eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
БРАЌА дај да влеземе у Турскаааа некој шо е над 13 левел нека напрае партија Македонска Партија се пикамо свите и ќе имамо и членство и паре и моќ и све

За џабе ќе трошиме пари .. само може Турците да се свртат против нас, пример ако им зимаш место за во конгрес и сл.

се сложувам... кандидат ајде... и кажете како да се селам шо плати има и кај да купам карта?

Карта да земеш оди Маркетплејс -> Мовинг тикетс и купи си.

Тоа кога ќе се формира Македонија сега за џабе ќе креираме такви компании плус дали ќе тргне компанијата тешко е барем сега да се пробиеш да ги продаваш продуктите и така ќе пропадне веднаш освен ако има некој пари за трошење отфазла.

Не е џабе...
Ако имаме истренирана војска со појаки чинови тие и без оружје ќе прават повеќе штета и така полесно ќе се браниме...
Истава идеја ја пишав нашиот форум за еРепублик и има неколку заинтересирани...
Нема потреба од компании за жито , дрво итн...
Потребно е само 2 фирми едната за оружје другата за карти(наши фирми)... И ем кај наши луѓе ќе одат парите ем можда и поефтино ќе ни даваат...

Не е џабе...
Ако имаме истренирана војска со појаки чинови тие и без оружје ќе прават повеќе штета и така полесно ќе се браниме...
Истава идеја ја пишав нашиот форум за еРепублик и има неколку заинтересирани...
Нема потреба од компании за жито , дрво итн...
Потребно е само 2 фирми едната за оружје другата за карти(наши фирми)... И ем кај наши луѓе ќе одат парите ем можда и поефтино ќе ни даваат...

Ок добро е да имаме истренирана војска ама сепак требаат пари а без државни пари небива да се формира војска како што кажуваш ви кажав погоре. Еве креираме две фирми за железо (потребна суровина за оружје) и една фабрика за оружје (ќе зима железо од другата фирма) и значи во двете фабрики може да има најмалку 20 војници кои ќе работат ама пак не испаѓа така. Суровината ќе ја зима еве да речеме бесплатно за правење оружје ама пак мора некој да го купи оружјето неможе да се донира директно на акаунти .. разбираш сега ?
А за да собереме доволно пари за купување пак потребна е државна каса оти ние нема ништо да зимаме освен оружје и леб.

Ок добро е да имаме истренирана војска ама сепак требаат пари а без државни пари небива да се формира војска како што кажуваш ви кажав погоре. Еве креираме две фирми за железо (потребна суровина за оружје) и една фабрика за оружје (ќе зима железо од другата фирма) и значи во двете фабрики може да има најмалку 20 војници кои ќе работат ама пак не испаѓа така. Суровината ќе ја зима еве да речеме бесплатно за правење оружје ама пак мора некој да го купи оружјето неможе да се донира директно на акаунти .. разбираш сега ?
А за да собереме доволно пари за купување пак потребна е државна каса оти ние нема ништо да зимаме освен оружје и леб.

Целосно се сложувам со тебе...Ама финтата е во тоа што војниците сами ќе си го изработуваат оружјето а платата што ќе ја земаат ќе ја враќаат повторно во фирмата преку донации...
И се така во круг....

Газда Aјсшутер , денес имав продуктивити 16.60. У план ли си да ми зголемиш плата, зимам 9ЕСП. На џоб маркет имам дупло повеќе...

Газда Aјсшутер , денес имав продуктивити 16.60. У план ли си да ми зголемиш плата, зимам 9ЕСП. На џоб маркет имам дупло повеќе...

Ќе биде пополека ќе качувам само денеска да се договорам со една фабрика за храна редовно да го зима Grainot и тогаш ќе биде и повеќе .. Иначе за Grain и помалку е платата види со скил Land Skill 4+ и тие што плаќаат по 15 се Q4,Q5,Q3 компании зимаат многу повеќе :( ама ќе ги направам како тие само денеска да се договорам.

pa da pocnem odpocetok, dolgo vreme bev ne aktiven ja zabraev igrata, i + go imam staeno vistinskoto ime i prezime i ne mi se svidj toa nekako....

Банкнотира мојата фирма,еконмска криза.
немам пари да и платам на работниците:(

Да не има заинтересиран за купвање на компанија за 20 злато ја продавам , има лиценца за продажба во романија и индонезија и нешто пари.

Што е бе со сите вас,на сите ви пrопаѓа бизнисот,да не ве фати економската криза и вас,ko у RL ? :) :P

Не ќе биде лошо новите играчи што доаѓаат да најдат работа со manufacturing затоа што како што гледам сите се на ленд што ке правиме кога ќе ни дадат земја ако има медиум продуктивити. Економија не се прави само со ленд, потребни се и други типови на работници.
Што мислите за предлогов?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom