Евровизија 2016 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Ај објасни кој од финалистите помина чисто зошо бил педер или лезјебќа? :rolleyes:
И ај објасни кои се тие пола финалисти што беа срање и полоши од нашата?

Уствари незнам што уопште те прашувам, ја незнам кој да настапи за нас и какви да бидат останатите, ти секогаш истото ќе го тврдиш дека ние сме биле боље од пола од тие што поминале, а тоа што 95% од гледачите во Европа (од други земји) објективно не рангираа во последните 5, тоа нема врска, битно местенка било што бе поминавме или ние не сме поминале оти Калиопи не беше геј, и и покрај тие 95% мислења дека бевме меѓу најслабите, ние реално бевме најдобри оти само ти така сметаш, нема врска што другите не мисела така, што знаат они, не се они од Македонија па да можат објективно да ја оценат нашата песна. :facepalm:

Калиопи објективно НЕ ЗАСЛУЖИ, и објективно сите финалисти се на место, и не е ниту до политика ниту до гејови ниту незнам што, туку чисто оти тие што си заслужија да поминат поминаа. Нормално кај некои беше блиску и е секогаш дискутабилно дали пример 10тата и 9тата што пројода беа подобри од 11тата итн но реално сосема на место си се резултатите. Битно - а некој изгуби - одма е ради политика и оти немало врска, а тоа што пената била срање тоа нема везе, требала да помине.
Со оглед на тоа што директно преку цитирање и индиректно со спомнување и исмевање ми се обраќаш на темава во врска со моето мислење околу овогодинешната Евровизија, мислам дека логично е да ти одговорам, што и одговара на една дискусија.

Прво и основно, постојат најразлични луѓе кои имаат различен вкус за музика. На некој одредена песна може да му се свиѓа, на некој не. Ако некој каже дека таа песна му се свиѓа и мисли дека е најдобра, оној кој не мисли така, прво и основно треба да го испочитува туѓото мислење, а не да му кажува дека он не треба така да размислува и да не го слуша тоа што го слуша.

Второ, не го читаш убаво она кое сум го пишал. Јас само реков дека Евровизија од најпрестижниот европски музички натпревар стигна до натпревар со никакви песни каде секоја година се величаат педерите и лезбејќите, а не дека некој натпреварувач поминал во финале, затоа што е педер или лезбејка. И да бидеме искрени, Евровизијава во последниве неколку години врши страшна реклама за хомосексуалците како да е нивна организација, а не европски музички натпревар.

:)

Мислам дека жирито од Македонија 12 ќе даде на Бугарија, а публиката на Србија :)

Мислам дека жирито од Македонија 12 ќе даде на Бугарија, а публиката на Србија :)
Албанија не влегоа во финале, иначе кај нив ќе идеа 12 поени:D

Со оглед на тоа што директно преку цитирање и индиректно со спомнување и исмевање ми се обраќаш на темава во врска со моето мислење околу овогодинешната Евровизија, мислам дека логично е да ти одговорам, што и одговара на една дискусија.

Прво и основно, постојат најразлични луѓе кои имаат различен вкус за музика. На некој одредена песна може да му се свиѓа, на некој не. Ако некој каже дека таа песна му се свиѓа и мисли дека е најдобра, оној кој не мисли така, прво и основно треба да го испочитува туѓото мислење, а не да му кажува дека он не треба така да размислува и да не го слуша тоа што го слуша.

Второ, не го читаш убаво она кое сум го пишал. Јас само реков дека Евровизија од најпрестижниот европски музички натпревар стигна до натпревар со никакви песни каде секоја година се величаат педерите и лезбејќите, а не дека некој натпреварувач поминал во финале, затоа што е педер или лезбејка. И да бидеме искрени, Евровизијава во последниве неколку години врши страшна реклама за хомосексуалците како да е нивна организација, а не европски музички натпревар.

:)
Евроизијата е чисто политичко натпреварување, така да нема никаква врска кој каква песна има. Какви лезбејки какви педери, се е тоа политика, и плус тоа повеќето песни се плагијати и се за никаде.

од толку млади и талентирани пејачи во државава одкај најдоа оваа вештеркава пак да ја праќаат. и пак ја усра.

Дека падна Евровизија на квалитет падна, веќе нема некои песни кои ќе останат. НО, треба да се знае дека Евровизија е одраз на она што се случува во светската поп сцена.Го следат тој стил каде има хиперпродукција.. Годинава многу насочени се кон тој стил како Сиа, Ријана,Адел, или пак како минатогодишниот победник да зграбат некој глас на визуелни ефекти. Секоја втора песна ги имаше.Евровизија е само еден начин да се разбие монотонијата на богатите Европски држави, мала забава. Не знам како замислувате да влезе Македонија во финале кога нема никакво лоби.Треба да се разбере дека никој не не е... Едноставно државата не е фактор. Пола од нив не ни знаат каде се наоѓа Македонија, но затоа што Евровизија е едно од ретките натпреварувања од било каков ранг и тема, кадешто може да учествуваме секоја година си правиме филм. Пративме се што вредеше и понешто што не вредеше и џабе е. Не знам што сакаат да докажат. Калиопи после она со Наум мислам 2007ма дека беше, и се што изјави после тоа, не заслужи да замине, а не пак да оди 2 пати. И со оглед на тоа дека се трошат ПРЕМНОГУ пари,мислам дека треба да се престане со праќање песна. Ионака уште Канго остана да оди..Па којзнае може и да изненади со некоја спид нумера во стилот на Моторхед..:toe:

Италија одлична,Шпанија уше подобра.

Шо се жали па оваа шо пее енглески :mad:

од толку млади и талентирани пејачи во државава одкај најдоа оваа вештеркава пак да ја праќаат. и пак ја усра.
А мислиш дека во Калиопи е проблемот? Вакви постови пишуваат злобни луѓе. Пеачка како Калиопи ретко има во Европа, но знаеме како се пласираат песните.

А мислиш дека во Калиопи е проблемот? Вакви постови пишуваат злобни луѓе. Пеачка како Калиопи ретко има во Европа, но знаеме како се пласираат песните.
aj не пишувај глупости. се нас другите ни се криви. нашето е најдобро, само останатите не не сакаат, се спрепки ни ставаат.
како можеше србија да победи со Марија и да освои второ со Жељко. Со добар вокал и добра песна и сценски настап може да се пласираш високо.
не се барат гласови како тој на Калиопи и такви безвезални заспани песни не поминуваат кај европската публика.

Унгарскава песна иста Radioactive. И после ќе ми кажувате дека ова било сериозно натпреварување. Како што кажаа погоре, забава за богати.

Унгарскава песна иста Radioactive. И после ќе ми кажувате дека ова било сериозно натпреварување. Како што кажаа погоре, забава за богати.
И Унгарецот е на фазон one direction типот што си замина од бендот за кој малолетнички сечеа вени.

Ако е реално годинава, Бугарката треба да победи.
Де молим те еден млад и талентиран моментално од Македонија кажи ми. Јас незнам за таков.

Мислам дека дно на дното во историјата на Македонија на Евровизија беше Влатко Илиевски. Мислам дури ни Есма дека не беше толку лоша. Мислам дека Влатко беше дното на комплет историјата на евровизија.

Заборавив да кажам, годинава ми се свиѓа и Холандската, може не е еровизиска, ама убава песничка е.
заборавив, Кипар ми звучи ненормално позната. Некаде ја имам слушано таа мелодија. Има делови и примеси од некаде. Ќе ја преслушам подоцна да сконтам од каде ми звучи познато.

Последно уредено од модератор:
Не постоело и нема да постои нешто подебилно од ова сега и засекогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom