Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Барем ќе паднат маските сега. Нема веќе препреки за 90 милиарди кеш за Зељо. Нема веќе препреки за одземање на резервите на Русија(Белгија). Полска која си ги бранеше земјоделците нема веќе на Орбан да се вади. Или да се користи исто Орбан како страшилото. Ќе треба да се отпочнат сега преговори со Зељо за стапување во ЕУ.
Mene pointetesno mi e ko ke citam koj se svrsvat na toa deka izgubi Orban, i zosto :sneaky:

Ајде сега, дежурните форумски бумери и вистински патриоти да се вежбаат не селска ,,духовитост,, , тресене на зелени и плукање. Да видиме колку можете..:D
Прегледај го приврзокот 474626
Тетка Урсула фон ден вад ден Хул почнала да се заминива со поезија...т.е. со дипломатија, па истово може да го каже и за македонските политичари, кои од уста не ја вадат ЕУ...и дека с(м)е на пат кон ЕУ....и дека ЕУ многу ги сака....и така натаму...

Веќе видено дипломатско лигавење со пристојна количина од излачена плунка...

Никој од овде што пишува немал контакт со Унгарци...јас сум правел муабет со стотина што живеат на Запад и сите до еден кажуваат дека Орбан цело општество го има партизирано, буквално до танчина објаснуваат ситуација ко што беше у време на Груевски на пикот.
А главен гласачки апарат му се пензионерите, циганите и селата.
Башка Унгарија последните години економски доста назадуваше, цела економија е во стагнација, имаат најголема инфлација во Европа...
Орбан живееше на стари ларви и анти-имигрантски политики....што после толку години гракање едното исто им скурчи на сите.

Овој нероден ми изглеа природно глуп.
Повеќето коментари се изгубил Орбан, големо мудо, победил Маџар уште поголемо модо.
Многу побитно е што ќе донесе победата на Маџар?
Колку неговата победа ќе се одрази на политиката на Унгарија кон политиката на ЕУропска.....
Сега Фицо нека отвори четри тоа очите, ништо чудно повторно да се обидат да го решат..., па останува Вучиќ во Србија и уште некои поситни играчи и може да се тргне. (на другата страна се појави нов играч Шпанија каква че биде улогата за сега е тешко да се предвидува)
Овие кои се задоволни од падот на Орбан знаете ли каде ќе се тргне?
Ај погодете!

Нероденко шо мислиш како ова ќе се одрази на Источен фронт, си размислувал ли за тоа или се спремаш за Источен фронт!

Го срушија Грујо не на избори туку зошто зајко до балчак му го голтна на Аљи.
Е па коа не сакаше на избори да изгуби нормално е да се употребит друга технологија!

Што ќе праи Мицко сега, откако потпиша стратешки партнерства и пријателство со Орбан пред 2 дена?
Мицко не потпишал со Орбан со Унгарија потпишал!
По твоево испаѓа и дека зајко со борисов потпишал па сега Мицко може со тој договор гс да си избрише!

Никој од овде што пишува немал контакт со Унгарци...јас сум правел муабет со стотина што живеат на Запад и сите до еден кажуваат дека Орбан цело општество го има партизирано, буквално до танчина објаснуваат ситуација ко што беше у време на Груевски на пикот.
Башка Унгарија последните години економски доста назадуваше, цела економија е во стагнација, имаат најголема инфлација во Европа...
Орбан живееше на стари ларви и анти-имигрантски политики....што после толку години гракање едното исто им скурчи на сите.
И на нас ни се скурчи од Грујо, па гледам еве сега цветаме.

Не знам што си очекувал од маџаро кое отишло во Еуропска да речат за Орбан и неговата политика.
Инаку ЕУропска не е политизирана таа ти е демократска, затоа во Романија правеа тоа што правеа и се обидоа да го тргнат Фицо.
Циганите овој пат сите, и увозните, гласаа за Маџар јебига имал еуропски фондови.
Да најмногу назадуваше затоа што купуваше нафта-плин од Русија да купуваше како остатокот од ЕУропска од САДето по 10 пати поголема цена да видиш како таа економијата че им одеше во вселената.

Ме заболе како и на што владел Орбан битно беше да попречува тоа што треба, сега нема таква брана па... ама како што велат секој народ си добива власт каква што заслужува па така и маџаро доби.

Последно уредено:
Овој нероден ми изглеа природно глуп.
Повеќето коментари се изгубил Орбан, големо мудо, победил Маџар уште поголемо модо.
Многу побитно е што ќе донесе победата на Маџар?
Колку неговата победа ќе се одрази на политиката на Унгарија кон политиката на ЕУропска.....
Сега Фицо нека отвори четри тоа очите, ништо чудно повторно да се обидат да го решат..., па останува Вучиќ во Србија и уште некои поситни игШто рачи и може да се тргне. (на другата страна се појави нов играч Шпанија каква че биде улогата за сега е тешко да се предвидува)
Овие кои се задоволни од падот на Орбан знаете ли каде ќе се тргне?
Ај погодете!

Нероденко шо мислиш како ова ќе се одрази на Источен фронт, си размислувал ли за тоа или се спремаш за Источен фронт!

Е па коа не сакаше на избори да изгуби нормално е да се употребит друга технологија!
Што Шпанија? Па тие се од истиот табор со овој Маџар!

Инаку ЕУропска не е политизирана таа ти е демократска, затоа во Романија правеа тоа што правеа и се обидоа да го тргнат Фицо.
А тек на Данска што и направија со оној референдумот?

Што Шпанија? Па тие се од истиот табор со овој Маџар!
Не играат по нотите на “Брисел“!
Сега за сега единствена земја од ЕУропска која слободно минува низ Хормуз не плајча “водарина“ и...

Ајде сега, дежурните форумски бумери и вистински патриоти да се вежбаат не селска ,,духовитост,, , тресене на зелени и плукање. Да видиме колку можете..:D
Прегледај го приврзокот 474626
На ѓаволов се празниш?

Се надевам дека животот ќе и помине во најголеми маки, дека ќе живее долго за да плати за сите злодела против народот во Европа
Либерална пачавра

Не играат по нотите на “Брисел“!
Сега за сега единствена земја од ЕУропска која слободно минува низ Хормуз не плајча “водарина“ и...
Мислев на соросоиди, како новиов.
Многу земји пробуваат да не играат по нотите на "Брисел", следниве месец-два ќе биде појасно дали да или не!

Мислев на соросоиди, како новиов.
Многу земји пробуваат да не играат по нотите на "Брисел", следниве месец-два ќе биде појасно дали да или не!
Ма се е тоа иста екипа дали Сорош (Унгарец-Јудаист инаку) или Давос нема разлика сите се од ист инкубатор.
Само деновиве на повеќе ликации во Шпанија е запален Нетањаху има реакции а тоа не е според нотите на “Брисел“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom