1.Разводнуваш а не даваш конкретен одговор на конкретно прашање, па да повторам:
Ќе ја поддржеше Албанија воено да интервенираше во Косово во 1998 или Западна Македонија во 2001 со став дека им се загрозени правата на нивните сонародници?
Да или не,
2.Како земји членки на ЕУ и НАТО, што не излегоа па да продваат политики?
1. Одма да ти разјаснам и да повторам по кој знае кој пат:
Ја сум на страната на Русија затоа што нивниот непријател е подржуван од истите кои ги подржуваат Албанците, Бугарите, Грците, во сите нивни бизарни барања. Истите кои децениски не третираат како најдолни гомна и измислуваат специјални услови само за нас. Тоа се истите кои промовираат најидиотска иделогија и воедно нашето, веќе историско асоцирање, го условуваат со прифаќање на истата.
Затоа сум за Русија. Не затoа што има, или нема, право да интервенира за да го спаси своето население. А има право, после косовскиот преседан.
Исто така, ме боли курац за тоа дали Косово имало право да интервенира овде или не. Косово интервенираше и доби секаква подршка од Западните земји. Затоа сум против нив. Тоа би требало да ти даде одговор на глупото прашање - дали сум за тоа Косово што интервенираше тука.
Ако утре сите овие DEI антихристијани се степаат со Северна Кореја, ќе бидам за неа, ако се степаат со Пакистан, ќе бидам за Пакистан.
Ако новата власт во Унгарија ги спроведува истите стратешки линии, ќе ми биде мило што вашето радување беше попусто и безвезно, а Унгарија сепак се спасила.
2. Не знам што не ти е јасно околу тоа дека има примери (Полска, Унгарија, Словачка) кои успешно го спровеле тоа со имигрантите.
Сега зашто не излегле од НАТО за да продаваат политики?
Каква врска има останување или излегување од НАТО со нивните имигрантски политики?
Од кај ти е таа идеја дека логично е да излезеш од НАТО па после да забрануваш имиграција?
Токму оваа забелешка го потврдува когнитивниот хендикеп. Исто ко оној прееска што викаше дека исто било тука со Франција, Англија. Таму има напади, силувачки банди, убиства, напади на цркви... од страна на муслимански имигранти, а власта не само што ги штити, туку неретко ги обвинува жртвите. Исто било со кај нас бидејќи кај нас "патриотите киднапирале и убивале деца".
Вие двајца дали сте лица со пречки во развој? Озбиљно прашувам, ретардирани ли сте или само логиката ви е таква?