedela kako Totenhem igra po 3 natprevari vo nedelata. Srekja sto vo prethodnoto kolo sluzbena zemaa, inace ovaa do sega e nevideno.

Milion natprevari treba da se igrat do Maj mesec, plus reprezentacii, na sekoj tri dena natprevar do krajot na sezonata.

A ovie pametnite izigravaat dopolnitelno ludilo sto ne isglasaa za po 5 zameni. Vo cela Evropa e taka, samo vo angliskoto ne. FA e glupa sto dozvoluva glasanje, donesi go praviloto na sila i cao. Vaka onamu do Mart kje se ispovredat site i nemaat da imat nikakov uspeh angliskite klubovi vo evropa, ili reprezantacijata na EP.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Заебано е, ама како да им излезат во пресрет? Да се одложи целиот куп затоа што Тотенхем треба да игра квалификации за ЕЛ?
Кој е крив што Тотенхем треба да игра квалификации за ЕЛ? Тотенхем.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сеа јас како од Марс паднат ама ај, ќе прашам.

Која е поентата на овој карабао куп?
Зошто тимовите не се соберат да се бунат у федерација за да се укине оваа глупоштина од натпреварување?
Дали пониските лиги имаат посебен куп? (у Италија има конкретно, 3то и ниско лигаши си играат посебен куп)
Зошто овој куп не се префрли на тимови од Лига 2 па надоле? Само за нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom