eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па тоа ти викам! Паднаа нагло платите во Индонезија!
Има ли некој друг заинтересиран?

Мене па за среќа менаџерот ми ја накачил платата од 5 ИДР на 5,5 ИДР!
Не е многу ама сепак...

И уште нешто ако не ви е тешко да мавнете сабскрајб на мојов весник!
Сега почнав од денеска!
Фала ви однапред!

http://www.erepublik.com/en/newspaper/makedonska-nacija-vep-197777/1

А зошто трошите голд за ѓабе?Туку дали Индонезијците се договорија нешто со америте за америте да му дадат голд за териториите да си ги вратат или PEACE паѓа?

Se natovariv so lebovi i karti, a bogami i welness (gi ispotrosiv toa drahmite ciganski)... I za pola saat trgam za Indonezija.
Slednoto moe vrakanje vo Egejska Makedonija ke bide za nejzino osloboduvanje :salut:

MNM :)

Stignav... :)
Bi ve zamolil sega ako moze nekako da mi dadete drzavjanstvo. Aplicirav veke
(Alexandro VII)

еСрбиве си направиле убаво дружење во Национален Парк Фрушка Гора пред 1 недела
http://www.erepublik.com/en/article/erepublik-meeting-in-serbia1-915705/1/20

Stignav... :)
Bi ve zamolil sega ako moze nekako da mi dadete drzavjanstvo. Aplicirav veke
(Alexandro VII)

На овие избори не добивме ниеден конгресмен па види листата со избраните конгресмени ако има некој србин или од екс-југославија пиши му или пак пиши им на сите замоли ги прати порака на сите па можеби некој ќе ти одобри.

Туку дали Индонезијците се договорија нешто со америте за америте да му дадат голд за териториите да си ги вратат или PEACE паѓа?

па што е до мене и едното и другото!
паѓање е и првото зашто само глуп или претседател-предавник ќе даде територии за 200 или 300 голд.
Еве и платите ги намалија а и златото е "поскапо"
А и има некаков повик за преселување во Калифорнија па и картите доста се поскапи + и дека избори имаше......

Pa nema valjda sega samo sto dojdov da zaserat nesto indonezijcite?.... Od tie zutite se moze da se ocekuva...
Kako ptica preselnica se osekam. Ili neka formiraat eMacedonia za brzo vreme ili da prezememe nekoja od zemjite sto se tapa.

EDIT:

еден еМакедонец ми пиша ПП за Индонезија сака да се досели видел плата 25 ИДР за 4 скил во мануф.
Тоа се ЛАЖНИ компании, реално најдобрата плата за 4 скил во мануф. е 10 ИДР.
Не знам кој и зашто ги прави тие компании дали се од членови на земји противнички на PEACE направени не знам, ама битно компанијата нема пари да ти исплати за работата. Има отворено 8000 работни места а многу и се прелажале. Отворени се само колку да прават штета на Индонезија, мислам дека ако газдата не ти исплати пари ОДМА, можеш одма да дадеш Resign и да се вработиш во друга компанија и пак дента да работиш и така да не ти се зае.. низата за hard worker медаљата и 5-те голд..

EDIT:

еден еМакедонец ми пиша ПП за Индонезија сака да се досели видел плата 25 ИДР за 4 скил во мануф.
Тоа се ЛАЖНИ компании, реално најдобрата плата за 4 скил во мануф. е 10 ИДР.
Не знам кој и зашто ги прави тие компании дали се од членови на земји противнички на PEACE направени не знам, ама битно компанијата нема пари да ти исплати за работата. Има отворено 8000 работни места а многу и се прелажале. Отворени се само колку да прават штета на Индонезија, мислам дека ако газдата не ти исплати пари ОДМА, можеш одма да дадеш Resign и да се вработиш во друга компанија и пак дента да работиш и така да не ти се зае.. низата за hard worker медаљата и 5-те голд..

и во русија е исто .. 10рубљи е 4скилл мануф ... а има отворено компании и за 25 но немаат да те исплатат
едит: и да ..
можеш да направиш резајн и да се вработиш во друга и во друга и додека не најдеш у која ќе останеш и да работиш ...

Pa nema valjda sega samo sto dojdov da zaserat nesto indonezijcite?.... Od tie zutite se moze da se ocekuva...

хаха епа игра е ова работите брзо се менуваат.
навремето Пакистан биле јаки викаат сега нигде ги нема, Романија била многу јака исто, се менуваат работите:helou:

ќе видиме што ќе се случи:tv:

Najdobro e da se sluci... eMacedonia. I da bide jaka.
Se cuvstvuvam ko nasite do pred osloboduvanjeto na Vardarska Makedonija... Koj so srbite, koj so bugarite koj so grcite... a eve docekavme deneska so indonezijci.

Tuku ova mi vika da se boram ama ne znam na koja strana ke se boram, posto drzavjanstvo imam edno a sum vo druga zemja... na civa strana ke se boram fakticki. I dali da se boram voopsto... Ke me skrsat :vozbud:

Ako se boram... zivealiste vo Indonezija a drzavjanstvo grcko... na koja strana ke bidam? I dali ke mozam da se lecam vo bolnica vo Indonezija vo toj slucaj...

Ako se boram... zivealiste vo Indonezija a drzavjanstvo grcko... na koja strana ke bidam? I dali ke mozam da se lecam vo bolnica vo Indonezija vo toj slucaj...

ке се бореш во таа држава во која што си.
Државјанството е само за гласање.
И можеш да се лечеш во Индонезија.
:)

Има некој македонец кој држи компанија за железо (iron) во Индонезија или со линценца за продавање во Индонезија?

пред некое време направив весник онака за да видам шо и како е ....
се вика Македонски глас - Macedonian voice ...
да не сака некој да го разработиме ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom