eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Подобро да седиме во Романија дур не кренеме повеќе левел барем до 15. Да се тепаме дур можеме зашто моментално има многу војни во Романија посебно има ослободителни.
I vo Indonezija sekoj den imaat vojni posebno vo reginot Java...
Jas deneska se prefliv vo indonezija, samo za prefrlanje od romanija vo indonezija potrebni se 2 karti zs 2 zemji se vo konflikt...

За војни не е проблем. Ама ај ќе почекаме да кренеме повисоки левели... Ја утре ќе сум 15-ти! :je:

Абе и романија има добра заработувачка. Со скил 3 зимам плата околу 12 РОН. За 4-5 дена со таа плата ќе соберам 1 голд. Тоа е многу добра економија. За во индонезија не знам но во романија многу лесно се збогатува. Јас претежно се преселив бидејќи многу се добри платите. Во УК зимав плата од 3 фунти а тие се сега во криза. 1 голд во УК е околу 20 фунти така да сега види каде каква е заработувачката. Пак ќе кажам незнам како е во Индонезија но мислам дека романија е подобра

Абе и романија има добра заработувачка. Со скил 3 зимам плата околу 12 РОН. За 4-5 дена со таа плата ќе соберам 1 голд. Тоа е многу добра економија. За во индонезија не знам но во романија многу лесно се збогатува. Јас претежно се преселив бидејќи многу се добри платите. Во УК зимав плата од 3 фунти а тие се сега во криза. 1 голд во УК е околу 20 фунти така да сега види каде каква е заработувачката. Пак ќе кажам незнам како е во Индонезија но мислам дека романија е подобра

Vo Indonezija sirrime prijatelstvo so Peace

Во Романија работев во фирма и зимав највисока можна плата за 4 скил.На 2-та дена можев да купам оружје.А овде гледам дека Q3 леб е 3 пари а оружјето 5 пари.ЗНачи ако зимам плата 11 ќе останувам со 3 пари во ќар.

Како шириме пријателство? Дали во индонезија знаат дека сте таму и дека се борите за нив или си викате ако се бориме можеби ќе забележат дека им помагаме па ќе ни помогнат. Мое мислење е ако се приклучуваме во сојуз тоа да биде атлантис. Знам дека турците и бугарите се во пеасе ама најмоќните држави се во атлантис. Исто зошто да не одиме во атлантис само поради тоа што грците се таму. Ако им правиме ПТО на грците (претседателски) ќе можеме да ја избришеме Грција од картата на ерепублик и да им ја дадеме на Турција и нема после што да не спречува за да влеземе во Атлантис :)

Ааа тука грешиш.Многу грешиш.Ако одиме во атлантис за ПТО на гејлада нема да ни помогне никој од пис.А ако не направиме ПТО на гејлада а влеземе во атлантис гејците ќе почнат да се бунат.

Како шириме пријателство? Дали во индонезија знаат дека сте таму и дека се борите за нив или си викате ако се бориме можеби ќе забележат дека им помагаме па ќе ни помогнат. Мое мислење е ако се приклучуваме во сојуз тоа да биде атлантис. Знам дека турците и бугарите се во пеасе ама најмоќните држави се во атлантис. Исто зошто да не одиме во атлантис само поради тоа што грците се таму. Ако им правиме ПТО на грците (претседателски) ќе можеме да ја избришеме Грција од картата на ерепублик и да им ја дадеме на Турција и нема после што да не спречува за да влеземе во Атлантис :)

Turceto Burak ni e najgolem prijatel i na poveke makedonci im ima pomozeno pa ne zamoli da se preselime vo Indonezija pa ako treba nesto toj ke bide na raspolaganje za pomos

Брат извини вака што ќе се изразам ама мислам дека малку претеруваш....Ние можеме имаме сила да и направиме ТО на грција, ама незнам како планираш да ја избришеме од картата?
Ако сме во Антлантис нема да смееме да и речеме ништо на грција , ниту пак таа нас значи ако сме во атлантис ќе мораме да градиме добросеоседски односи со грција....

Кога веќе сме кај стварањето симпатии и пријатели еве 1 порака од преседателот на Србија(со кој сум добар пријател) со која не повикува да се преселиме во Србија...Отворите го линкот и се ќе ви стане појасно...

Evo samo da ti predocim, da ce se ubuduce sa tla Srbije moci boriti svakodnevno.
Mozes procitati sledeci clanak:
http://www.erepublik.com/en/article/pocinju-ratne-igre--792448/1/20
pa ako odlucite da doselite Makedonske igrace u Srbiju, mozda mozete tako pre da uticete da se Makedonija pojavi na karti Novog Sveta. (jer Admini gledaju kada se u pojedinim zemljama stvori velika kolicina igraca iz određene zemlje koja još nije na karti Novog Sveta)
Pozdrav,
Lipec

пресели се!!!

Ако можете одете во Индонезија во Јава регионот и таму има нон стоп војни и Q5 болница. Јас моментално неможам да се префрлам од Романија во Индонезија пошто биле во војна двете држави.

Пресели се у друга држава па после дојди у Јава......јас така напраив пошто се заебав гадно, ама сеа сепак си дојдов пак кај што требаше....

после видов дека ти пишале.... :uvo:извини..

За да ја избришеме од картата ќе треба претседателските избори да ги земеме и во тие 24 часа турскио претседател да ја нападне грција (мислам дека само една територија имаше грција) и за тие 24 часа тој што ќе ја зеде власта во грција да направе Retreat и така автоматски се отстапува територијата која е нападната. Тоа мислеа Романците да го прават на Русите минатите претседателски избори но не им успеа.

Ме избркаа :icon_lol:
Romania here I come.
Него за војниве. Шо викате за отпорот да се борам. За да отидам тоа треба првин на тупаницата па да одберам војна така?

lugje ne e vazno dali ste vo romanija ili indonezija.. samo ako ste u romanija borte se za otporot(RW).. drugo nisto ne se menuva..
fokusirajte se na zajaknuvanje na skilot i demidzot sto ke ni treba za eMacedonia i za formiranje na prijatelski odnosi so drzavite od PEACE.. drugo ne e vazno..

Не пишувајте во групата на Македонија-Турција на мсн,во неа е и сегашниот претседател на еГејлада со кој се пцуам веќе 1 саат,прво го лажев дека сакам да градам фирма во Грција да ми даде голд но откако ми пиша дека има 30 години дека неможам да го излажам почнавме со Бобо да го пцуеме,после дојде уште еден Грк и се расправаме околу политика,историја и слично:pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom