eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Барав по викито, не најдов. Како можам да се борам за друга земја како платеник? Кога одам на битки меѓу други земји ми вика дека мојата земја не е вмешана во таа војна и не можам да се тепам.

Мислам дека се заебав. Отидов у Романија да работам и сакав да се пријавам за таа работа за 19 RON, ама ми вика "You can not apply for this job anymore"... и истото ми го вика за уште неколку други работни места и морав да се ставам во една компанија да работам за 7 RON.

Не знам што е работава со ова... дали е некој баг или друго нешто...? :toe:

EDIT: Срање! Да причекав уште 5 минути... се отворија нови работни места за 19-21 RON...

Барав по викито, не најдов. Како можам да се борам за друга земја како платеник? Кога одам на битки меѓу други земји ми вика дека мојата земја не е вмешана во таа војна и не можам да се тепам.

Платеници се оние кои земаат пари (+ оружје, храна, подароци..) од некоја држава за да се преселат на нејзина територија и да се борат под нејзино знаме. Значи, ако на пример си во Баварија не може да се тепаш во војна меѓу Шпанија и Франција ако и самата Германија не е во војна со некоја од нив и се граничи со барем една непријателска област.

Мислам дека се заебав. Отидов у Романија да работам и сакав да се пријавам за таа работа за 19 RON, ама ми вика "You can not apply for this job anymore"... и истото ми го вика за уште неколку други работни места и морав да се ставам во една компанија да работам за 7 RON.

Не знам што е работава со ова... дали е некој баг или друго нешто...? :toe:

Или се пополниле работните места, или си гледал такви кои барале поинаков skill од твојот.

Или се пополниле работните места, или си гледал такви кои барале поинаков skill од твојот.

Нема шанси да сум гледал со поинаков skill зашто го користев филтерот, а ако се пополниле зашто уште ги има на Human resources market?

Сеа приметив дека тоа све биле Норвешки фирми... па кој кур ги дава на Романски пазар?!

За прв пат се борев и здравјето ми скокна на 80...:vozbud::vozbud::vozbud:

Јади Q2 храна и кога ке имаш 40 оди бори се и после тоа излечи се во болница така да здравјето ке ти се качи...

Нема шанси да сум гледал со поинаков skill зашто го користев филтерот, а ако се пополниле зашто уште ги има на Human resources market?

Сеа приметив дека тоа све биле Норвешки фирми... па кој кур ги дава на Романски пазар?!
И сега што направи уште ли работиш во таа фирма за 7 РОН или му пиша на тој газдата да те отпушти?

ее вака сеа...од това шо е invite friends денеска добив 10 голд..а утре ќе иам и 15...е сеа ја со тие много пари нз шо да праам.....т.е незнам шо би било најдобро паа ак може помош..??:smir::smir:

ее вака сеа...од това шо е invite friends денеска добив 10 голд..а утре ќе иам и 15...е сеа ја со тие много пари нз шо да праам.....т.е незнам шо би било најдобро паа ак може помош..??:smir::smir:

Пратиги кај мене :pipi::pipi:

мала шала најубо да ги чуваш и да подкрениш некој лв и подсобери уште малце пари после купи или креирај компанија

А како се добива златото со пријатели ако се зачлени преку тебе т.е ако му пратиш покана и после кога ќе крене 6-ти ти дава тебе злато ?

А како се добива златото со пријатели ако се зачлени преку тебе т.е ако му пратиш покана и после кога ќе крене 6-ти ти дава тебе злато ?
ахам...мислам и на него му дава 5 голд
Пратиги кај мене :pipi::pipi:

мала шала најубо да ги чуваш и да подкрениш некој лв и подсобери уште малце пари после купи или креирај компанија
глеам за да креираш треба 20 голд...много е това..неам толку....може ќе купам..ќе видам...9левел сум можам

глеам за да креираш треба 20 голд...много е това..неам толку....може ќе купам..ќе видам...9левел сум можам

за да купиш ке имаш пари ама не е само купување и готово еве пр во романија има се продава 9голд треба најмалце 14-15голд да имаш како за почетен капитал така да . И ако купуваш компанија за Raw materials гледај во тој регион да има такви resources компанијата шо ги произведува пр компанијата за wood ако е гледај во тој регион кај шо е компанијата wood resouce да има

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom