Евровизија 2012

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
На BET365 има обложување на Top Balkan Country:

Србија - 1.28
Грција - 5.00
Македонија - 21.00
Босна - 21.00
Албанија - 21.00

ќе ставам на Опи некое евро, само Жеки ( Јоксимович ) може да ја зезне работата :)

Би бил задоволен од 1 до 5 место да освоиме али тоа нема шанси да се деси пошто никој не гласа за нас од јаките држави.Битно у финале влеговме па сеа што биде нека биде.Напред Калиопи!

Тука имаш подоле во коментари.
Interesno:), spored ova Malta i Estonija bile proturkani od ziri , dodeka Bosna i Litvanija spored televoting.Izednaceni bile Slovenija i Bosna. Od ova moze da zakluci deka Kaliopi bila poddrzana i od ziri i od publika :) i e na 5 mesto sto e najdobar plasman vo edno polufinale dosega.

Ај да ви го откријам пред време победникот... за да не ви биде интересно вечерва :P

Русија ќе победи.

Еве коефициенти од bwinЕ

Outright winner

Sweden
2.05

Russia
6.50

Serbia
10.00

Italy
11.00

Cyprus
21.00

Romania
26.00

Ireland
31.00

Spain
31.00

United Kingdom
31.00

Estonia
31.00

Denmark
36.00

Iceland
41.00

Germany
41.00

Azerbaijan
41.00

Greece
41.00

Ukraine
51.00

Norway
51.00

Turkey
61.00

Moldova
81.00

France
101.00

Malta
101.00

FYR Macedonia
101.00

Bosnia and Herzegovina
101.00

Lithuania
101.00

Albania
101.00

Hungary
151.00

Аха да и ова е интересно.

Will FYR Macedonia finish in the top 10?

Yes
4.00
No
1.20

Па сега видете какви ни се шансите

Eve informacija dokolku nekoi gi interesira po koj raspored ke glasaat zemjite vecerva..
http://www.eurovision.tv/page/news?id=running_order_for_the_voting_tonight
  1. Albania - (Andri Xhahu)
  2. Montenegro - (Marija Markovic)
  3. Romania - (Paula Seling)
  4. Austria - (Kati Bellowitsch)
  5. Ukraine - (Aleksey Matius)
  6. Belarus - (Dmitry Koldun)
  7. Belgium - (Peter Van de Veire)
  8. Azerbaijan - (Safura Alizadeh)
  9. Malta - (Keith Demicoli)
  10. San Marino - (Monica Fabbri)
  11. France - (Amaury Vassili)
  12. United Kingdom - (Scott Mills)
  13. Turkey - (Ömer Önder)
  14. Greece - Adriana Magania)
  15. Bosnia & Herzegovina - (Elvir Lakovic Laka)
  16. Moldova - (Olivia Fortuna)
  17. Bulgaria - (Anna Angelova)
  18. Switzerland - (Sara Hildebrand)
  19. Slovenia - (Lorella Flego)
  20. Cyprus - (Loucas Hamatsos)
  21. Croatia - (Nevena Rendeli)
  22. Slovakia - (Mária Pietrová)
  23. Macedonia - (Kristina Talevska)
  24. Netherlands - (Vivienne van den Assem)
  25. Portugal - (Joana Teles)
  26. Iceland - (Matthias Matthiasson)
  27. Sweden - (Sarah Dawn Finer)
  28. Norway - (Nadia Hasnaoui)
  29. Lithuania - (Ignas Krupavičius)
  30. Estonia - (Getter Jaani)
  31. Denmark - (Louise Wolff)
  32. Ireland - (Grainne Seoige)
  33. Latvia - (Valters Fridenbergs)
  34. Spain - (Elena S Sánchez)
  35. Finland - (Mr Lordi)
  36. Georgia - (Sopho Toroshelidze)
  37. Italy - (Ivan Bacchi)
  38. Serbia - (Maja Nikolić)
  39. Germany - (Anke Engelke)
  40. Russia - (Oxana Fedorova)
  41. Hungary - (Éva Novodomszky)
  42. Israel - (Ofer Nachshon)

Освен Калиопи, која маестрално ја испеа БЈАНКОиНЕРО :), фаворит ми е и Италија, мислам дека никој не ја спомна, а баш ми се допадна, плус и Нина Зили убавица...

16233919.jpg

Malava babicka so nasmevkata siri pozitivna energija :love:

Шведска мене не ми е ништо посебно ни во глас ни ништо освен сценски настап кој е реално ништо посебно.Што толку ја форсират? Па барем нека кажат Шведска ке победи вие борете се за останатите позиции... која катастрофа е ова евровизија.. Нека оди нека јади стиропор негде ... господ да не чува
--- надополнето: 26 мај 2012 во 17:44 ---
Освен Калиопи, која маестрално ја испеа БЈАНКОиНЕРО :), фаворит ми е и Италија, мислам дека никој не ја спомна, а баш ми се допадна, плус и Нина Зили убавица...
Ја отепав слушање одамна песната уште ко се дозна која ке оди од Италија :)

Со оглед на тоа што додека одевме во финале со гласови само од телевоутинг добивавме околу 12-17 место (да речеме во просек 14-то), а имам чувство дека жирито ќе не' смести во Топ 5, вкупен пласман некаде во Топ 10 мислам дека не ни бега. :)

Не знам што толку го форсираат Жељко не дека не им е добра песната ама гледам таму по статистики на второ место е сместена...

Не е воопшто лажна еуфорија,зошто ?
Па читај ги коментарите на медиумите надвор,досега нема негативна критика за нашата песна , за првпат навистина и имаме моќна песна,пејач и настап ,сето тоа ке донесе резултат и воопшто не е лажен нашиот оптимизам дека Калиопи ке се пласира меѓу првите 10.
И незнам зошто секогаш мора да бидеме негативни,за разлика од нас, србите и хрватите на нивните портали на Калиопи и предвидуваат и победа и пласман меѓу 5.

Песната си е на место,интерпретаторот исто така.Но ова не е избор на најдобра песна(барем јас така го гледам).
Реално,песнава заслужува во топ 10 али ќе биде некаде 15.Истото што се случи лани со Словенија(која имаше според мене песна што за топ 5)....Не се лажете дека на Еуросонг(треба дефинитивно да му се смени имево) победува најдобрата песна.

Абе за интересни интересни се овие бабичкиве ама не дај боже да победат можат да добијат инфаркт :icon_lol: :pos::pos:.
Оваа песнава од Русија е некако како зафканција .. треба да победи вистинска песна. А годинава мислам дека има супер песни:
Шведска - имат модерен ритам и мн би гласале поради то... пред се младиве
Србија - мн добра музика, познато име и репутација
МАКЕДОНИЈА :) - прекрасен глас, харизма, добра изведба и сценски настап
Италија - итајланциве отсекогаш имале добри песни па и годинава е така
Шпанија - убава балада и многу моќен глас има пејачката

Овие ми се фаворити за победа... макар што Евровизија знае и да изненади како што беше и лани. Воопшто не очекував да победит Азербејџан.
И има мн политика и делење гласови меѓу соседите. Ама сепак мислам дека ако една песна е навистина добра ќе гласаат мн луѓе од сите земји.
Како што можеше Србија да победит можиме и ние... само не знам дали ќе бидит то годинава. А и голем трошок ... и ние заедн со Шпанија и Грција требит да се молиме да не победиме:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom