Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кое црно вртење по ЈУТУБ.НИ ја знаеа песната жими таквово.На секоја обложувалница задно место со Хрватска и Чешка делевме.Дури и цело време ни се смееа со изреката Fyrom in the final NEXT TIME.

И кога веке си запнал за аплаузот.Во што кладба дека на финалето Русија ке збере најмногу аплаузи.Вечерва Турција добила најмногу аплауз.Па како не ке добие коа цела сала беше со турски знамиња.СИ дошле лугето си гледаат и си навиваат за земјата.
Крај на крај кој релевантен податок за популарност на една песна е публиката во сала?Никој:pipi:

Абе што сакаш збори кога од вечерашните песни релано и ферски беше да влеземе во финале. не може да ми кажеш дека ерменија беше подобра од нас кога личеа на некоај секта, Шведска-Кој би си ја потпевнувал песнава на улица? Израел-Патетично, Португалија-Фолковизија сеуште не е измислена, Малта-Ја успа публиката, Босна и Херцеговина-Чим они влегоа со плагијат, може ли ние од Витни Хјустон да си ја преработиме песната?

Абе што сакаш збори кога од вечерашните песни релано и ферски беше да влеземе во финале. не може да ми кажеш дека ерменија беше подобра од нас кога личеа на некоај секта, Шведска-Кој би си ја потпевнувал песнава на улица? Израел-Патетично, Португалија-Фолковизија сеуште не е измислена, Малта-Ја успа публиката, Босна и Херцеговина-Чим они влегоа со плагијат, може ли ние од Витни Хјустон да си ја преработиме песната?

Реално, можевме да се најдеме во финале место Ерменија или Израел.
Напоменав дека од овие што влегоа само за Ерменија не сфакам како влегле.
Израелците мудро изиграа ставија Израелка и Палестинка или што и да е( а со нив се тепаат со години) и ајде сега соживот, музиката нема граници, се попалија сите, ууу срцки тие си подале рака гласаме за нив.
Шведска, песната е фантастична да не зборам за вокалните способности на пејачката.Крај на крај кој ја потпевнува по улица победничката од ДИма Билан или некоја друга песна, никој.
Португалија песната беше ок, до сега немало такво нешто на Евровизија.Немало песна со примеси од протугалската изворна музика , се попалија сите како и секогаш на нешто ново.
За Босна и наводниот плагијат, си имаше комисија, ја прочешлаа они добро песната.Да беше плагијат вечерва немаше ни да ги има.

Не влеговме во финале? Добро. Голема работа.

Ги извадија ли листите со гласањата? Ако ги најде некој, нека стави линк. Сакам да знам кој гласал за нас и кое место сме биле.

Јас мислев дека Евровизија не може подолу да падне кога го видов оној Чехот со наметка од Супермен и мустаќи од Крале Марко, кога веднаш по него ете ти го лично и персонално Елвис Присли од Белгија, со се сакото, фризурата и чешелот...

Тек тогаш си помислив колку луѓе музичари би се превртувале во гробот кога би можеле да го видат ова.

Секоја чест на Италијанците си се тргнаа кога ова чудо престана да личи на фестивал и почна да наликува на циркус, од вистинските.

Ние можеме да си правиме муабети колку сакаме за песната дали била добра, лоша, ваква, онаква... Факт е дека секогаш за малку се пласираме или за малку не се пласираме во финалето, и секогаш сме тука некаде без разлика на песната, пејачите итн...

Поинаку кажано, Евровизија стана едно ***** од фестивал на кој единствен критериум за избор е “на ти го - дај ми го“.

Децата си настапија добро, не покажаа трема, песната беше таа што беше, барем не моравме да слушаме некоја приспивна. Само ако сакаат да бидат рок - музичари, нека се држат понастрана од евровизии, елвировци и јовановци. Рок музиката нема ништо заедничко со нив.

И то... добра ноќ на сите...

Ги извадија ли листите со гласањата? Ако ги најде некој, нека стави линк. Сакам да знам кој гласал за нас и кое место сме биле.

Аман бре реков дека листите ке ги знаеме по завршеток на финале.Брееее!

Мое видување...
Фаворити...
1.Турција-убедливо најдобра песна имаа,настап одличен се на се одлично изведено
2.Ерменија-нешто слично со ориентален мелос
3.Босна-добра песна,интересен настап
4.Белорусија-штета за дечкото имаше одличен глас ама...
Катастрофи...
1.Чешка :tapp:
2.Белгија :tapp:
3.Португалија:tapp:
4.Израел :tapp:
....Инаку дечките топ ја испеаа песната,без трема,лабаво...браво стварно не очекував толку добри да се

Солидно настапија дечкиве. Туку нас не не бива за лобирање.

Ерменија----Влијателна дијаспора
Исланд----Банкротирана земја на која и треба солидарност
Израел----Си бараат луѓето начин да речат „Пупупу не важи„ за немирите во Газа од почетокот на годинава
Шведска-Финска-Данска----Земји од еден ист регион.

Нормално е да влезат сите овие земји во финале.

Ај со среќа догодина.:helou::helou::helou:

Ај да бидеме реални боље што не отиднавме напред. :smir:

Јас мислев дека Евровизија не може подолу да падне кога го видов оној Чехот со наметка од Супермен и мустаќи од Крале Марко, кога веднаш по него ете ти го лично и персонално Елвис Присли од Белгија, со се сакото, фризурата и чешелот...

Тек тогаш си помислив колку луѓе музичари би се превртувале во гробот кога би можеле да го видат ова.

Секоја чест на Италијанците си се тргнаа кога ова чудо престана да личи на фестивал и почна да наликува на циркус, од вистинските.

Ние можеме да си правиме муабети колку сакаме за песната дали била добра, лоша, ваква, онаква... Факт е дека секогаш за малку се пласираме или за малку не се пласираме во финалето, и секогаш сме тука некаде без разлика на песната, пејачите итн...

Поинаку кажано, Евровизија стана едно ***** од фестивал на кој единствен критериум за избор е “на ти го - дај ми го“.

Децата си настапија добро, не покажаа трема, песната беше таа што беше, барем не моравме да слушаме некоја приспивна. Само ако сакаат да бидат рок - музичари, нека се држат понастрана од евровизии, елвировци и јовановци. Рок музиката нема ништо заедничко со нив.

Еее да, така е.

Ај да бидеме реални боље што не отиднавме напред. :smir:

Мудар пост.

Ни мене не ми се допаднаа многу Некст Тајм. На моменти вокалот како да снемуваше душа да испее, многу нераазбирливо пееше, мислев дека од петни жили го вади гласот. Седеше здрвен на сцена, единствена активност му беше кога легна доле и тоа беше чист промашај.

Катастрофа, воопшто не сум задоволна.

Да си се откажеме најдобро. И така не ни причинува никакво задоволство ако влеземе ниту тага ако не влеземе, се` се заборава за 2-3 недели.

Секако не се потресувам ако не сме влегле во финале и онака секоја година е се поголемо и поголемо срање Евровизија. Повеќето што влегоа ги погодив, не дека беа толку добри, туку знам обично какви бираат. Ама штом видов песни како Малта и Португалија дека влегоа знаев дека од нас ништо не бива.
Белорусија исто така заслужи да влезе, имаше одличен настап.
Како и да е, нашиве добро испеаја, не покажаа никаква трема, така да нема што да им се замери. Можеа да бидат малце поразмрдани и енергични на сцената, ама генерално си имаа добар настап.

Никој не се потресува али се напуниа 44 страници на темава. Успех за Шитовизија - дебели близнаци хомосексуалци со наметка и женски оперски способности.

Одлично кажано, посебно тоа со јовановците и елвировците ми се свиѓа пошо ОНИ СЕ НАЈАНТИ РОКЕНРОЛ ФАЦИ ШО ПОСТОЕЛЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИЧКА СЦЕНА...така да дечки од Некст тајм понастрана..

резимирање:
катастрофа песни (од кои нашата исклучок), уште едно докажување дека малите губат, премногу залудно потрошени пари. Добро бе, имаат ум лугево, во ваква криза да се прават онакви екстравагантни сцени со хаљини и триста ми ти чуда, а и двајца глупи водители со скандинавска смисла за хумор
кај ојде светот.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom