F.A. Premier League

Кој е најдобар англиски клуб?

• Вкупно гласачи
    600
Статус
Затворена за нови мислења.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Фронтменот на Абу Даби Јунајтед Груп ќе биде тргнат на страна Англиските медиуми пренесуваат дека моменталниот фронтмен на групацијата од Абу Даби, која стои зад првземањето на Манчестер Сити ќе биде само периферен чевек откако ќе се комплетира целата зделка

Се очекуваше токму Др. Сулејман Ал Фахим да го добие директорското место во бордот на Сити и тој да биде преставник на Абу Даби Јунајтед Груп. Daily Тelegraph објави дека синот на основачот на Обединетите Арапски Емирати, и постар член од кралската фамилија на Абу Даби, Шеикот Мансур бин Захед Ал Нахијан е вистинскиот човек кој стои зад превземањето на Сити, и најверојатно тој веќе следниот месец ќе добие влијателна позиција во клубот.
Весникот вели дека изјавите на Ал Фахим околу најавите за ангажман на нови играчи, го вознемириле Шеикот Мансур, и можно 31 годишниот извршен директор на Хидра Пропертис воопшто да не биде дел од бордот на Сити, како што беше претходно најавувано.
Извори блиски до целата зделка велат дека планот одсекогаш бил Ал Фахим да се користи само како потпарол додека да се комплетира превземањето, а подоцна кога сите работи ќе завршат тој да биде тргнат на страна.
Се очекува процесот на превземање да финишира следниот понеделник и групацијата од Абу Даби ќе плати околу 210 милиони фунти за купување на 90% од Сити, а останатите 10% ќе останат во сопственост на Таксин Шинаватра.

Извор:24фудбал.ком
http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=05ad9d62-8a48-49bb-9c44-c84e277515b3&ln=3&typeBack=default

F

fantomX

Гостин
Само нарушување на кариерата според мене можат да добијат ако тргнат по парите на шеикот,ништо друго.И Реал имаше тим со звезди,и не можеа да освојат ништо...
Ха, да имам 30 години и толку постигнувања зад мене ко Шевченко, зошто би му ја мислел толку? Можи да се заеби Фабрегас на пример, но не и Кака, Анри, итн...

Треба ли повеќе муабет за тебе да се праве:nesvest:
А оти? Не е во право? Марк Хјуз е добар тренер, но само добар. Кадарен само за куп-титула во Англија. Со него Сити нема да се вклучи во постојана борба за троно и да биди на него, па кој сака нека е играч.

Парите не носат титули, само заебват првенство
Како шо го заеба Челзи
Уф..шоубав фудбал си пратевме пред да дојдит Роман во Челзи..милина
Квалитет прва класа... Поинтересно да не можи да биди.:jaj:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Англиско Првенство е најинтересно, нема тука шала!

T

the Carpenter

Гостин
Не реков дек не е интересно
мене ми се свиѓаше кога Лидс, Сандерленд, Саутемптон имаа поеданкви шанси со Манчестер Ливерпул Тотенхем Челзи Арсенал

тоа беше пред АБрамович да дојдит

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
Уф,уф какви два дерби натпревари има ова коло

F

fantomX

Гостин
Инаку, Карбишли беше човек за В.Хем, а не Ѕола.
Карбишли беше проверена варијанта за Вест Хем, ама само за пласман околу 10 место. Дали е та целта на Вест хем како клуб? А Ѕола, че го видиме. Досега како тренер има работено само со Италија У21 (колку шо знам).

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.690
Поени од реакции
11.482
Сака ли некој да се клади со мене дека Манчестер ќе победи ?

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Јас гласав за Манчестер и мислам дека се најдобри во Премиер Лигата

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom