Европско Првенство(У20)за кошаркари Б дивизија

• Креатор на темата Креатор на темата #ivan
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
qrUxbs7ymy.jpg

На 16-ти Јули во Скопје започнува ЕП во кошарка (У20) во Б дивизија.
Играчите кои ќе ги бранат боите на Македонија на У20 ЕП се:
4. Марјан Тодоров, 188см, бек, Работнички
5. Владимир Диковски, 190, бек, Вардар
6. Марко Симоновски, 195, бек, Вардар
7. Димитар Петрушев, 188, бек, Вардар
8. Петар Апцев, 197, крило, Свисслион Пелистер
9. Атанас Манев, 190, бек, Фени Индустри
10. Ивица Димчевски, 194, крило, Вардар
11. Владимир Брчков, 200, крило, Торус
12. Бојан Крстевски, 207, центар, Вардар
13. Лазар Петров, 211, центар, Вардар
14. Мартин Талески, 202, центар, Вардар
15. Иван Нанчески, 195, бек, Свисслион Пелисер

Одлука на КФМ е влезот за натпреварите на ЕП да биде слободен, за што поголем број љубители на кошарката уживаат во натпреварите и ја бодрат селекцијата на Македонија. Натпреварите ќе се играат во двете сали, а комплетниот распоред и сатниците можат да се пронајдат на официјалната страница на првенството. Плакати и постери за првенството се поставени на најфреквентните места низ Скопје, а тимови од волонтери ќе делат флаери со информации за првенството низ скопските кафулиња и дискотеки.
Церемонијата на отворањето на првенството ќе се одржи на 16 Јули во 20:45 во големата сала на арената “Борис Трајковски“, а на гостите ќе им се обратат Генералниот Секретар на ФИБА Европа, Нар Занолин, претставници на КФМ и Агенцијата за млади и спорт, гостите ќе ги поздрави и градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски, а првенството ќе го прогласи за отворено Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов.

А група
1.Португалија
2.Грузија
3.Шведска
4.Луксембург
5.Словачка

Б група
1.Финска
2.Норвешка
3.Велика Британија
4.Полска

Ц група
1.Чешка
2.Холандија
3.Швајцарија
4.Романија

Д група
1.Унгарија
2.Австрија
3.Македонија
4.Бугарија

Да се надеваме дека нема да се посрамотат нашиве како девојките во Охрид.

Б-Дивизија мислам дека ќе се борат нашиве само напред, односно веројатно ќе пројдат во групата и се надевам дека ќе влеземе кога тогаш заедно со најквалитетните бидејќи до пред некое време и сениорите беа во б-дивизија.

Од колку саат е утре свеченото отворање? Пишува дека прецедателот ѓорѓи иванов ќе го отвори.

сега прочитав

Церемонијата на отворањето на првенството ќе се одржи на 16 Јули во 20:45 во големата сала на арената “Борис Трајковски“, а на гостите ќе им се обратат Генералниот Секретар на ФИБА Европа, Нар Занолин, претставници на КФМ и Агенцијата за млади и спорт, гостите ќе ги поздрави и градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски, а првенството ќе го прогласи за отворено Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов.

Od ovie našive mnogu neznam.. :toe: ama bi trebalo da idat ponataka.. Vo grupa može da imame problemi so bugarite samo mislam..Go imaat Hristo Zahariev mislam deka igra vo Panathinaikos za mladite ili taka nešto..Ja imav možnost da gram protiv nego..Stvarno zver igrač.. :pishtoldz

Со Бугарите тешка работа,добри се...
Иначе на интернет гледам коефициентите се подеднакви за првата утакмица со Австрија!
Оваа година ништо не правиме,слаб состав имаме.

ne e do koeficientite...ama ke vidime :nesvest: možebi ke ne iznenadat našive :vozbud:

Со Бугарите тешка работа,добри се...
Иначе на интернет гледам коефициентите се подеднакви за првата утакмица со Австрија!
Оваа година ништо не правиме,слаб состав имаме.

Мислим дека ги тепавмо Австриа на подготовке пред неколку дена и тоа у Скопје и мислим дека тепавмо со околу 10 коша разлика:toe:

Немаат играно пријателска со Австрија,играа со Шведска 2 ги победија и 2 изгубија од Црна Гора под18 што се...

има некој информација зашто Јан Весели не е меѓу 12 на денешната утакмица против Романија?
Дали е воопшто земен?

Jan Vesely nema da igra za U20.. On e na priprava so A reprezentetacija na Ceska.. isto kako Tomas Satoransky :helou:

Na ceska im fali i Jakub Kudlacek :toe: Imal skrsen prst ili sto bila rabotata..Znaci slab sostav imaat :helou:

Едвај се мачеа со Романија кои се слаби...
Иначе Португалија тепаше 78-75 со Грузија,на полувреме водеа 20 на крај за малце од готово вересија,на другите утакмици до сега си тепаа фаворитите.
Во А дивизија уште на отварањето имаше ептен добри утакмици,во инфракт завршница Турција - Израел 75-76,исто во изедначен крај влегоа Шпанија-Русија на крај 84-72,од кај Шпанците еден 36 им начука,во состав е и за прв тим на Барселона...
Сеа играат Хрватска-Германија изедначена утакмица,и Грција која игра со млад тим скоро сите се 90-то годиште против Белгија имаат блага предност...
Србите у А дивизија се некако фаворити ама и Шпанците се силни...

Vidov sea bas... Jelinek dal 29pts.. Vo badalona igra za U20 kapiten im e :helou: I on trebase da ide so A reprezentacijata na Ceska ama neznam zosto ne e na pripravi so niv sega :toe:

Па требале Чесите и Весели да го остават за до под 20,тогаш можеби и ќе го освоеа,ќе беа фаворити,тоа е мое мислење....
Иначе грциве тепаа со Белгија,сварно добра генерација им е оваа,лани освоија за под 18,оваа година истите играат и за под 20,догодина ќе бидат едни од фаворитите со Србија.

Ne dobro e sto go ostavija so A :wink: Nema koj da igra tamu na pozicija 3,4 :wink: Site mu otkazaa.. Znam deka ziveam u ceska i igram tuka :wink:

btw. bugarive izgubile :toe:

mnogu sebicni nasite igraci kako zvezdi se ponasaat pa sega uste koga pobedija drugata utakmica uste pogolema sebicnost trenerot cuden kako da epublika namesto da gi iskara za sebicnosta gi ostava istite da igraat po nivno a za publikata i opsto za skopje golema 0 kavadarci da se igra poveke publika ke imase i za navivake ne stanuva zbor ne mi jasno do koga ke trae ova polovinata bea zeni na tribini i rodnini na igracite KADE SE NAVIVACITE :tv:NEKA SE IGRAAT DRUG PAT VO DRUGI GRADOVI PRIMER BITOLA a da ne zaboravime vlezot sloboden bese a mozi navivacite bea umoreni od utakmicata na milano sto ja igrase vo skopje :pos2::pos2::pos2:
DO KOGA VAKA:nenene:

mnogu sebicni nasite igraci kako zvezdi se ponasaat pa sega uste koga pobedija drugata utakmica uste pogolema sebicnost trenerot cuden kako da epublika namesto da gi iskara za sebicnosta gi ostava istite da igraat po nivno a za publikata i opsto za skopje golema 0 kavadarci da se igra poveke publika ke imase i za navivake ne stanuva zbor ne mi jasno do koga ke trae ova polovinata bea zeni na tribini i rodnini na igracite KADE SE NAVIVACITE :tv:NEKA SE IGRAAT DRUG PAT VO DRUGI GRADOVI PRIMER BITOLA a da ne zaboravime vlezot sloboden bese a mozi navivacite bea umoreni od utakmicata na milano sto ja igrase vo skopje :pos2::pos2::pos2:
DO KOGA VAKA:nenene:

Па добро бе, стварно до кога вака?

Игра младинска репрезентација за кошарка Б Дивизија, што сакаш ти да пука салата, да се напуни 6.000 гледачи?
Па башка годишни одмори.
Туку кј смо за гостуење у други градој, еве у Охрид женската кошаркарска репрезентација играше, заш не се пунеше салата?

П.С. Не сум од Скопје ама вакви постој стварно се изначитав на форумов и криво ми е што некои имаат вакви недоквакани мислења!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom