Eye Cue на Евровизија 2018

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Абе нели беа тројца во бендов, пејачкава, гитаристот, и еден шо удираше на тапани? Кај е последниов?
Tој на тапаните е небитен затоа што музиката е компјутерски направен ритам.

Друго сега пред евовизиски да се заштедат трошкови :)
На Евровизија на сцената ќе го има да пополни сценски настап.

Последно уредено:
Ова е последна Евровизија на којашто ќе настапиме како FYROM... :D

#gouppermacedoniago

:oeoeoe:

Ги гледав каверите што ги праела пред 6-7 години ,добра е, а и коментерите дека еден ќе успее се исполниле

Кај прочита? Нема да го има, 4 придружни вокали ќе имаат.
Нигде не прочитав :) Ти кај прочита дека нема да го има?

3 придружни вокали се Антониа Гиговска, Валери Димовска и Дина Јашари.

Јана Андреевиќ е кореографот (Истата правеше кореографија за Влатко Илиевски Русинка)

Колку на сцена смее да има ? Колку што имам читано порано има лимит за секоја држава. Гледам настапи имало држави учеснички и со по 6 луѓе на сцена.

Нигде не прочитав :) Ти кај прочита дека нема да го има?

3 придружни вокали се Антониа Гиговска, Валери Димовска и Дина Јашари.

Јана Андреевиќ е кореографот (Истата правеше кореографија за Влатко Илиевски Русинка)

Колку на сцена смее да има ? Колку што имам читано порано има лимит за секоја држава. Гледам настапи имало држави учеснички и со по 6 луѓе на сцена.
6 е за сите.

По видеава од пробите, сцената е помалку тапа, но верувам дека кога ќе снимаат со камерите се подобро ќе изгледа на телевизија. Денес бил првиот ден за проби. Од Израел очекував многу повеќе, искрено.

Eye Cue се утре први за првата проба. Кога сме веќе кај пробите, Израел е моментално фан фаворит и..
Што е со сценава побогу? Лошо. Очекував многу подобро :/
Исто и Бугарија доста разочарувачка сцена. Ваљда ќе напраат со движењето на камерите нешто боље оти вака е тапа кај повеќето

Прва проба. Многу е задишана или така ми се чини? И пак сценава лоша, али ај боље е од лани :tapp:

Ја пробата ја слушав во живо (пренос) и звучеше топ, после коа излезе видеово се зачудив колку лошо звучи (бар во овој дел), ко без здив е o_O

Од Израел стварно не ни разбирам што толку очекувања сите имаа(т), песнана апла ко за 12 годишни е.

Според мене едина добра песна годинава е Естонија, се друго е ептен просечно. Иначе тој Чехот вчера си го повредил грбот и во болница завршил и не се знае дали ќе може да настапи. Ќе биде бизарно ако отпадне, мислам никогаш се нема случено такво нешто.

Ја пробата ја слушав во живо (пренос) и звучеше топ, после коа излезе видеово се зачудив колку лошо звучи (бар во овој дел), ко без здив е o_O

Од Израел стварно не ни разбирам што толку очекувања сите имаа(т), песнана апла ко за 12 годишни е.

Според мене едина добра песна годинава е Естонија, се друго е ептен просечно. Иначе тој Чехот вчера си го повредил грбот и во болница завршил и не се знае дали ќе може да настапи. Ќе биде бизарно ако отпадне, мислам никогаш се нема случено такво нешто.
Каде ја најде во живо? Ја има ли како снимка сега?
Инаку се' зависи од квалитетот на звукот и како е снимано. Сигурно ќе звучи боље на настапот у Мај, арно ама тешко да влеземе во финале со овој сценски настап. Верував дека годинава ќе имаме добар сценски настап, сепак поискусни се Ај Кју од Јана и сами треба да делуваат во сценскиот настап а не да остават некои од МРТ или којзнае кои да и праат сценски настап кој што е досаден у пм.

Израел мене ми беше фаворит за победник до пред пробава, сега не знам.. Ама ќе видиме на официјалниот настап сепак кратки се видеава за многу остри критики до било кого. Финтата со Израел е тоа што песната е енергична, empowering е (бар за приврзаници на феминизмот ради пораката) ама лошото е што можда у живо нема да може да ја изнесе таа енергија и тој sass како у видеото и секако сето тоа да звучи добро и тоа може да ја заебе. Плус треба и repeater да има на сценава а на пробава ја не го видов, па може нешто поинтересно ќе е со него.

Естонија не ми се свиѓа ама ич. Арно ама фустанов кошта бога оца, има добри вокали и извонредно е за гледање така да најверојатно ќе е у топ 5.

Мои фаворити во моментов се Израел, Бугарија, Белгија, Ирска, Хрватска и Финска.
Латвиа ми е ептен underrated некако, шознам..

Oвој од Норвешка ќе се доклапа до висока позиција у финале на стара слава а песнава му е тапа, исто и Русија ќе влезе у финале а песната катастрофа, вокал катастрофа, бар од Русија иаме боље песна а сигурно нема да влеземе.. И така :D

Eдинствен ли сум од оние што пратат Евровизија кој скоро ниедна песна немам слушнато годинава ? Целосно и повеќе пати ги имам слушнато само нашава и на Србија.

Други години се трудев да ги слушам сите пред почетокот на фестивалов.

Eдинствен ли сум од оние што пратат Евровизија кој скоро ниедна песна немам слушнато годинава ? Целосно и повеќе пати ги имам слушнато само нашава и на Србија.

Други години се трудев да ги слушам сите пред почетокот на фестивалов.
Дефинитивно си единствен.. :D Јас лани почнав со активно следење на Евровизија ама годинава нешто ептен се заразив и едвај чекам да дојде 8ми мај.

Каде ја најде во живо? Ја има ли како снимка сега?
На youtube имаше едни што вршеа стрим во живо ама не знам да има и снимка од тоа.

Естонија мене уште пред пробава (и без оглед на фустанот) ми се свиѓаше, бар последниве месец дена често си ја слушав. Од другите едино Литванија исто ми е пријатна (а и сеа по пробата викаат дека позитивно изненадила, иако претходно никој не ја многу фермаше) а остатокот никој не ме нешто импресионирал или останал во уво.

На youtube имаше едни што вршеа стрим во живо ама не знам да има и снимка од тоа.

Естонија мене уште пред пробава (и без оглед на фустанот) ми се свиѓаше, бар последниве месец дена често си ја слушав. Од другите едино Литванија исто ми е пријатна (а и сеа по пробата викаат дека позитивно изненадила, иако претходно никој не ја многу фермаше) а остатокот никој не ме нешто импресионирал или останал во уво.
Секој си има различен вкус I guess :D[DOUBLEPOST=1525116764][/DOUBLEPOST]1:39.. Невозможен ми е Бојан :icon_lol: Реакцијата на Марија врв[DOUBLEPOST=1525124401][/DOUBLEPOST]upload_2018-4-30_23-39-14.png
Кај ги наоѓаат за во жири...

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom