Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Не може Вон Лајен и Килари да се радуваат и да го фалат, а ликот да биде про-Унгарија. Виделе дека либерали не поминуваат, па искористиле демек конзервативец како контра избор. Сеедно е како се декларира, ќе видиме какви потези ќе прави (ама без некое очекување дека ќе биде добро за Унгарија).

Плус и другите фактори кои испливаа горе како фактор во новиот состав... Не им се пишува добро на Унгарија.

Орбан, ама без Путин.

Џабе вадиш од контекст,

Тоа е горчливата вистина.
Па реално, не за мигранти. И не за да даваме наши пари за Украина. За тоа скроз се слагам. Нека им дава Америка мме.
И мигрантите нека си ги собере исто. Забрадените.
Сум седела пред брзо, за Нова Година 13,5 саати на Хоргош. Ама за тоа ги поштувам Маџарите. Нека си идат Арапите кај сакаат. И онака не доаѓаат да се раб сила него да праат неред.

Мислам дека има шанси да има слични ставови за клучните прашања,
... прво што ќе направи поставниот послушник сомнително легално избран, ќе ги одблокира тие 90 милијарди за Украина, поточно за Зеленски, ќе му остават нему 5 милијарди, како доста му се според договорот, а фондерлајка ќе го земе рестото, така се перат парите на ЕУ што Орбан не го дозволувал.

Она кога не може никој да те тепа и од шо ти е досадно ставаш лик од твојата партија на власт спакуван во друга боја.

Па реално, не за мигранти. И не за да даваме наши пари за Украина. За тоа скроз се слагам. Нека им дава Америка мме.
И мигрантите нека си ги собере исто. Забрадените.
Сум седела пред брзо, за Нова Година 13,5 саати на Хоргош. Ама за тоа ги поштувам Маџарите. Нека си идат Арапите кај сакаат. И онака не доаѓаат да се раб сила него да праат неред.

Не ми е јасно што мислиш дека ќе се случи со МКД, СРБ, БиХ, АЛБ, КОС ако дојде до драстична промена на миграциски политики на Запад, конкретно Западна Европа? Како го замислувате тоа не разбирам, ќе има по религија и боја на кожа дозволи/забрани, како ќе се изведе тоа?

Една друга паралела со Украина, ќе ја поддржеше Албанија воено да интервенираше во Косово во 1998 или Западна Македонија во 2001 со став дека им се загрозени правата на нивните сонародници?

Прегледај го приврзокот 474621
Што ќе праи Мицко сега, откако потпиша стратешки партнерства и пријателство со Орбан пред 2 дена?
А што ќе прави владата на Бугарија сега откако доби ултиматум од 3 месеци од обединетите нации бидејки не дозволува да се регистрира македонска невладина организација иако сите услови правно се исполнети:
Автоматски споено мислење:

Ај да видиме пак со прогнозите...

Не е прашање дали ќе имаат средби со новата унгарска влада, туку дали до лето, септември или нова година и колку пати.

Единствено прашање е дали сите бизнисмени на Орбан ќе бидат оставени исто да работат во регионот и колку ќе променат страна. Тука може да има некакви промени, некои унгарски инвестиции од кај нас и од соседството да завршат или да не се изреализираат.
А најбитната е склучениот договор за изградба на BYD во Сегедин која би претставувала најголема опасност за сите европски марки посебно за оние што се во склоп на унијата и утре Урсула може да му каже на новиот ај раскини го договорот за да ги заштитиме европските од пропаст.

Една друга паралела со Украина, ќе ја поддржеше Албанија воено да интервенираше во Косово во 1998 или Западна Македонија во 2001 со став дека им се загрозени правата на нивните сонародници?
Косово интервенираше во Македонија, во тој предтекст, во 2001-ва, со разузнавачка и логистичка подршка од западните земји.

Западните земји интервенираа во Србија, под тој предтекст во 1999-та и и отцепија територија.
Не ми е јасно што мислиш дека ќе се случи со МКД, СРБ, БиХ, АЛБ, КОС ако дојде до драстична промена на миграциски политики на Запад, конкретно Западна Европа? Како го замислувате тоа не разбирам, ќе има по религија и боја на кожа дозволи/забрани, како ќе се изведе тоа?
Полска, Словачка и Унгарија го изведоа тоа доста успешно изминативе две децении.

Знам дека како турист никогаш нема да ја добиеш целосната слика за една држава и сите проблеми во позадина, ама секаде каде сум бил во Централна Европа што западњациве пробуваат да ги "демократизираат" (Унгарија на Орбан, Полска на ПИС или како и да се викаа оние од поранешната влада, Словачка на Фико, Чешка исто имаше нешто протести) е во најмала рака милион пати подобро онака на прв впечаток од да речеме Германија.

Варшава, Вроцлав, Прага, Будимпешта, Братислава се рај на земјата споредено со Берлин, Франкфурт, Келн. Ако некаде треба итни промени според она што го имам видено тоа се Германија, Франција, Британија и слични, а не таму кајшто истите се мешаат.
Мене Прага ме разочара, врие од кинези и остала братија.
Затоа Братислава, далеку помирно и поубаво си поминав. Добро и посиромаси се Словачка, не привлекуваат секого.
Полска, да ја средиле, посебно патиштата им се џам!
Унгарија, ако го апстрахираш влегувањето, друго е супер. Не е скапо, средено, патишта нови....

Косово интервенираше во Македонија, во тој предтекст, во 2001-ва, со разузнавачка и логистичка подршка од западните земји.

Западните земји интервенираа во Србија, под тој предтекст во 1999-та и и отцепија територија.

Разводнуваш а не даваш конкретен одговор на конкретно прашање, па да повторам:

Ќе ја поддржеше Албанија воено да интервенираше во Косово во 1998 или Западна Македонија во 2001 со став дека им се загрозени правата на нивните сонародници?

Да или не,

Полска, Словачка и Унгарија го изведоа тоа доста успешно изминативе две децении.

Како земји членки на ЕУ и НАТО, што не излегоа па да продваат политики?

Последно уредено:
Петер Маѓар е новиот премиер на Унгарија, по убедливата победа на изборите и завршувањето на долгогодишното владеење на Виктор Орбан.
Маѓар доаѓа од редовите на поранешната политичка структура на Орбан, но се дистанцираше поради обвинувањата за корупција и најави длабоки реформи во институциите.
Неговата политичка позиција се дефинира како конзервативно-либерална. Тој се залага за строга миграциска политика и задржување на граничната ограда, со јасен приоритет на националните интереси.
Во економијата, Маѓар поддржува пазарно ориентирани реформи, намалување на даноците и ограничување на улогата на државата, со цел поттикнување на приватниот сектор.
На надворешен план, најавува поцврста дистанца од Владимир Путин, но без радикален пресврт во односите со Украина, задржувајќи прагматичен пристап.
Во општествената политика, Маѓар е критичен кон „woke“ агендите и најавува мерки за поддршка на семејството и зголемување на наталитетот.
Дополнително, планира значително зголемување на воените трошоци, со цел тие да достигнат 5% од БДП до 2035 година.
Со оваа победа, Унгарија влегува во нова политичка фаза, со очекувања за институционални промени и редефинирање на односите со Европската Унија и меѓународните партнери.

Ако испадне ова точно, поздрав до невладината форумска коалиција, која вложи толку многу ентузијазам во неговата победа.

Петер Маѓар е новиот премиер на Унгарија, по убедливата победа на изборите и завршувањето на долгогодишното владеење на Виктор Орбан.
Маѓар доаѓа од редовите на поранешната политичка структура на Орбан, но се дистанцираше поради обвинувањата за корупција и најави длабоки реформи во институциите.
Неговата политичка позиција се дефинира како конзервативно-либерална. Тој се залага за строга миграциска политика и задржување на граничната ограда, со јасен приоритет на националните интереси.
Во економијата, Маѓар поддржува пазарно ориентирани реформи, намалување на даноците и ограничување на улогата на државата, со цел поттикнување на приватниот сектор.
На надворешен план, најавува поцврста дистанца од Владимир Путин, но без радикален пресврт во односите со Украина, задржувајќи прагматичен пристап.
Во општествената политика, Маѓар е критичен кон „woke“ агендите и најавува мерки за поддршка на семејството и зголемување на наталитетот.
Дополнително, планира значително зголемување на воените трошоци, со цел тие да достигнат 5% од БДП до 2035 година.
Со оваа победа, Унгарија влегува во нова политичка фаза, со очекувања за институционални промени и редефинирање на односите со Европската Унија и меѓународните партнери.

Ако испадне ова точно, поздрав до невладината форумска коалиција, која вложи толку многу ентузијазам во неговата победа.

Untitled.jpg цвб.jpgUntitled.jpg

погоди кој е пеачот, еве помош не е Зеленски, иако стилот со алатот се пробиле на ист начин!

db754dfb3cf743579034d01f260a2b06.png

Последно уредено:
1.Разводнуваш а не даваш конкретен одговор на конкретно прашање, па да повторам:

Ќе ја поддржеше Албанија воено да интервенираше во Косово во 1998 или Западна Македонија во 2001 со став дека им се загрозени правата на нивните сонародници?

Да или не,

2.Како земји членки на ЕУ и НАТО, што не излегоа па да продваат политики?
1. Одма да ти разјаснам и да повторам по кој знае кој пат:

Ја сум на страната на Русија затоа што нивниот непријател е подржуван од истите кои ги подржуваат Албанците, Бугарите, Грците, во сите нивни бизарни барања. Истите кои децениски не третираат како најдолни гомна и измислуваат специјални услови само за нас. Тоа се истите кои промовираат најидиотска иделогија и воедно нашето, веќе историско асоцирање, го условуваат со прифаќање на истата.
Затоа сум за Русија. Не затoа што има, или нема, право да интервенира за да го спаси своето население. А има право, после косовскиот преседан.

Исто така, ме боли курац за тоа дали Косово имало право да интервенира овде или не. Косово интервенираше и доби секаква подршка од Западните земји. Затоа сум против нив. Тоа би требало да ти даде одговор на глупото прашање - дали сум за тоа Косово што интервенираше тука.

Ако утре сите овие DEI антихристијани се степаат со Северна Кореја, ќе бидам за неа, ако се степаат со Пакистан, ќе бидам за Пакистан.
Ако новата власт во Унгарија ги спроведува истите стратешки линии, ќе ми биде мило што вашето радување беше попусто и безвезно, а Унгарија сепак се спасила.

2. Не знам што не ти е јасно околу тоа дека има примери (Полска, Унгарија, Словачка) кои успешно го спровеле тоа со имигрантите.

Сега зашто не излегле од НАТО за да продаваат политики? Каква врска има останување или излегување од НАТО со нивните имигрантски политики?
Од кај ти е таа идеја дека логично е да излезеш од НАТО па после да забрануваш имиграција?
Токму оваа забелешка го потврдува когнитивниот хендикеп. Исто ко оној прееска што викаше дека исто било тука со Франција, Англија. Таму има напади, силувачки банди, убиства, напади на цркви... од страна на муслимански имигранти, а власта не само што ги штити, туку неретко ги обвинува жртвите. Исто било со кај нас бидејќи кај нас "патриотите киднапирале и убивале деца".

Вие двајца дали сте лица со пречки во развој? Озбиљно прашувам, ретардирани ли сте или само логиката ви е таква?

1. Одма да ти разјаснам и да повторам по кој знае кој пат:

Ја сум на страната на Русија затоа што нивниот непријател е подржуван од истите кои ги подржуваат Албанците, Бугарите, Грците, во сите нивни бизарни барања. Истите кои децениски не третираат како најдолни гомна и измислуваат специјални услови само за нас. Тоа се истите кои промовираат најидиотска иделогија и воедно нашето, веќе историско асоцирање, го условуваат со прифаќање на истата.
Затоа сум за Русија. Не затoа што има, или нема, право да интервенира за да го спаси своето население. А има право, после косовскиот преседан.

Исто така, ме боли курац за тоа дали Косово имало право да интервенира овде или не. Косово интервенираше и доби секаква подршка од Западните земји. Затоа сум против нив. Тоа би требало да ти даде одговор на глупото прашање - дали сум за тоа Косово што интервенираше тука.

Ако утре сите овие DEI антихристијани се степаат со Северна Кореја, ќе бидам за неа, ако се степаат со Пакистан, ќе бидам за Пакистан.
Ако новата власт во Унгарија ги спроведува истите стратешки линии, ќе ми биде мило што вашето радување беше попусто и безвезно, а Унгарија сепак се спасила.

2. Не знам што не ти е јасно околу тоа дека има примери (Полска, Унгарија, Словачка) кои успешно го спровеле тоа со имигрантите.

Сега зашто не излегле од НАТО за да продаваат политики? Каква врска има останување или излегување од НАТО со нивните имигрантски политики?
Од кај ти е таа идеја дека логично е да излезеш од НАТО па после да забрануваш имиграција?
Токму оваа забелешка го потврдува когнитивниот хендикеп. Исто ко оној прееска што викаше дека исто било тука со Франција, Англија. Таму има напади, силувачки банди, убиства, напади на цркви... од страна на муслимански имигранти, а власта не само што ги штити, туку неретко ги обвинува жртвите. Исто било со кај нас бидејќи кај нас "патриотите киднапирале и убивале деца".

Вие двајца дали сте лица со пречки во развој? Озбиљно прашувам, ретардирани ли сте или само логиката ви е таква?

Гледаш дека ти си ретардиран, на прашање дали би поддржал воена интервенција на Албанија во Косово 1998 и Македонија 2001 гледај што одговораш за Косово и тоа со задебелен текст, ако ти одговара замена на тези да правиш за да ја оправдаш руската воена интервенција во Украина а со тоа и сам на себе да си дадеш алиби и мене кур ме боли,

Јаки земји се тоа кои откако ќе пораснат во тој евроатланстки сојуз и продаваат сувереност како дел од истиот, а критиката се пренаочува кон ЕУ како целина. Јбг, стигнале до некаде па сеа прават што си прават.

Не куросвај многу и не се расфрлај со ефтин патриотизам, тебе така те третираат затоа што знаат дека си шупелка која не знае да изгради самостојна политика.

И озбилно се пишува со Л а не Љ.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom