Euroleague на А2

• Креатор на темата Креатор на темата Radical Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Фино , ќе си праам комбиниран пренос со ЦСКА-Партизан што ќе ја даваат на РТС 2...

Треба чудо да се случи па Ефес да победи вечер...Иначе има шанса мислам и Реал да не се пласира во Топ16...Тоа ќе се деси ако изгубат со не знам колку разлика од Ефес дома а Партизан ја победи ЦСКА во Москва...Најнеизвесна група во секој случај...

Иначе Тау - Ховентут следува сеа од 20:15 на А2, чисто информативно :)

Иначе Тау - Ховентут следува сеа од 20:15 на А2, чисто информативно :)

Типична шпанска утакмица во која едната екипа знае кога треба да даде гас за да се одлепи а овие другите само може да се надеваат на среќата како фактор...Тау е добра екипа ама не е ни налик од времето кога за нив играа Скола,Калдерон,Хаус,Мацијаускас...Со таа екипа не успеаа да освојат Евролига што ме наведува да помислам дека оваа екипа која ја имаат сеа може да стигне најдалеку до Ф4...Не викам дека не се добри,напротив Ракочевиќ е во животна форма,имаат играчи за секоја позиција ама сепак им фали еден доминантен центар кој ќе може да навлекува луѓе на себе...Имаат центарска линија која е релативно млада , со Сплитер,Бараќ,Телетовиќ и Мекдоналд како 4-ки тоа е ОК екипа али ќе треба доста да работат за да стигнат до финалето кое го посакуваат...

Типична шпанска утакмица во која едната екипа знае кога треба да даде гас за да се одлепи а овие другите само може да се надеваат на среќата како фактор...Тау е добра екипа ама не е ни налик од времето кога за нив играа Скола,Калдерон,Хаус,Мацијаускас...Со таа екипа не успеаа да освојат Евролига што ме наведува да помислам дека оваа екипа која ја имаат сеа може да стигне најдалеку до Ф4...Не викам дека не се добри,напротив Ракочевиќ е во животна форма,имаат играчи за секоја позиција ама сепак им фали еден доминантен центар кој ќе може да навлекува луѓе на себе...Имаат центарска линија која е релативно млада , со Сплитер,Бараќ,Телетовиќ и Мекдоналд како 4-ки тоа е ОК екипа али ќе треба доста да работат за да стигнат до финалето кое го посакуваат...

Веќе кога го спомна Хаус кај отиде тој бе замина од Партизан во Тау Керамика како добар играч и од тогаш му изгубив трага незнам што се дешава со човекот Марко да не имаш некое инфо за човекот:helou:

Oд Таукерамика мислам дека отиде во Литвос Ритас каде што го донесе сегашниот тренер на Паниониос Александар Трифуновќ, а после тоа пошо таа екипа имаше финансиски проблеми(кои се уште траат) он отиде во Локомотив Ростов...Со нив игра сеа во Еврокупот(бивши Улеб-куп) барем така мислам ...

Иначе вчера у Москва да ги бодри црно-бели беше и Милт Паласио кој игра за Химки и само за таа пригода дојде да им даде поддршка на довчерашните играчи...

Oд Таукерамика мислам дека отиде во Литвос Ритас каде што го донесе сегашниот тренер на Паниониос Александар Трифуновќ, а после тоа пошо таа екипа имаше финансиски проблеми(кои се уште траат) он отиде во Локомотив Ростов...Со нив игра сеа во Еврокупот(бивши Улеб-куп) барем така мислам ...

Иначе вчера у Москва да ги бодри црно-бели беше и Милт Паласио кој игра за Химки и само за таа пригода дојде да им даде поддршка на довчерашните играчи...

Значи со наш Перо Антиќ играат заедно:wink: инаку фала на инфото а ова за милт секоја чест сепак му оставил голем впечаток Партизан во неговата кариера:salut:

Да да, со Перо Антиќ, Никита Моргунов, Жибиров а тренер им е поранешниот тренер на Сплит Данијел Јусуп...Али пазете ги педериве кое знаме му го стаиле кај националност на Перо..

http://www.google.com/url?sa=t&sour...fkZGZQGYFkukeqMKQ&sig2=Bs47cSyrwZz_LDbhl0ojng

E koe de naseto Makedonsko mu e staveno. E sea sto ne pisale kako "FYROM" za toa mameto da im go ebam ama znameto si e vo red. Ako ne sum vo pravo ispravi me :helou:

E koe de naseto Makedonsko mu e staveno. E sea sto ne pisale kako "FYROM" za toa mameto da im go ebam ama znameto si e vo red. Ako ne sum vo pravo ispravi me :helou:

Иди на делот Roster и види кое е до нашето...Две знамиња му стаиле, ко 2 државјанства да има...

Денес беше ждрепката за топ16 и групите се вака:

ГРУПА Е
Tau Ceramica
AJ Milano
Olympiacos
Asseco Prokom

ГРУПА Ф
Regal FCB
Real Madrid
Maccabi Electra
Alba Berlin

ГРУПА Г
Unicaja
Lottomatica Roma
Panathinaikos
Partizan Belgrade

ГРУПА Х
CSKA Moscow
Montepaschi Sienna
Fenerbahce Ulker
Cibona

Денес беше ждрепката за топ16 и групите се вака:

ГРУПА Е
Tau Ceramica
AJ Milano
Olympiacos
Asseco Prokom

ГРУПА Ф
Regal FCB
Real Madrid
Maccabi Electra
Alba Berlin

ГРУПА Г
Unicaja
Lottomatica Roma
Panathinaikos
Partizan Belgrade

ГРУПА Х
CSKA Moscow
Montepaschi Sienna
Fenerbahce Ulker
Cibona

Ц ц ц Партизан пак во најтешката група али ајде нема врска доволно е да ги победе 3 утакмици во Белград јас мислам за да одиме понатаки.Али додуша и Лотоматика не е ништо посебно со исклучок на Сани Бечирович истото важи и за Пао така да ќе се бориме до крај..

Не е најтешка јас па мислам дека е втора најлесна после првата група,баш ми е мило што Цибона се падна во многу тешка група,и сега мислам дека ќе имаат 1-5 или 2-4 највеќе,за Партизан дома може да ги тепа Рома,Уникаха со Пао ќе биде гадно како и секогаш,додека со Рома и Уникаха може да бркаат и победа на гости.
Од сите групи вака би издвоил дека ќе поминат група:Тау.Олимпијакос,Реал Мадрид,Макаби,Уникаха,Панатинаикос,Цска и Монтепаски.

Ќе пукаат емоции за Кецман и Пековиќ у Пионир....

Ако играат како до сеа може да завршат на една од првите 2 позиции...Со оглед на тоа дека ПАО оваа година во Евролига не е како во минатите кога доминираше, Уникаха е доста добра али имаат слаби точки ,Лотоматика и Партизан изгледаат како аутсајдери али во топ16 нема слаби екипи (освен Проком :wink:)...

Па Лотоматика и не е баш аутсајдер,2 шешир беше ама сепак мислам дека нема да одолее у Пионир.

Па Лотоматика и не е баш аутсајдер,2 шешир беше ама сепак мислам дека нема да одолее у Пионир.

Затоа и пишав дека изгледаат како аутсајдери...Бечирович е во животна форма, имаат стабилна екипа која Бодирога ја селектираше и можат да бидат изненадување на топ16 а и на цела сезона...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom