Euroleague на А2

• Креатор на темата Креатор на темата Radical Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Арна беше камерата бе :)

Штета за ТАУ, не успеаа да ги искористат грешките на Ојимпијакос, скроз друга екипа беа у 4/4, Илиевски очигледно требаше и порано да влезе, Приџиони шутираше лошо а Владо не промаши, али јбг, сепак добра утакмица беше.

И зошто не играше Чилдерс знае некој?
Владо требаше да игра повеќе,тоа е несомнено..Но тоа е големината на Приџиони,и кога не му оди Душко немаше муда да го извади,и да го игра повеќе време на Владо,а и да му се даде поголема слобода на Влатко.
п.с Чилдрес е повреден,затоа е донесен Парго.:helou:Мислам дека прочитав дека Чилдрес ќе отсуствува 2 месеци.

Тоа е, не му се ризикуваше на Ивановиќ, сепак е нов у екипата Владо, разбирливо е до негде, али како ме запали со тројката од прва шо му ја тресна аууу :)
Интересно ќе беше и повеќе да гледаме дуел Грир - Илеивски, ептен е брз црнецот, се изнајади прашина Приџиони.

Чудно прв пат слушам за Чилдерс, одамна неам гледано грчко на Еуроспорт 2, ќе опулам нешто у наредна прилика :)

И да, ќе си иаме маки со Халперин на ЕП, и онака компекси иаме од овој играч.

Тоа е, не му се ризикуваше на Ивановиќ, сепак е нов у екипата Владо, разбирливо е до негде, али како ме запали со тројката од прва шо му ја тресна аууу :)
Интересно ќе беше и повеќе да гледаме дуел Грир - Илеивски, ептен е брз црнецот, се изнајади прашина Приџиони.

Чудно прв пат слушам за Чилдерс, одамна неам гледано грчко на Еуроспорт 2, ќе опулам нешто у наредна прилика :)

И да, ќе си иаме маки со Халперин на ЕП, и онака компекси иаме од овој играч.
Перо Антиќ ќе ги изеде на Израел бе:pos2::pos2:Грир ме изненади,знаев дека е солиден играч,но...А иначе да Чилдрес е повреден,читав пред 1,2 недели и затоа е донесен Парго од Динамо Москва.

Добра утакмица беше, баш евролигашка, со јака одбрана и со пуно тактика у целиот ток на играта....Се глеаше дека Тау им фали Сплитер, со него под кош ќе имаа појше простор во нападот, ќе имаа сигурно допринос и од него и да не кажам дека ќе беа поблиску до победата...После првото полувреме Јанакис увиде каде може да ги заебе пошо беа ограничени само на Ракочевиќ и Телетовиќ а у второ полувреме посебно беше јака одбрана на овој вториот ...Тоа резултираше со пресврт и со победа на грците...

Тау ми е интересна екипа, имаат по еден македонец,србин,босанец,хрват а тренерот пак им е црногорец :) ...Тоа што вреди на Балканот, Ивановиќ го собрал кај себе ама сепак оваа година нема погодено со изборот на црнците...Микел(или како и да се чита) и Мекдоналд се просечни играчи а имаат задача покрај Ракочевиќ да играат главни улоги...Минатите години Тау имаше појак состав а пак не успеваше да освои Евролига ,а сеа со овие се први у Шпанија со импресивен скор а и тука добро гураат...Одговорот е Ракочевиќ...Игра во животна форма, прв стрелец е и најдобар поедниец во Евролига и сигурно дека ако продужи вака ќе влезе во идеалната петорка на целата лига...Конечно созреа дечкото ,29 години мислам дека има , може уште 5,6 да игра сигурно...После мачењето со повреди и лутањето по НБА успеа пак да стигне до врвот...

Вечер од 20-45, Монтепаски-ЦСКА, пренос на А2
Оу јеа :)

Општо бледо издание на ЦСКА... барем од тоа шо успеав да видам, не ја гледав цела така да нема многу да коментирам.

А утре пак од 20-45, Реал - Макаби, пренос од Висталегре, е тоа дефинитивно ќе гледам :)

Општо бледо издание на ЦСКА... барем од тоа шо успеав да видам, не ја гледав цела така да нема многу да коментирам.

А утре пак од 20-45, Реал - Макаби, пренос од Висталегре, е тоа дефинитивно ќе гледам :)

Осеќам денеска ќе има Аројо шоу во Мадрид :vozbud:

Да ми јајш Чилендерот :pos2::pos2: ќе видиш де Аројо шо прае вечер :pos2: ќе има СИЛОВАЊЕ:vozbud:

Не бе, мене од Елијаху по ми е страв, слушам на Амир братучед му бил :pos2:
Шала на страна, ќе биде интересен неговиот дуел со Рејес, али милам ако се сопре Аројо пола работа е завршена, ќе биде интересно у секој случај.

Добра утакмица,браво за Аројо...Еве што значи модерен плеј.:toe:

Хухуу се чуде Пини Гершон од кај му фуре :vozbud:

П.С. Ѓоке добар ли си бе?

Хухуу се чуде Пини Гершон од кај му фуре :vozbud:

П.С. Ѓоке добар ли си бе?
Шутерско шоу на крајот,кое го докрајчи Макаби!На сичко мислат тие тренерите бе,еве на крајот тајмаут,тајмаут за да на реваншот влезе со повеќе разлика:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom