Европско Првенство(У20)за кошаркари Б дивизија

• Креатор на темата Креатор на темата #ivan
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Убеден сум дека ќе ги добиеме и Бугарите :vozbud: реално не сме за во Б дивизија и се надевам после ова Европско се враќаме во елитата :je:
И да изгубиме секако сме први во група и понатаму носиме 2 бода(ако е таков системот да се прават нови групи не сум сигурен)

Браво момци , така се игра за репрезентацијата бе :))Срцето на теренот , БРАВО!!!За Марко Симоновски немам зборови ѕвер,ѕвер играч и мислам дека со игрите сега си отвара пат за успех во кариерата.Првенството го следат многу менаџари:vozbud:
А македонската телевизија , немам зборови.Нема репетиција оМг:tapp::tapp::tapp:

Се што можам да кажам е дека конечно имаме и некоја млада репрезентација со која може да се гордееме... Додека девојките го папаат со по 60 разлика нашиве покажуваат сила и со некои мали корекции во играта мислам дека А дивизијата не ни бега. И како што некој погоре кажа, убаво е да се оди на вакви мечеви затоа што дел од овие играчи за некоја година ќе бидат носители на светската, НБА и европската кошарка :)

На првата утакмица играа со повеќе трема и грч сега мислам дека беа попуштени но пак имаше моменти каде го има тој грч или трема а јас мислам дека тоа се случи после инцидентот со тој што има фризура како мохиканец. И после тоа се осети нервозата кај нашите играчи а тогаш паѓа концетрацијата. А многу пати репрезентации кои се поладнокрвни као унгарија они гледаат да те испровоцираат како дел од тактиката и ти да се вознемириш а со тоа ќе почнеше и да грешиш. Но сепак све е ова искуство за младите кошаркари на македонија кои покажаа голема борбеност и играа со срце и затоа во последниот напад храбрите среќата ги прати и токму на тој провокаторот го залепија со една банаан и стигнавме до победа :helou:

Кога сме кај бананата... уффффф, неверојатно добра банана :pos: Штета што немаше репетиција :raz:

Одличен меч со Унгарија нашиве покажаа издржливост браво за храброста само што ни фали подобар и похрабар центар, тука дефинитивно сме најслаби.

Денеска со Бугарија во 21:00 часот така ?

Чек сега , а досега што резултати направивме?

Чек сега , а досега што резултати направивме?

Австрија - Македонија 70:78
Македонија - Унгарија 68:66

Имаме сигурен пласман и прво обезбедено место во групата, а другиот кој оди понатаму ќе се одлучи денеска од средбата Унгарија - Австрија а ние играме со Бугарите кои се последни со 2 бода.

ај пошто неможам да најдам резултатите од следните натпревари, нека ми ги каже некој:

Финска - Норвешка
Израел - Белгија
Франција - Латвија
Унгарија - Австрија

И што мислат овие? Дека ја тепале Унгарија и сега ќе го дркаат, а?? Така не се бранат боите на државата

Da zagubevme od Ungarija i Avstrija nemase da me boli kur! ali da izgubat od kletoto bugarsko pleme i toa so 30 razlika na domasen teren c c c

kako e rezultat? ne sum doma

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom