Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Така е, а ќе ни биди од помош ако покрениме иницијатива МПЦ ОА да го прогласи за Светец Владимир Владимирович Путин? Веќе е, само да биде официјално. Дали ќе ни дадат плус територии откако ќе го покорат светот и ќе го поразат злото?

Дополна, било какво размислување за формирање на руско-кинеска енклава на Балкан како некоја долгорочна визија после влезот на Црна Гора во НАТО е апсолутна глупост. За 3г пола Србија и Македонија ќе станат црногорски државјани.
Нема врска Путин со нештово. Путин дотогаш нема да биде на власт.

Јас реков дека е можно да се вратат териториите назад, а можно и не.

Но можноста е мала затоа што во НМК дотогаш само че останат орли, џупци, турци и мелези, нажалост.

Нештово нема никаква врска со МПЦ, МПЦ беше признаена под притисок на Русија, затоа што од сателит се гледа дека македонците исчезнуваат. Заради етно филетеизмот што постои во црквата, признавањето на МПЦ, да речам го гарантира идентитетот, дека постојат македонци, и да исчезнеме, имало доказ дека сме постоеле.

Моето мислење е дека македонците че исчезнат за стално. Многу поглавја се затворија за бришење, почнувајќи од балканските војни до сега, најуспешна во бришење е Грција, потоа Болгарија, па Србија едно време и сега Албанија. Значи 1944 до 1991 нешто беше стопирано и заштитено, од 1991 навака сето пропадна официјално потпишано на документи.

Плус дискутирано е на други теми од мене лично и од други сега шо се освестуваат, многу почнаа жените наши да се мелезат со џупци, орли, турци шо е поразително. Особено џупците паразити многу се пикаат.

Јас тука на форумов пред точно 11 години имав објавено за Хитлер дека че биди величен како херој од X причини, ми ја избришаа темата и добив опомена, никој не веруваше.

Јас лично во животот мој искажував омраза кон џупците и другиве дека се штетници, со факт не само на емоција заради кожата или не знам шо, јас од сите луѓе шо ги познавав бев нарекуван нацист, и сега тие истите па и тука на форумов очекуваат да ја бранам НМК? Нема шанси.

Северните си заслужуваат то шо им се случува.

Само да би имал камен врака и лично да го мавам тој/таа шо сѐ уште че застани во одбрана на орлите, џупците, турците, дека се "маргирализирани".

Последно уредено:
Нема врска Путин со нештово. Путин дотогаш нема да биде на власт.

Но можноста е мала затоа што во НМК дотогаш само че останат орли, џупци, турци и мелези, нажалост.

Нештово нема никаква врска со МПЦ, МПЦ беше признаена под притисок на Русија, затоа што од сателит се гледа дека македонците исчезнуваат. Заради етно филетеизмот што постои во црквата, признавањето на МПЦ, да речам го гарантира идентитетот, дека постојат македонци, и да исчезнеме, имало доказ дека сме постоеле.

Моето мислење е дека македонците че исчезнат за стално. Многу поглавја се затворија за бришење, почнувајќи од балканските војни до сега, најуспешна во бришење е Грција, потоа Болгарија, па Србија едно време и сега Албанија. Значи 1944 до 1991 нешто беше стопирано и заштитено, од 1991 навака сето пропадна официјално потпишано на документи.

Плус дискутирано е на други теми од мене лично и од други сега шо се освестуваат, многу почнаа жените наши да се мелезат со џупци, орли, турци шо е поразително. Особено џупците паразити многу се пикаат.

Јас тука на форумов пред точно 11 години имав објавено за Хитлер дека че биди величен како херој од X причини, ми ја избришаа темата и добив опомена, никој не веруваше.

Јас лично во животот мој искажував омраза кон џупците и другиве дека се штетници, со факт не само на емоција заради кожата или не знам шо, јас од сите луѓе шо ги познавав бев нарекуван нацист, и сега тие истите па и тука на форумов очекуваат да ја бранам НМК? Нема шанси.

Само да би имал камен врака и лично да го мавам тој/таа шо сѐ уште че застани во одбрана на орлите, џупците, турците, дека се "маргирализирани".

Да бараме преку локална самоуправа да ни одобрат локации за концентрациони логори за почеток?

Нема потреба.... Азербејџан го имаат за тоа :D

Не се плиткоумни како тебе. Веќе водат мултивекторска политика, Ерменија ја порази лојалноста.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Да бараме преку локална самоуправа да ни одобрат локации за концентрациони логори за почеток?
Може.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Целта е Молдавија да се обедини назад со Романија и да влези во ЕУ. И то че се случи.

Земјите шо че влезат во ЕУ че бидат, Молдавија, Црна Гора, Војводина и Албанија.

1. БиХ останува поделена меѓу Хрватска и Србија
2. Војводина прогласува независнот и се обединува со Унгарија само за ЕУ.
3. Косово че се обедини со Албанија и че бидат заедно во ЕУ.
4. Србија останува само Република Српска без Војводина и Косово, надвор од ЕУ.
5. Дел од НМК се обединува со Албанија, остатокот е поделен меѓу Болгарија, Грција и мал дел на Србија.

End of chapter.
Предвидуваш 3та Балканска војна?

Се согласувам.
Почнаа каурките да одат со рамковни, а многу ретко е обратна ситуација.
И јас бев многу толерантен кон рамковните и другите споменати малцинства ( самиот сум припадник на малцинство ) ама сепак е ова општество во кое сум израснат и се образував.
Пишував изминатиов период во други теми на форумов, чашата ја прелеа тоа што и јас забележав многу каурки како одат да се пердашат со рамковни.
Уште ме погоди на работа во канцеларија како една каурка во брак и со деца а масовно го изневерува сопругот, па почна и во канцеларија на камера од телефон да води швалерски разговори со рамковните, па зборуваа што има облека на неа и од каде и кога ја купила облеката.
Среќа во несреќа е што раководството и шефовите во фирмата се од владеачката партија од Македонскиот етникум и им кажав се и веднаш средија, нема веќе швалерски разговори во канцеларија.

ПС: и прифаќањето на доселени Турци / Курди во Штип и Скопје ќе биде проблематично во иднина.

Предвидуваш 3та Балканска војна?
Третата балканска војна че почни тогаш кога САД че се повлечи од Европа.

Зошто?

Затоа што при директен конфликт меѓу НАТО и Русија, НАТО базите че страдаат, особено Европа. САД че ја искористи Европа како штит, значи Њу Јорк, Мајами нема да бидат мета на балиситчките ракети, туку први че бидат Романија, Финска, балтичките земји тие шо имаат НАТО бази најблиску до Русија.

Со повлекувањето на САД, третата балканска војна че започни, Србија отворено че ѝ објави војна на Албанија, притоа Грција че се придружи од страната на Србија.

Шо че биди со македонците не знам, или преживување по некое чудо, или конечно елиминирање од историјата.
Се согласувам.
Почнаа каурките да одат со рамковни, а многу ретко е обратна ситуација.
И јас бев многу толерантен кон рамковните и другите споменати малцинства ( самиот сум припадник на малцинство ) ама сепак е ова општество во кое сум израснат и се образував.
Пишував изминатиов период во други теми на форумов, чашата ја прелеа тоа што и јас забележав многу каурки како одат да се пердашат со рамковни.
Уште ме погоди на работа во канцеларија како една каурка во брак и со деца а масовно го изневерува сопругот, па почна и во канцеларија на камера од телефон да води швалерски разговори со рамковните, па зборуваа што има облека на неа и од каде и кога ја купила облеката.
Среќа во несреќа е што раководството и шефовите во фирмата се од владеачката партија од Македонскиот етникум и им кажав се и веднаш средија, нема веќе швалерски разговори во канцеларија.

ПС: и прифаќањето на доселени Турци / Курди во Штип и Скопје ќе биде проблематично во иднина.
Епа то е проблем, голем проблем, значи директна закана пред врата.

Маваат по столбот, така и во Германија е со германките, но ипак германците ги има сѐ уште во милиони, иако имаат загубено жени, нажалост.

Ние не сме 10 милиони народ па за 100 илјади да не му се секираме многу, ама тука станува збор за 1 милион и 500 илјади луѓе од кои, 200-300 илјади се орли, џупци не знам колку има, ама на википедија пишува од 53 илјади до 197 илјади, по мое мислење сигурно се 197 илјади, и други етнички заедници.

Значи еве со орлите и џупците да ги собериме заедно то се скоро 500 илјади немакедонци. А само македонци се скоро 900 илјади до милиони, а можно е и помалку. И прашање е колку се чисти во бројка, и кои се од мешани бракови како со срби, хрвати, од други земји.

Значи ако сме биле 4-5 милиони пред 1913, сега сме одвај 900 и нешто илјади чисти. Тие другите заминаа за Австралија, САД, Канада и секако соседна Болгарија.

А од 2001 досега 1 милиони имаат заминато.

Значи работава на исчезнување оди сѐ побрзо и побрзо.

Бројките за отселување на германски граѓани од Германија за минатата година.

Dahingegen meldet das statistische Bundesamt für das vergangene Jahr 288.579 Auswanderer aus Deutschland.

Ein neuer Rekord an Wegzügen. Es gehen vor allem Hochqualifizierte. Über 70% der Auswanderer besitzen einen Hochschulabschluss
70% се виско квалифициран кадар со академска диполома.

Бројките за отселување на германски граѓани од Германија за минатата година.

70% се виско квалифициран кадар со академска диполома.
Најмногу одат САД, Австралија, Канада, и Јужна Америка исто така, ако знае само јазик.

Германците имаат безвизен режим со многу држави, и се рамноправни со граѓаните на таа држава, плус признати дипломи и зато многу му е лесно да мигрираат. Значи најјаките пасоши во Европа се слични на некогашниот ЈУ пасош.

Најмногу одат САД, Австралија, Канада, и Јужна Америка исто така, ако знае само јазик.

Германците имаат безвизен режим со многу држави, и се рамноправни со граѓаните на таа држава, плус признати дипломи и зато многу му е лесно да мигрираат. Значи најјаките пасоши во Европа се слични на некогашниот ЈУ пасош.

Се враќаат исто така дел од нив. 150.000 се вратиле. Сепак тоа е 100нет германци од системот што се иселиле. Врз 10 годишен период тоа доста и штети на земјата. Тука е морталитетот со 400к годишно.

Знам дека се селат во Сад. Сад им нуди кариера и кеш. Швајцарија нуди кариерра, кеш и доста солиден социјален систем. За Канада и Австралија ретко сум сретнал Германец што се преселил лично. Познавам тие што туристички ги посетиле. АМа знам што доста во Азија се преслија. Бали, Виетнам и Тајланд. За Јужна Америка незнам. Мерц се исмеваше врз Бразил со зборовите кој нормален би посакал да живее во Бразил наместо во Германија.

Back
На врв Bottom